Alle soorten trouwvervoer

Trouwvervoer heb je in alle soorten en maten. Het gaat van bijna gratis tot heel erg duur. Voor veel koppels is het uitkiezen van de trouwauto een droom die uitkomt, zij kunnen namelijk één dag rijden in de auto van hun dromen. Er zijn veel mogelijkheden in trouwvervoer. Dit zijn alle mogelijkheden en soorten auto’s op een rijtje.

Vis-a-vis

Dit is een Franse term voor een paard en wagen waarbij het koppel tegenover elkaar zit. Vis-a-vis betekent dan ook tegenover elkaar. Een mooie en vooral klassieke mogelijkheid van trouwvervoer.

Antiek

Antiek wil zeggen dat de trouwauto meer dan 45 jaar oud is. De auto moet aan een aantal regels voldoen voor het de naam antiek krijgt, zo mag er niet aan gesleuteld zijn waardoor de auto er mogelijk anders uit komt te zien dan het oorspronkelijke ontwerp.

Fiets

In Nederland is een fiets als trouwvervoer ook erg populair. Deze heb je waarschijnlijk zelf een waardoor je flink kunt besparen op het trouwvervoer. Het kiezen van een fiets als trouwvervoer zorgt daarnaast ook voor geweldige foto’s en heel wat leuke reacties van de omgeving.

Vintage

Vintage betekent dat de auto gemaakt is tussen 1919 en 1930. Helaas zijn er zelden nog auto’s te vinden die nog in de originele staat zijn. Daarom worden aangepaste auto’s die uit die tijd komen ook nog tot vintage gerekend.

Klassiek

Klassieke auto’s zijn tussen de 20 en 40 jaar oud. Net als bij de antieke auto’s is het niet de bedoeling dat er de afgelopen jaren iets gewijzigd is aan de auto’s, op geen enkele manier. De auto’s moeten daarom goed onderhouden worden zodat het oorspronkelijke ontwerp behouden blijft.

Stretch limousine

Een zeer luxe auto waarbij je een chauffeur inhuurt. De auto is vele malen groter dan een sedan, soms tot wel acht meter lang. Aan de ene kant is de auto heel praktisch, je kan er namelijk veel mensen in kwijt, aan de andere kant is hij door de lengte juist erg onpraktisch, bijvoorbeeld met parkeren.

Sportwagen

Een hele snelle auto die ook ontworpen is om hard te gaan. Op je trouwdag zal je hier echter niet veel aan hebben. Sportwagens zijn vaak aan de kleine kant, met twee zitplaatsen heb je soms geen plek meer voor een enorme jurk. Wel is het een droom van menig man om eens te racen in een echte sportwagen.

Chauffeur

De chauffeur moet ervoor zorgen dat jij veilig op de plaats van bestemming komt. Een chauffeur is bij veel auto’s verplicht maar bij sommige bedrijven ook optioneel. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een stukje rijden in de auto. De chauffeur kost vaak wel wat extra, ook moet je er rekening mee houden dat je hem meerekent bij het eten.

Lint

Trouwlint is multifunctioneel. Zeker bij trouwauto’s wordt deze versiering vaak gebruikt. De kap van de auto wordt versierd maar ook de portieren en banden. Hieraan kan het verkeer meteen zien dat het om een trouwauto gaat. Meer over versieringen voor trouwauto's lees je hier.

Off-road

De off-road auto’s zijn brede auto’s die je normaal gesproken gebruikt om door de wildernis te rijden. Deze auto’s zijn ontzettend stoer en vaak ook aan de grote kant. Een originele maar mooie keuze op een bruiloft.

Paard en wagen

Paard en wagen is een mooie manier om te trouwen, het zorgt voor schitterende foto’s en je verbruikt geen brandstof. Een paard en wagen komt ook in veel soorten en maten, zo kun je de wagen door tot wel twaalf paarden laten trekken, al is dit wel heel erg veel, dus twee tot vier paarden zijn ook prima. Bekijk bedrijven die trouwkoetsen en paard en wagens bieden.

Limousine

De limousine is een luxeauto waar je met een aantal mensen in kunt zitten. In de limousine zijn vaak luxe banken aanwezig en ontbreekt ook de champagne meestal niet. De limo komt altijd met een chauffeur.

Elektrische auto

Wanneer je een eco bruiloft wil houden of het milieu simpelweg erg belangrijk vindt, kun je kiezen voor een elektrische auto. Deze verbruikt geen brandstof maar alleen elektriciteit. Doordat deze auto’s redelijk nieuw zijn kun je ze ook in alle soorten en maten vinden en zien ze er nog erg mooi uit.

Muscle car

Een muscle car is een zeer hoog aangedreven auto uit de jaren ’60. Denk hierbij aan een Mustang of een Camaro. Muscle cars zijn ongekend populair op bruiloft omdat ze zo lekker opvallen. Mooie foto’s en gedraaide hoofden zijn gegarandeerd.

Hot-rod

Veel mensen denken dat hot-rods en muscle cars dezelfde auto’s zijn. Er is echter een technisch verschil binnen deze twee. De hot-rod is namelijk flink aangepast in tegenstelling tot de muscle cars. Met deze auto’s maak je zeker een statement op je bruiloft.






Bekijk alle decoraties in de trouwshop