Zo verandert je leven wanneer je verloofd bent

Gefeliciteerd met je verloving! Vanaf nu ben jij officieel een aanstaande bruid en dat is geweldig maar ook heel stressvol. Je leven neemt plotseling een andere wending en dat kan soms best even slikken zijn. Dit zijn de manieren waarop jouw leven verandert nadat je verloofd bent.

Een nieuwe familie

Hoelang je ook samen bent met je partner, je schoonfamilie zal nu echt moeten gaan accepteren dat jij erbij gaat horen. Wanneer ze dit al een tijd doen is het natuurlijk heel erg leuk, je hebt nu twee families. Heb je een minder hechte band met je schoonfamilie? Dan is het nu de juiste tijd om hieraan te gaan werken. Begin bijvoorbeeld met een klein diner.

Duizenden vragen

Je bent verloofd en dat mag iedereen weten. Maar verwacht niet dat jij nog een moment rustig over straat kan. Je zal heel veel vragen krijgen van familie, vrienden en kennissen. Wanneer is het zover? Hoe heeft hij het gedaan? Hoelang zijn jullie al samen? En ja, zelfs: wanneer komt de baby? Wordt heel vaak gevraagd.

Je linkerhand

Iedereen maar dan ook echt iedereen wil je verlovingsring zien. Hoe ziet hij eruit? Heeft hij hem zelf uitgekozen? Wauw! Geniet maar lekker van deze fijne aandacht. En natuurlijk kun jij zelf ook niet stoppen met kijken naar de schitterende ring.

Je noemt je vriend altijd ‘mijn verloofde’

Heerlijk toch. Je hebt nu de kans om wanneer je maar wil jouw vriend jouw verloofde te noemen. Iedereen mag het weten en als mensen er gek van worden, dan is dat niet jouw probleem. Ook noemt jouw vriend je al stiekem vaak mijn vrouw. Hier krijg je weer helemaal kriebels van in je buik.

De tijd vliegt voorbij

Nu de bruiloft op de planning staat leef je niet meer per dag. Nee, iedere ochtend reken je uit hoeveel dagen nog tot je gaat trouwen. De tijd gaat veel sneller omdat je iedere dag wel iets moet gaan regelen. Verkijk je dus niet op de tijd en begin ruim van tevoren met het plannen van je bruiloft.

De rekening delen is ineens een eitje

Nu je toch weet dat je gaat trouwen heb je veel minder moeite met het delen van de rekening. Waar je eerst nog vaak een diner kreeg of betaalde denken jullie er nu een stuk makkelijker over. Gewoon een gezamenlijke rekening openen lijkt opeens niet eens meer zo’n gek idee.

Deze fouten kun je als bruid beter voorkomen.






Bekijk alle foto-en-video in de trouwshop