Kasteel Vorden

Vrijblijvende informatie aanvraag

Vraag vandaag informatie aan en maak kans op een Rituals pakket.


Beste tijd voor contact:Verstuur bericht
Sluiten

Kasteel Vorden

    0575550684

Kasteel Vorden ligt tegen de rand van het dorpje Vorden in de Achterhoek. 

Het sprookjesachtige kasteel leent zich uitermate goed voor besloten bijeenkomsten, recepties, diners en feesten. De stijlvolle zalen zijn met oog voor detail ingericht en voorzien van imposante schilderijen en prachtig antiek. Op de eerste verdieping bevinden zich o.a. de jachtkamer, dining-room en ridderzaal. Uiteraard is het mogelijk om één zaal te huren voor een stijlvol sitting diner of het gehele kasteel voor een bruisende feestavond.
Het kasteel is op bijzondere wijze onderkeldert. In deze unieke gewelfde ruimtes is het mogelijk om te vergaderen of een presentatie te verzorgen.

Kasteel Vorden is gebouwd in een L-vorm. Tussen de twee vleugels vormt de ronde traptoren een kenmerkend architectonisch middelpunt. Hierop is een spits aangebracht met leisteen, zodat het kasteel een karakteristiek aanzien krijgt. De gracht om het hoofdgebouw krijgt zijn watertoevoer door de Vordense beek. Naast het hoofdgebouw kent het landgoed ook een aantal bijgebouwen en een prachtig aangelegde tuin waarin een terras opgezet kan worden voor uw feest of bijeenkomst.
We zorgen ervoor dat de vertrekken gedecoreerd zijn met verse bloemen en we creeëren een romantische en intieme sfeer met o.a. fakkels en kaarsen.

Historie
De historie van het kasteel gaat terug tot het jaar 1300. Dan verschijnt in de archieven de naam Steven van Vorden, die het huis overdraagt aan oom Dirk van Vorden. In 1580 tijdens de Tachtigjarige Oorlog vielen troepen 'in Staatse dienst' het kasteel aan. Later brandde het kasteel grotendeels af, waardoor het tijdelijk onbewoonbaar werd. In 1666 werd het kasteel bezet door de bisschop van Munster, Christoph Bernhard van Galen, ook bekend als 'bommenberend'. In 1954 kwam het kasteel in handen van een exploitatiemaatschappij en weer later in bezit van de stichting Het Geldersch Landschap, die het landgoed met het kasteel doorverkocht aan de gemeente. Sinds 2004 is het kasteel in particulier bezit. Door middel van grondige verbouwingen en vernieuwingen in oude glorie hersteld met de stijl en luxe van deze tijd.

Wilt u meer weten, neemt u dan gerust contact met ons op!

Lees meer

Ruimtes / Zalen

RuimtenaamOpp.ReceptieCeremonieDinerFeestHoogteDaglichtOmschrijving
Grote ZaalGrote Zaal100 m26010060100600 cm-vier hoge ramen, licht uit het westen en noorden.
Rode kamer50 m2--20-600 cmdeze ruimte is geschikt voor kleinere gezelschappen.

Video's

Details

Openingstijden en contact

maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
- (vanaf Pasen tot en met oktober)
donderdag
- (alleen juli en augustus)
vrijdag
- (het gehele jaar)
zaterdag
- (het gehele jaar)
zondag
- (het gehele jaar)

Horsterkamp 8
7251 AZ Vorden
Gelderland, Nederland
Tel: 0575550684
Fax:
KVK-nummer: 08138669Locatie


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker