Trendy bruidsmode 2022

Van klein meisje tot aanstaande bruid, we dromen allemaal van dé jurk. Weet je nog niet zeker welke bruidsjurk bij jou past? Geen zorgen, we zijn er voor je en zetten in dit artikel de bruidsmode trends van 2022 op een rijtje.

Trend 1: Bohemian Chic

De wereld van bohemian is vol leven! In deze stijl hoeft het allemaal niet zo ‘binnen de lijntjes’. Spreekt de bohemien stijl jou aan dan ben je waarschijnlijk een speelse romanticus met een vrije geest. In deze trend vind je veel met elementen van kant, op die manier worden de bloemen van de bohemian stijl terug in de bruidsjapon gebracht. De pasvorm is minder belangrijk om deze stijl uit te kunnen drukken en daarom is de boho bruidsjurk ruim in aanbod beschikbaar.

Trend 2: Spaghetti bandjes

Helemaal trendy dit trouwseizoen, is de bruidsjurk met spaghettibandjes. Met jouw bruidsjurk voorzien van een smal, delicaat bandje over je schouder heb je net dat beetje ondersteuning wanneer je toch niet voor een volledige strapless jurk wilt gaan. Het legt de nadruk bovendien op je schouders wat een heel spannend element aan de bruidsjurk zal geven. Deze ballerinalook geeft je ook weer alle ruimte om te spelen met de verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een zeemeerminjurk met smal schouderbandje. Durf! En laat jouw verleidelijke kant zien op de mooiste dag van je leven.

Trend 3: Pastel tinten

Stijlvol, romantisch, niet traditioneel maar toch klassiek. Ga voor een warme en zachte uitstraling met pastel tinten. Deze tinten geven jouw bruiloft en jouw bruidsjurk de sfeer waar je naar op zoek bent. In 2022 ben je ook nog eens helemaal hot en trendy in deze subtiel gekleurde bruidsmode. Trouwen in een pastelkleurige jurk komt steeds vaker voor. Voor de bruid waar een witte jurk niet bij past, is de trouwjurk in pastel een geschenk uit de hemel.

Trend 4: Diep decolleté

Wil je graag voor de sexy gedurfde look gaan? Dan is de bruidsjurk met een diep decolleté daar zeker heel geschikt voor. Wat is er vrouwelijker dan de welving van de borsten? Zeker in een trouwjurk is het prachtig om hier de nadruk om te leggen. Welke dag is meer geschikt om uit te pakken met iets gedurfds dan je trouwdag? Soms mag het gewoon wat minder subtiel allemaal en deze trend daagt uit om het lekker uitdagend aan te pakken. Een diep decolleté kan zelfs wel tot de navel gaan! Voor de bruid die zich sexy voelt, en dat surft te showen.

Trend 5: Korte of asymmetrische trouwjurk

Natuurlijk moet de zomer een beetje meewerken en hopen we dat de zomer van 2022 dat ook doet. Want dan kan je als aankomende bruid mee in deze trend; de korte trouwjurk! Heb je killer legs en wil je die absoluut showen? Ga dan voor deze bijzondere look! Je kunt kiezen voor twee varianten. Namelijk de geheel korte rok en of asymmetrische look waarbij je toch de lange sleep aan de achterkant nog hebt. Bijkomend voordeel is dat de schoenen die je bij jouw bruidsjurk kiest nog eens veel meer in the picture zullen staan. De korte trouwjurk is niet alleen supersexy maar ook nog eens heerlijk comfortabel, je hebt namelijk alle ruimte om je vrij te bewegen.

Trend 6: Sexy met split

We blijven nog even bij de wat meer verleidelijke en sexy trends met de bruidsmode met een sexy (hoge) split. Het decolleté van de benen. Wil je niet per sé je hele benen maar wel wat meer van jouw vrouwelijkheid laten zien? Voor de bruid die voor de sexy look gaat, is een jurk met split een hele goede keus. Laat die mooie benen zien en krijg tegelijkertijd toch die klassieke lange rok. We zien dit element steeds vaker terug in de bruidsmode van deze tijd waarmee het verleidelijke absoluut een deel van de trend is.

Trend 7: Bijzondere rug

Als laatste trend: de bijzondere rug. Wil je niet per sé je benen of decolleté maar toch iets meer van jouw vrouwelijkheid laten zien? Dan is de bruidsjurk met een bijzondere rug jouw jurk! In deze stijl zien we ook weer allerlei varianten. Vaak is de rug met details van kant bewerkt. De rug is hiermee bloot, spannend, maar toch bedenkt. Er zijn natuurlijk ook jurken waarbij de rug met een doorschijnende stof bewerkt is. Sommige bruidsjaponnen hebben een hele lage blote rug, andere zijn weer wat hoger uitgesneden. En bruidsjurk met een bijzondere rug is absoluut een blikvanger!

Er zijn zoveel soorten jurken als dat er bruiden zijn. Voor elke bruid is het mogelijk de jurk van haar dromen te dragen op haar trouwdag. Verdiep je eens in deze trends, we hopen je ermee te inspireren!