Buitenplaats Amerongen
Buitenplaats Amerongen

Vrijblijvende informatie aanvraag

Vraag vandaag informatie aan en maak kans op een Rituals pakket.


Beste tijd voor contact:Verstuur bericht
Sluiten

Buitenplaats Amerongen

    0343 45 56 90

Unieke locaties in een monumentaal decor

Jullie zijn er uit: jullie gaan trouwen! De ideale partner hebben jullie dus al gevonden. Nu nog de ideale locatie om dat geweldige feit te vieren…

Trouwen bij Swijnenburg betekent trouwen op een fantastische locatie in Utrecht. Zonder zorgen. Met een groot of klein gezelschap. Binnen of buiten. Met een feestelijke middagborrel en een intiem diner ter afsluiting of met een uitbundig feest. Informeel, stijlvol, ingetogen, chic of met veel grandeur. Het is helemaal aan jullie.

De Oranjerie

De mooie Oranjerie is licht en zonnig. Van oudsher werd zij gebruikt om de exotische kuipplanten van het kasteelterrein te laten overwinteren. Met haar hoge openslaande deuren en uitzicht over de prachtige tuinen vormt zij een intiem decor. Jullie burgerlijk huwelijk kan hier in een omantische setting worden voltrokken. Bij mooi weer kan er zelfs buiten gehuwd worden. En wat is er heerlijker dan aansluitend aan de plechtigheid het glas te heffen voor een gezamenlijke toost in de tuin?

Mochten jullie ervoor kiezen om ook voor de kerk te trouwen, dan ligt de Andrieskerk op loopafstand. Wanneer jullie een groot aantal gasten bij de ceremonie ontvangen, dan kan het burgerlijk huwelijk in het Koetshuis worden voltrokken.

Het Poortgebouw

Dan is er het zeventiende-eeuwse Poortgebouw, het oudste gebouw op het terrein, waar jullie van de receptie en het diner kunnen genieten. Dit stoere pand werd door de vroegere bewoners van Kasteel Amerongen gebruikt als wagenberging en koetsierswoning.

De markante elementen zijn in ere hersteld en door de nieuwe toevoegingen heeft de ruimte een eigentijdse uitstraling gekregen. Verleden en heden zijn hierbij op een smaakvolle wijze verenigd. Op de begane grond van het Poortgebouw is een sfeervolle ruimte gevestigd, met een modern en strak vormgegeven drankenbuffet. Grote openslaande deuren geven toegang tot het riante terras. De voormalige hooizolder met authentieke balken en met hout afgewerkte kap is eveneens een genot om te vertoeven.

Het Koetshuis

Het negentiende-eeuwse Koetshuis is een indrukwekkend pand. Vroeger bood het onderdak aan de verzameling koetsen van de adellijke families die het Kasteel bewoonden. Nu is dit monument dé plek waar een swingende feestavond met live muziek voor een spetterende afsluiting van jullie huwelijksdag zorgt!

Deze sfeervolle ruimte kan ook ingericht worden voor een stijlvol geserveerd diner, een aangeklede borrel of feestelijke receptie. Mochten jullie een groot aantal daggasten hebben, dan kan het burgerlijk huwelijk in het Koetshuis worden voltrokken.

Lees meer

Details

Contact

Drostestraat 12
3958 BK Amerongen
Utrecht, Nederland
Tel: 0343 45 56 90
Fax: 0343 45 56 99
KVK-nummer: 30212255Locatie


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker