Beautysalon Sense of Nature

Vrijblijvende informatie aanvraag

Vraag vandaag informatie aan en maak kans op een Rituals pakket.


Beste tijd voor contact:Verstuur bericht
Sluiten

Beautysalon Sense of Nature

    06-25310101

Gezichts en Lichaamsbehandelingen

Het Japanse groene thee schoonheidsprogramma met een thee ceremonie

De kracht van Japanse groene thee is wetenschappelijk bevestigd. De heilzame werking van groene thee is door de eeuwen heen proefondervindelijk bewezen.

De wetenschapper van tegenwoordig neemt daar geen genoegen mee. Recente studies over de groene thee hebben aangetoond dat groene thee daadwerkelijk huidveroudering remt en de gezondheid van de huid bevordert.


Phyto Naturelle biedt een origineel Japans groene thee behandelprogramma waarbij de combinatie van een theeceremonie, muziek, de speciale Japanse Phyto Naturelle massages en de intensieve groene theeproducten de huidconditie verbetert, huidveroudering preventief bestrijdt en lichaam en geest ontspant.

Het doel van dit totale behandelprogramma is schoonheidsspecialistes mogelijkheden aan te reiken om vooral huidproblemen te voorkomen, preventief te werken tegen huidveroudering en tegemoet te komen aan de trend van wellness.

In Japan hechten ze veel waarde aan schoonheid en hebben een bijzondere band met de natuur. De Japanse groene thee is al vanouds bekend om zijn gezondheidsbevorderende werking en de vertragende werking bij huidveroudering. Onderzoekers van de universiteit van Toledo in Ohio in Amerika ontdekten dat Japanse groene thee een stof bevat die door de werking van een belangrijk enzym celwoekeringen blokkeert. Het zit vol met waardevolle stoffen zoals: vitaminen, provitaminen, mineralen, catechinen (zeer sterke antioxidatieve eigenschappen), selenium. Het verbetert de huidfuncties en verhoogt het immuunsysteem.

Het Phyto Naturelle behandelprogramma is geïnspireerd door de Japanse huidverzorgings-cultuur en omvat de volgende behandelingen: Lotusbloem, Yin yang, Geisha treatment anti-aging, Nuka bijin care and relaxation, Shogun man skin treatment, Japanse Kruidenpeeling, Phyto Naturelle Sencha Wellness.

De Doelgroep
Het Japanse schoonheidsprogramma sluit het beste aan bij schoonheidssalons die naast goede preventieve huidverzorging, ontspanning en een persoonlijk contact met de klant belangrijk vinden. Het zijn de schoonheidsspecialistes die vooral massages willen uitvoeren en natuurlijke producten willen gebruiken.

De schoonheidsspecialiste werkt samen met de klant aan het behoud van een gezonde mooie huid. De behandelingen worden uitgevoerd volgens een bepaald plan in combinatie met een theeceremonie. De theeceremonie dient de sfeer van verbondenheid en vriendschap en wordt gecombineerd met de schoonheidsbehandelingen.

Wij bieden u drie verschillende introductie-pakketten, inclusief een Japans theeservies, Japanse massage oliën, kruidenstempels, etherische oliën en een tweedaagse (speciaal ontwikkeld door deskundigen) Japanse drukpuntmassage.
Het woord thee stamt waarschijnlijk van het Chinese woord "chai" dat theeplant betekent. Uit de theeplant kunnen verschillende dranken worden gemaakt, bij ons is de zwarte thee het bekendst, maar gezien over de gehele wereld wordt groene thee het meest gedronken. In Japan is Shizuoka het district met de meeste theetuinen, hier ligt de gemiddelde levensverwachting duidelijk hoger dan in de rest van Japan, ook het sterftecijfer voor kanker ligt hier ver onder het landelijk gemiddelde en maagkanker is er simpelweg een vreemd woord. Daarna volgen Kagoshima en Kyoto met het Uji-district dat het privilege bezat op leveranties voor de keizer, daar komt het beste van het beste vandaan, de gyokuro en de beste sencha's.


De camillia senensis waar de Phyto Naturelle producten van gemaakt zijn behoort tot de beste sencha's. Theeplantages liggen op 1000 tot 2000 meter hoogte en de theestruik kan bij zeer gunstige omstandigheden uitgroeien tot een boom van 20 meter hoog. Op de theeplantages worden ze echter gesnoeid tot een hoogte van 1.30 meter om ze beter te kunen onderhouden. De theeblaadjes worden geoogst nadat ze drie tot vijf jaar aan de struik hebben gezeten. Bij groene thee is het belangrijk dat tijdens het oogsten zeer zorgvuldig met de blaadjes wordt omgegaan, daarom worden er voor de pluk vrouwen ingezet die met hun fijne gevoelige handen hiervoor het meest geschikt zijn. Ze zijn er in geoefend het theeblad of de knop op zo'n manier beet te pakken zodat de plantbestanddelen geen letsel oplopen. Zelfs de oogstmanden worden niet helemaal gevuld om te voorkomen dat de blaadjes geplet worden waardoor het fermentatieproces zou beginnen en de zgn. zwarte thee zal ontstaan. De "first flush" de eerste oogst in het voorjaar wordt nog steeds op deze manier met de hand geplukt. De Japanners ontwikkelen echter steeds slimmere machines die de verschillende kwaliteitsoorten herkennen, zodat het aantal met de hand geplukte theeën steeds kleiner wordt.

De smaak van groene thee zal voor de meeste mensen wennen zijn, de smaakgewaarwording wordt vaak als "grasachtig" of "hooiachtig" omschreven door de westerse mens met onze door smaakversterkers en zoete suiker geteisterde smaakpapillen. Het advies is dan ook om geen suiker (is een pure gifstof) maar om eventueel citroensap of pepermuntolie te gebruiken. Maar groene thee moet je leren drinken.

Men kan groene thee op verschillende manieren zetten maar wij zullen ons beperken tot de meest gangbare Japanse manier:
water koken = 100 graden
afkoelen tot 60 graden
water op de theeblaadjes (= 1 grote theelepel) schenken en 20 seconden laten trekken, daarna het water weggooien, hiermee wordt het cafeïne gehalte drastisch verlaagd en bovendien worden de bitterstoffen weggegooid. De cafeïne/theeïne die overblijft wordt langzaam aan het lichaam afgegeven zodat het vermoeidheid bestrijd.
daarna weer water van 60 graden op dezelfde theeblaadjes schenken en ± 5 minuten laten trekken. Dit proces heet reiniging van de thee.

Werking van groene thee op het lichaam:
stimulerend en opmonterend
bevordert de spijsvertering
versterkt het immuunsysteem
verstevigt de bloedvaten
cholesterol verlagend
verhoogt de basisstofwisseling dus breekt vet af
bestrijdt kankercellen en de bijwerkingen van chemotherapie + bestraling
remt het verouderingsproces
 


Wat zit er nu eigenlijk in groene thee?
Bij groene thee blijven alle stoffen behouden die bij fermentatie min of meer helemaal worden vernietigd. Daar moeten we ons van bewust worden. En waardevolle bestanddelen zitten er in de camellia, en niet zo zuinig ook, want in feite is er het volgende in te vinden:


Provitamine A Koper
Vitamine A Mangaan
Vitamine B1 Magnesium
Vitamine B2 Molybdeen
Vitamine B12 Natrium
Vitamine C Nikkel
Vitamine E Fosfor
Vitamine D Tannine
Caroteen Teobromine
Calcium Theofylline
Chroom Selenium
IJzer Strontium
Kalium Zink
Kobalt


En vele verschillende aminozuren ofwel eiwitten.

Deze opsomming biedt slechts een klein uittreksel van een lijst van een paar honderd stoffen die tot op heden in de theestruik zijn gevonden. En nieuwe geneeskrachtige werkingen worden op dit moment bijna om de paar maanden ontdekt en bevestigd.

Groene thee extracten hebben antibacteriële eigenschappen, ze vernietigen aantoonbaar het membraan, de buitenhuid van bacteriën en voorkomen daarmee bacteriële infecties. Groene thee bestrijdt door zijn hoge gehalte aan antioxidanten, zoals polyphenolen, catechine en de flavonoïden de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor het verouderingsproces.

Wat zijn dat ook alweer, vrije radicalen?
Even een geheugen-opfrisser:
Vrije radicalen zijn radioactief g

Lees meer

Tarieven

  • Totaalprijs vanaf
    EUR 51

Openingstijden en contact

maandag
-
dinsdag
-
woensdag
- (gealoten tussen 11.30-18.00 uur)
donderdag
-
vrijdag
-
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Raaigras 52
8043KP Zwolle
Overijssel, Nederland
Tel: 06-25310101
Fax:
KVK-nummer: 05086091Locatie


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker