GevangenisKapel

Vrijblijvende informatie aanvraag

Vraag vandaag informatie aan en maak kans op een Rituals pakket.


Beste tijd voor contact:Verstuur bericht
Sluiten

GevangenisKapel

    010 870 16 66

GevangenisKapel spannendste locatie van Rotterdam

Tuin van Noord
Met de transformatie van het Noordsingelcomplex (voormalige gevangenis) naar de Tuin van Noord wordt het gebied weer teruggegeven aan haar omgeving. Het gesloten karakter van de gevangenis maakt plaats voor een plek waar ook publiek welkom is. Om deze mooie (MVO) gedachte kracht bij te zetten, stelt de ontwikkelcombinatie het complex graag beschikbaar voor (culturele) evenementen. Omwonenden en geïnteresseerden krijgen zo de kans om het historische complex te bezoeken en culturele organisaties hebben een uniek platform voor hun activiteiten.

Kapel
De Gevangenis Kapel blijft bewaard en krijgt een multifunctionele bestemming. Moderne installaties voor techniek en klimaat gaan de zaal geschikt maken voor uiteenlopende bijeenkomsten op het gebied van ontmoeting, cultuur en educatie. De huidige verbinding met de zuidoostelijke cellenvleugel wordt verwijderd, waardoor de kapel vrij komt te liggen in de nieuwe stadstuin.

Het gebouw bestaat uit een achthoekige kerkzaal van ongeveer drie bouwlagen hoog en een voorbouw van twee bouwlagen met daarin kantoorruimtes en een berging. Op de eerste verdieping bevindt zich nog steeds het orgel dat hier in 1963 is geplaatst en waarvan de orgelpijpen zichtbaar zijn via een rondboogvormige opening naar de grote zaal. De Kapel heeft een eigen entree en, zeer uniek voor de binnenstad van een metropol, een buitenruimte. Deze buitenruimte is één van de voormalige luchtplaatsen van het cellencomplex en biedt uw gasten een heerlijke plek voor een lunch, picknick of om de duiven los te laten voor eeuwige trouw.

De Kapel is vanaf 1 februari 2014 te huur als spannendste trouw locatie van Rotterdam!

Lees meer

Ruimtes / Zalen

RuimtenaamOpp.ReceptieCeremonieDinerFeestHoogteDaglichtOmschrijving
Kapel195 m2----10 cm-.

Details

Tarieven

  • Uurtarief
    EUR 138
  • Minimaal af te nemen uren
    4

Openingstijden en contact

maandag
Op afspraak
dinsdag
Op afspraak
woensdag
Op afspraak
donderdag
Op afspraak
vrijdag
Op afspraak
zaterdag
Op afspraak
zondag
Op afspraak

Noordsingel 115
3035 EM Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Tel: 010 870 16 66
Fax:
KVK-nummer: 24349318Locatie


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker