Kledingtips voor mannen op speciale gelegenheden

Heb je binnenkort een bruiloft, gala, feest of bijvoorbeeld een diner? Dan is het ook als man de bedoeling dat je er een beetje netjes uitziet. Veel mannen vinden het moeilijk om de juiste draai te vinden voor feestkleding. Het is al gauw te slordig of juist te netjes. Daarom hier een aantal handige tips wanneer je op zoek bent naar een geschikte outfit.

Tip 1: Bedenk wat voor feest het is

De kledingkeuze is natuurlijk geheel afhankelijk van het type feest dat je bezoekt. Ben je van plan om naar een chique bruiloft te gaan? Dan is het verstandig om een pak aan te schaffen. Ga je naar een kerstdiner en wil je er een beetje leuk uitzien? Dan is een nette blouse vaak al voldoende. Wanneer je het moeilijk vindt te bepalen wat voor feest het is, dan kun je het beste contact opnemen met andere mensen die gaan of de organisator van het feest. Deze mensen willen je waarschijnlijk vertellen wat voor kleding zij dragen of welke kleding je zelf het beste kan dragen.

Tip 2: Dresscode

Wanneer je geluk hebt staat er op de uitnodiging een dresscode. Dit zijn de kledingvoorschriften van het feest. Zo kan er heel snel duidelijk worden wat je aan moet doen. Staat er bijvoorbeeld dat het een formeel feestje is, dan kun je maar beter je pak uit de kast trekken. Staat er dan het thema beachy is, dan hoef jij je geen zorgen te maken om een pak. In dat geval trek je luchtige kleding aan. Ook is casual chic vaak een veelgebruikt thema. Bij dit thema kun je een blouse aantrekken bij een gewone jeans. Het is altijd aan te raden om even na te vragen wat het thema nu precies betekent.

Tips 3: Kleur

De kleur van je outfit is erg belangrijk op een feest. Zwart is bijvoorbeeld een feestelijke kleur, maar het laat ook zien dat je formeel gekleed bent. Een donkere kleur is altijd goed, het is feestelijk en netjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donkerblauw pak? Dit is net even wat feestelijker dan een zwart pak, maar toch erg chique. Ook donker paars is een geschikte kleur wanneer je naar een feest gaat. Een andere simpele manier om je outfit wat feestelijker te maken is door een vrolijke blouse voor onder je pak te kopen. Let wel op dat de kleuren niet vloeken.

Tip 4: Feestelijk zonder pak

Ook zonder pak kun je je enorm feestelijk kleden. Er zijn veel nette blousjes die je kunt dragen. Kies voor een donkere en warme kleur voor de blouse. Dit kun je combineren met een chique spijkerbroek. Kies in dat geval niet voor een blauwe jeans, maar voor een grijze of zwarte broek. Wanneer je een mooie riem erbij koopt kun je de blouse in je broek stoppen. In dat geval heb je alsnog een hele feestelijke en nette outfit aan.

Tip 5: Uiterlijke verzorging

Naast je outfit is ook uiterlijke verzorging zeer belangrijk. Baarden zijn in de mode en dus hoef je je niet per se te scheren. Wel moet je ervoor zorgen dat het er allemaal een beetje verzorgd uitziet. Dus trim je baard en zorg ervoor dat deze netjes in model zit. Wanneer je geen fan bent van baarden, kun je je gezicht ook helemaal scheren. Een bezoekje aan de kapper voor het feest is ook geen slecht idee. Zorg verder voor een goede dagcrème zodat je huid er netjes uitziet. Doe een luxe parfum of aftershave op en je kunt je eigenlijk meteen vertonen op het feest.

Tip 6: Met wie ga je?

Ga je met je partner? Dan is het een goede idee om jullie outfit op elkaar af te stemmen. Jullie hoeven uiteraard niet dezelfde kleding of kleuren aan, maar zorg er in ieder geval voor dat het niet vloekt. Je kunt kleuren combineren door bijvoorbeeld een blouse aan te doen in dezelfde kleur als de jurk of broek van je partner. Kleine details zijn in dit geval belangrijk, zo zal het nauwlijks opvallen, maar zullen jullie toch goed matchen.

Tip 7: Comfort

Tot slot is het belangrijk dat jij je prettig voelt in de kleding. Wanneer je naar een chique feest gaat in een pak dat niet lekker zit, dan zal iedereen dat zien. Zorg daarom dat je iets koopt wat je zelf mooi vindt en waar jij je lekker in kunt bewegen. Je kunt ook een aantal dagen van tevoren het pak een keer dragen, zo raak je al wat meer gewend. Je zal er namelijk vele malen beter uitzien wanneer je met zelfvertrouwen de kleding draagt. Bekijk ook eens de mode van Bos Men Shop als je op zoek bent naar mooie kleding voor mannen, zoals kleding van Hugo Boss.






Bekijk alle bruidegom-en-bruidsjonkers in de trouwshop