Trouwuitnodigingen begrippenlijst

Trouwuitnodigingen schrijven klinkt zo makkelijk, je kijkt even wie je wil uitnodigen en stuurt naar deze personen een kaartje op. Er komt veel kijken bij het versturen van een trouwuitnodiging, meer dan je waarschijnlijk verwachtte. Met deze begrippenlijst ben jij helemaal op de hoogte van wat er gedaan moet worden en wat de mogelijkheden zijn.

Stijl

De stijl waarin jij de trouwuitnodiging schrijft is van groot belang op je bruiloft. Wanneer je een formele bruiloft houdt is het ook de bedoeling dat je een formele uitnodiging schrijft. Wanneer je juist een hele informele bruiloft geeft mag je ook in de uitnodiging wat losser zijn.

Thermografie

Doormiddel van warmte wordt de inkt in de tekst gedrukt. Hierdoor ontstaan een reliëf, deze stijl is erg uniek en geliefd voor trouwuitnodigingen.

Bedankbriefjes

Twee maanden nadat de bruiloft voorbij is kun je een bedankbriefje sturen naar de gasten. Wanneer jullie genoten hebben van jullie, door de gasten gesponsorde, honeymoon is het tijd om de gasten even te bedanken met een kaartje.

Save the date

Deze kaartjes stuur je nog voor de trouwuitnodiging. Wanneer jullie nog niet precies weten waar je gaat trouwen maar wel wanneer, dan is het belangrijk om op tijd de save the date kaartje te versturen. Zo is de kans groter dat iedereen kan.

Antwoordkaartjes

Deze kaartjes voeg je bij de trouwuitnodiging. De gast kan dan direct naar jullie terugsturen of hij wel of niet kan komen op deze datum.

RSVP

Omdat jullie rekening moeten houden met de reservering voor het aantal personen dat komt kan het handig zijn om een RSVP te versturen. Met een RSVP stel je eigenlijk een deadline voor de gasten om door te geven of zij wel of niet kunnen komen.

Aanhang

Vermeld op de uitnodiging of de personen wel of geen aanhang mee mogen nemen. Dit om verwarring en misverstanden te voorkomen.

Plaatskaartjes

Met deze kaartjes kunnen de gasten zien waar zij komen te zitten op de bruiloft. Deze hoef je uiteraard nog niet bij de uitnodiging te voegen, maar het is wel leuk voor de gasten om dit te weten.

3D kaart

Deze kaartjes kan je zelf maken. Doordat je meerdere laagjes aanbrengt ontstaat er een 3D-effect, erg leuk voor de gasten en voor de creatieve bruiden.

Uitnodiger

De persoon die de uitnodigingen verstuurt. Dit is ook wel de gastheer of gastvrouw.

Genodigde

De persoon die uitgenodigd wordt op jullie bruiloft. Ook wel de gast genoemd.

Graveren

Graveren is een manier om je uitnodiging te ontwerpen. Het is uniek en komt heel chic over. Door graveren druk je de tekst als het ware in het papier. Het is wel wat duurder dan de simpelere technieken als bedrukken of schrijven.

Reliëf

Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van graveren. Met reliëf wordt de tekst omhooggeduwd waardoor het nog meer naar voren zal komen.

Dresscode

Vermeld op je uitnodiging ook altijd wat de dresscode van de bruiloft is. Misschien maakt het jullie helemaal niets uit of hebben jullie juist een themabruiloft georganiseerd. Voor de gasten is het wel erg fijn om te weten wat voor kleding zij moeten kopen.

Digitaal geprint

Dit is verreweg de goedkoopste en meest gebruikte manier om trouwuitnodigingen te maken. Je laat een uitnodiging ontwerpen of ontwerpt er zelf een met een computer. Je bestelt de uitnodiging en deze worden voor je geprint op een papier naar keuze.

DIY uitnodigingen

Voor de creatievelingen onder ons. De DIY uitnodiging mag je helemaal zelf maken. Wanneer er heel veel gasten komen moet je hier wel heel wat tijd voor uittrekken. Wanneer er niet veel mensen komen kun je gerust voor deze optie kiezen.

Bestemmingsbruiloft

Een bruiloft die gevierd wordt op in een ander land. Dit is niet voor alle gasten even ideaal dus vermeld dit wel duidelijk op de uitnodiging. Zet er ook altijd even bij of jij betaalt voor de reiskosten of dat deze kosten voor eigen rekening zijn.

Karton

Kartonnen uitnodigingen worden vaak gebruikt bij wat meer formelere bruiloften. Het is een hele chique manier van gasten uitnodigen.

Schoonschrift

Een hele mooie manier van schrijven, meestal geïnspireerd op lettertypes uit de geschiedenis. Ken je iemand die dit kan of kan je het misschien zelf? Dan is het zeker aan te raden om je uitnodigingen in deze stijl te schrijven. Je maakt zeker een geweldige indruk.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker