Kasteel Heeswijk

Vrijblijvende informatie aanvraag

Vraag vandaag informatie aan en maak kans op een Rituals pakket.


Beste tijd voor contact:Verstuur bericht
Sluiten

Kasteel Heeswijk

    0413 292352

Vier seizoenen Inspiratie

Kasteel Heeswijk: Goed bewaard geheim
Kasteel Heeswijk, gelegen in de bossen iets ten zuidoosten van ’s-Hertogenbosch, behoort tot de meest bijzondere historische locaties van Nederland. Een goed bewaard geheim bovendien. Het tegelijkertijd robuuste en elegante kasteel is één groot museum. Via rondleidingen maakt u nader kennis met de roerige geschiedenis van Kasteel Heeswijk. Jaarlijks worden er talloze feestelijke, muzikale, culinaire, maar altijd tot de verbeelding sprekende activiteiten ontplooid. Dat kunnen concerten, oldtimershows en openlucht theatervoorstellingen zijn, maar ook braderieën, trouwbeurzen en Middeleeuwse riddertoernooien.

Kasteel Heeswijk: een andere wereld
Wie door de toegangspoort van Kasteel Heeswijk de kinderkopjes van de binnenplaats betreedt, stapt van het ene op het andere moment een andere wereld binnen. De rust, de stijl en de dynamiek van bijna duizend jaar historie, nemen u direct bij de hand en creëren een bijzonder soort - voelbare - energie.

Trouw- en feestlocatie, maar ook museum
Gaat u rechts af de brug over naar het hoger gelegen gedeelte, dan komt u bij de Wapenzaal (officiële trouwlocatie), de IJzertoren en het kasteelmuseum (te bezoeken middels rondleidingen, openingstijden: zie onderaan). Bovendien bevindt u zich dan pal boven de keldergewelven, de spectaculaire en sfeervolle catacomben van het kasteel, waar (bruids)feesten, partijen en recepties gevierd worden, tot zo’n 250 gasten. Voor het vieren van zeer bijzondere gelegenheden, zijn sinds kort ook de exclusieve Ridderzaal en Salon van Kasteel Heeswijk te huur.

Vergader- en congresruimten
Gaat u linksaf, dan ziet u het Koetshuis, waar vier authentieke en goed geoutilleerde vergaderruimtes gelegen zijn. De voortreffelijke vergader- en trainingsfaciliteiten, congres- en presentatieruimtes – met uitzicht op de mooie kasteeltuin - ademen alle de unieke sfeer van dit door bijna 10 eeuwen geschiedenis geknede kasteel. Het Koetshuis en de Wapenzaal als vergaderlocatie, bieden plaats aan zo’n 80 deelnemers.

Evenementen
Kasteel Heeswijk – met zijn brede slotgracht - is ook het inspirerende decor, waartegen zich door het jaar heen vele tientallen evenementen, concerten, open dagen, exposities, demonstraties en theatervoorstellingen afspelen. Kijkt u er de agenda op onze website eens op na.

Eigen brasserie
Kasteel Heeswijk beschikt sinds een jaar over zijn eigen brasserie: Brasserie Het Koetshuis, een sfeervolle en eigentijds ingerichte horecagelegenheid met terras, waar ontspannen genoten kan worden van een kop koffie, een tussendoortje, een uitgebreide lunch, een aangekleed drankje of een happy hour. Na een rondleiding, een concertbezoek, een fietstocht of gewoon zomaar.

Vier seizoenen Inspiratie
Om kort te gaan, Kasteel Heeswijk behoort tot de meest karakteristieke historische locaties van Nederland. De tegelijkertijd robuuste én sierlijke voormalige waterburcht, is monumentaal gelegen in de bossen iets ten zuidoosten van ’s-Hertogenbosch, en opent de poort naar een dynamische wereld. Feestelijk of ingetogen. Vrolijk, stijlvol, intens maar hoe dan ook meeslepend. Bekijkt u onze website eens en laat ons u overtuigen van de kracht van onze lijfspreuk: ‘Kasteel Heeswijk, Vier seizoenen inspiratie’. 

Lees meer

Video's

Details

 • Locatie type
 • Officiele trouwlocatie
 • Receptie
 • Diner
 • Feest
 • Overnachten
 • Kenmerken
  Bos, Prieel, Tuin, Water
 • Services
  Bediening, Exclusieve huur, Fotoreportage, Geluidsapparatuur, In-house Catering, Kinderopvang, Live muziek, Presentatieapparatuur
 • Capaciteit
  - - 250
 • Feest mag duren tot
  3:00
 • Talen die wij spreken
  Nederlands

Contact

Kasteel 4
5473VA Heeswijk dinther
Noord-Brabant, Nederland
Tel: 0413 292352
Fax:
KVK-nummer: 16057983Locatie


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker