Domaine Rennepont en Champagne
Domaine Rennepont en Champagne

Vrijblijvende informatie aanvraag

Vraag vandaag informatie aan en maak kans op een Rituals pakket.


Beste tijd voor contact:

Verstuur bericht
Sluiten

Domaine Rennepont en Champagne

    +33 3 25 31 55 40

Unieke Idyllische Trouwlocatie in Frankrijk

Over Rennepont
Rennepont is een dorpje op de grens van het departement ‘Haute Marne’ en ‘l’Aube’ in de Champagnestreek. Tussen de zachtglooiende heuvels, uitgestrekte bossen, afgewisseld met overbekende wijngaarden, vindt het riviertje ‘Renne’ zijn weg. Precies hier, in Rennepont, gaat de ‘Renne’ over in de ‘Aujon’. 

Het dorpje ligt op een steenworp afstand van het toeristisch centrum van de streek. Met name ‘Colombey-les-deux-Eglises’, de refuge van Charles de Gaulle, wordt enorm veel bezocht. Onder toezicht van de Abdij van Clairvaux werd deze kloosterboerderij gebouwd. Het hoofdgebouw van het domein heeft, verdeeld over meerdere vleugels, 29 ruimtes. Onder andere luxueuze slaapkamers en 1gîte. 

Naast het hoofdgebouw omvat het domein tevens een prachtige grote schuur van 400 m² voor evenementen en een als feestzaal gerestaureerde schapenstal. Verder behelst het terrein een atelier, een garage, gewelfde kelders, aparte dienstwoningen en een kleine romantische authentieke kapel. Dit alles op 1,1 hectare in het glooiende landschap van de zuidelijke Champagnestreek.

Trouwen
Het domein met haar 300 jaar oude infrastructuur en idyllische ligging is uitermate geschikt als trouwlocatie voor intieme bruiloften. De romantiek van de oude muren, de geborgenheid van de omsloten tuin, de uitstraling van de tot feestzaal omgebouwde bergerie en het kapelletje maken deze plek uniek. 

Het nabijgelegen dorpskerkje en de overvloed van champagne in de omgeving maken het af. De lange tafels met feestverlichting op palen, het kampvuur, de sterren aan de heldere nachthemel, de rust in het glooiend landschap, je vindt het hier. 

Feestzaal
De feestzaal, oftewel ‘La Bergerie’ is een aan het erf gelegen schapenstal van 120 m2. In de zomer van 2015 is de stal omgebouwd tot een echte multifunctionele feestzaal. Door het gebruik van vele oude elementen zoals bedkaders, voederbakken en ladders is een authentieke sfeer geschapen. Ideaal voor intieme trouwpartijen, reünies en verjaardagen.

Een modulair licht- en geluidsconcept versterkt het warme karakter van deze schuur met een prachtige houten dakstructuur. Een aparte ruimte voor de catering en sanitaire voorzieningen maken het aanbod compleet. Graag assisteren we u bij de organisatie en planning van uw evenement, zoals het verzorgen van catering, bediening, decoratie en coördinatie. Er zijn geen exclusiviteitscontracten met externe bedrijven, maar we hebben wel een aantal goede contacten waar we graag mee samenwerken. Elk programma kan op maat samengesteld worden. 
 

Overnachten: 

Naast de slaapgelegenheid voor 20 personen in de kloosterhoeve is er ook kampeergelegenheid voor campers en tenten en kan er door samenwerking met omliggende B&B’s en hotels slaapcapaciteit voor 80 tot 100 personen gevonden worden.

Kamers
Tot uzelf komen, niet gestoord worden, een heerlijk bed en een grote douche of lekker bad. Dat is de basis waaraan een goede kamer moet voldoen. Onze ‘Chambres’ bieden meer. Ruimte, rust en een goede service. Alle kamers bevinden zich op de eerste etage in de west- en noordvleugel van het hoofdgebouw. U kunt kiezen uit een mini-suite van ca. 24 m² met een groot tweepersoonsbed en privé badkamer of een ruime comfortabele kamer van ca. 20 m² met een gedeelde grote badkamer met douche en ligbad. De kamers zijn landelijk ingericht, met schitterend uitzicht op het domein en beschikken allen over gratis WIFI.

Gîte / Vakantiewoning
Zoekt u privacy, rust en wilt u nergens van afhankelijk zijn? Onze gîte (volledig ingerichte vakantiewoning) is van alle gemakken voorzien en bevindt zich op de begane grond. Twee slaapkamers met respectievelijk een tweepersoonsbed en een stapelbed, een ruime woonkamer met een tweepersoons-slaapbank, een open keuken, een prachtige badkamer voorzien van een tweepersoons-ligbad en een ruime inloopdouche. Naast de gîte ligt een privé-terras dat uitkijkt over het hele domein. Deze landelijk ingerichte gîte is geschikt voor maximaal zes personen. 

Een prachtige vrijstaande tweede gîte dient nog te worden gerenoveerd en zal in 2016 in gebruik genomen kunnen worden.

Camping Car Relais
Er zijn een tiental camperplaatsen gelegen in en rond de boomgaard binnen de ommuurde kasteeltuin. In een rustige, groene en veilige omgeving. U kunt vanzelfsprekend gebruik maken van alle faciliteiten die Domaine Rennepont te bieden heeft. 

-------

Rijk met de ervaring van de eerste trouwpartijen stellen we graag met U het budget voor die dag (of dagen) samen en vult u zelf in tot hoever onze of uw eigen inbreng gaat. Alles is bespreekbaar! 

Voor verdere informatie, neem gerust contact met ons op middels het formulier hiernaast op de website en vraag naar de mogelijkheden & beschikbaarheid. 

Lees meer

Video's

Details

Openingstijden en contact

maandag
Op afspraak
dinsdag
Op afspraak
woensdag
Op afspraak
donderdag
Op afspraak
vrijdag
Op afspraak
zaterdag
Op afspraak
zondag
Op afspraak

Rue Principale 31
52370 Rennepont
Champagne-Ardenne, Frankrijk
Tel: +33 3 25 31 55 40
Fax:
KVK-nummer: 812001758



Locatie






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker