Kadolijst vraag & antwoord

Hoe werkt de TopTrouwen kadolijst?

Het werkt in drie eenvoudige stappen:
 1. Registreer je op TopTrouwen en maak een persoonlijke bruiloft kadolijst. Je krijgt dan tevens toegang tot gratis wedding planning tools.
 2. Gasten kunnen jullie via deze kadolijst nu een kado geven.
 3. Kado's worden bewaard binnen je TopTrouwen account. Wanneer je het geld wilt ontvangen vraag je een transactie aan en wordt het overgemaakt naar jouw bankrekening.

Hoe krijg ik het geld op mijn eigen bankrekening?

Je kunt op ieder moment een transactie aanvragen door op de knop "Verzoek Uitbetaling" te klikken. Binnen vijf dagen ontvang je het geld op je eigen bankrekening.

Hoeveel kost het?

Wij rekenen uitsluitend administratieve kosten voor het verwerken van de kado's: 1,80% van het geschonken bedrag plus transactiekosten, daarmee is TopTrouwen de voordeligste aanbieder van online kadolijsten in Europa, en dat houden wij zo!
Voor iDEAL betalingen hanteren wij het laagste online kadolijst tarief van Nederland en België met transactiekosten van slechts € 1,15.
Indien gasten met PayPal of Creditcard betalen zijn wij afhankelijk van de tarieven gehanteerd door deze partijen en rekenen we 3% transactiekosten door. De kosten kunnen worden vergoed door jullie als bruidspaar, of door de gasten bij het schenken van het kado. In het laatste geval, is de service van TopTrouwen 100% gratis.

Wat zijn de kosten bij andere partijen?

Alle online kadolijsten die het ontvangen van geschonken geld mogelijk maken rekenen kosten door. TopTrouwen hanteert het allerlaagste tarief op de markt voor online bruiloft kadolijsten: 1,80% per geschonken bedrag en transactiekosten van € 1,15. Het bruidspaar bepaalt of zij de transactiekosten voor hun rekening nemen, of dat de gasten deze betalen.

Hoeveel tijd kost het?

Het maken van jullie kadolijst is eenvoudig en kan al in vijf minuten gedaan zijn. Of als je het verder wil personaliseren, zoveel tijd als je er zelf in wilt stoppen.

Hoe maak ik een bruiloft kadolijst?

Je kunt kado's kiezen uit een door TopTrouwen samengestelde catalogus, of, als je het persoonlijker wilt maken zelf in 2 klikken je eigen kado's toevoegen.
Ieder kado is mogelijk: een romantisch diner op jullie favoriete plekje, een kook- of dansles, of een weekendje Parijs.

Moeten we de kado's op de kadolijst ook echt kopen?

Nee, dat hoeft niet. TopTrouwen maakt het geschonken geld over naar je eigen bankrekening. Je kunt dus doen met het geld wat jij maar wilt.

Mogen gasten ook een vrije bijdrage leveren?

Met TopTrouwen kies je zelf hoe de gasten kado's kunnen geven:
 1. een vaste prijs voor een kado, of
 2. geen prijs, zodat gasten zoveel kunnen bijdragen aan het kado als ze willen, of
 3. je voegt geen kado's toe en gasten kunnen zelf bijdragen wat ze willen

Kan ik ook alleen de bruiloft kadolijst van TopTrouwen gebruiken?

Ja, je kunt de bruiloft kadolijst onafhankelijk van de wedding planningtools gebruiken.

Hoe informeer ik gasten over onze bruiloft kadolijst?

Via de TopTrouwen gastenlijst tool kun je iedereen in één keer op de hoogte stellen van jullie kadolijst. Jullie kadolijst is niet publiek zichtbaar (ook niet in Google), alle gasten krijgen automatisch een uniek wachtwoord om in te loggen.

Waarom zou ik de TopTrouwen kadolijst gebruiken en niet gewoon mijn eigen bankrekening beschikbaar stellen voor giften?

Er zijn een hoop voordelen van het gebruik van de TopTrouwen kadolijst:
 1. Veilig: Het is een stuk veiliger dan contant geld ontvangen op de trouwdag zelf
 2. Snel: Je komt niet in de ongemakkelijke en tijdrovende situatie je bankgegevens te moeten doorgeven aan al jullie gasten.
 3. Elegant: Het is een elegante manier van geld vragen voor je bruiloft, omdat het niet alleen maar gaat over het geven van geld, maar omdat jullie gasten de mogelijkheid krijgen jullie een persoonlijk kado te geven
 4. Memorabel: Gasten geven je een kado van een door jou samengestelde kadolijst, dat vinden de meeste mensen leuker en persoonlijker om te geven dan een contant geldbedrag. En zeg nou zelf, het klinkt toch ook leuker als een gast later kan zeggen "Ik heb jullie die grappige waterkoker gegeven!" in plaats van "Ik heb je 20 euro gegeven."

Welke betalingsmethoden ondersteunt TopTrouwen?

Jullie gasten kunnen betalen via iDEAL, PayPal of Creditcard. Alle betalingen via TopTrouwen zijn volkomen veilig. TopTrouwen slaat geen creditcard gegevens op en jullie bankgegevens worden versleuteld en veilig opgeslagen.

Welke bankgegevens moet ik doorgeven?

Om te zorgen dat het geld van jouw TopTrouwen account kan worden overgemaakt naar jouw bankrekening hebben we je IBAN en SWIFT/BIC nummer nodig.
TopTrouwen accepteert alle typen bankrekeningen, op naam van de bruid, bruidegom, of beiden. Je hoeft dus geen aparte bankrekening te openen.

Kan ik ook een niet-gedeelde bankrekening opgeven?

Absoluut. Je kunt zelf kiezen welke bankrekening je wilt gebruiken: de rekening van de bruid, van de bruidegom, een gedeelde rekening, zolang jullie beiden het activatieformulier met gekozen bankrekeningnummer ondertekenen.

Wat kost het overschrijven?

Nederlandse banken rekenen geen kosten voor internationale transacties. Voor buitenlandse rekeningen informeer bij je bank voor de voorwaarden. Indien jouw bank transactiekosten rekent kun je eenvoudig geld besparen door pas na de bruiloft al het geld in één keer te laten overmaken. De eerste twee transacties die je aanvraagt zijn gratis, pas vanaf de derde transactie worden administratiekosten van 6,75 euro per transactie berekend. In alle gevallen schrijft TopTrouwen het volledige geldbedrag waar je recht op hebt over naar je rekening.

Is mijn geld veilig bij TopTrouwen?

Ja, je geld is veilig, omdat:
 1. TopTrouwen over de hele site gebruik maakt van beveiligde verbindingen (HTTPS/SSL) om de veiligheid van online betalen te garanderen.
 2. TopTrouwen beschikt over een vaste bankrekening, waar alleen TopTrouwen gebruik van kan maken om geld naar begunstigden over te maken.

Wat gebeurt er met mijn bankgegevens?

Jullie bankgegevens worden alleen gebruikt voor het overboeken van de door jullie ontvangen giften en zullen nooit worden gedeeld met derden.

Hoe zit het met privacy?

De TopTrouwen bruiloft kadolijst is beveiligd met een gebuikersnaam en wachtwoord zodat alleen door jou uitgenodigde gasten erbij kunnen.

Ik heb een andere vraag

Wij staan voor je klaar: neem hier contact met ons op.

Maak nu ook jouw gratis kadolijst

Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker