Atelier-12hoven

Vrijblijvende informatie aanvraag

Vraag vandaag informatie aan en maak kans op een Rituals pakket.


Beste tijd voor contact:



Verstuur bericht
Sluiten

Atelier-12hoven

    0263514980

Unieke trouwringen ontwerp atelier

Het Atelier-12Hoven maakt naast het vrije edelsmeedwerk - bijvoorbeeld voor de winkel of voor de Kunstuitleen - ook werk in opdracht. Deze opdrachten hebben onze volle aandacht, op een manier die we hier even apart voor het voetlicht willen brengen.

Het is een klassiek gegeven, dat het heilige, het 'apart gezette', in alle tijden en culturen, eigenlijk altijd een kwestie is van betekenis. Hoe meer een voorwerp, een verhaal, een plek, 'geladen' is met betekenis, hoe belangrijker en heilzamer die plek, dat voorwerp, dat verhaal wordt.

De werkwijze van ons atelier sluit heel bewust aan bij dit oeroude gegeven. In ruime samenspraak met de klant, onze opdrachtgever, willen we uitkomen bij de essenties, symbolen en verhalen die een sieraad zijn unieke vorm en betekenis kunnen geven.

Sommige verhalen achter de sieraden zijn ongecompliceerd, zoals de sieraden met het vorkje op deze bladzij, die gemaakt werden voor een restauranthouder met passie voor zijn vak. Of de broche met de brilletjes: in serie gemaakt als relatiegeschenk voor een oogspecialist.

Sommige andere verhalen zijn van een grotere kwetsbaarheid, en willen niet breed uitgemeten worden.

In het algemeen kunnen we zeggen dat veel van onze opdrachten, vanwege de genoemde 'betekenisvolle' aanpak, een serieus emotioneel gewicht bezitten: een zwaarte die eigen is aan zoveel mijlpalen, gelukkig en verdrietig, in een mensenleven.

Behalve deze soort opdrachten, krijgen we natuurlijk ook meer eenvoudige vragen van onze klanten, zoals de wens om een bepaalde soort of kleur edelsteen te zetten.

Zelf werken we graag met edelstenen. We zijn kind aan huis bij nationale en internationale beurzen, en hebben een mooie collectie gekleurde stenen op voorraad - van tourmalijn tot fancy diamant.

Daarnaast is Atelier 12hoven gespecialiseerd in het beeldhouden met de vlam.

Trouwringen horen tot de meest betekenisvolle sieraden die we kennen. Het zijn, qua sieraden, altijd tweelingen.

Het Atelier-12hoven neemt deze beide eigenschappen als uitgangspunt, om te komen tot een ontwerp dat die unieke twee-eenheid weerspiegelt die een huwelijk zijn wil.

Technisch gezien is onze werkwijze vaak, dat we een set trouwringen, om te beginnen beschouwen als eigenlijk één sieraad.

Uitgaande van deze eenheid, kunnen we daarna de differentiatie in twee individuele ringen laten ontstaan, eigenlijk als een scheppinkje: al werkende, en overleggende, zal de ene helft vaak groter, de andere misschien wat sierlijker moeten worden - wellicht krijgt de ene ring een ruwe en de andere een geslepen diamant - maar belangrijk is dat de ringen, vanwege hun gezamenlijk begin, moeiteloos herkenbaar zullen zijn 'als een potje en een dekseltje'.

Maar hoe vertaalt die 'eenheid', dat 'gezamenlijk begin', zich nu in een concreet thema voor een set trouwringen?

Gebruikelijk is, dat we samen met de opdrachtgevers op zoek gaan naar het eerste begin van de verbintenis zelf: we gaan op zoek naar het beslissende moment in de geschiedenis van een liefde - het moment waarvan je achteraf kunt zeggen "toen, en daar, was het, dat er van binnen 'ja' werd gezegd". Juist dat moment heeft bijna altijd heel levendige beelden bij zich, die we op een gestileerde of symbolische manier de vormgeving van de ringen als 'stel' kunnen laten bepalen.

U zult de zandgolfjes op een heel speciaal strand kunnen herkennen, of de jaarringen van de appelboom waaronder de gelieven zich - volgens het gedicht - ontmoetten, en ga zo maar door.

Ook met uw eigen associaties kunt u een indruk krijgen van de meerwaarde aan betekenis die onze trouwringen zo willen uitdragen.

 

Lees meer

Contact

Wielakkerstraat 10B
Arnhem
Gelderland, Nederland
Tel: 0263514980
Fax:
KVK-nummer: 09091486



Locatie






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker