Gay Wedding: wie betaalt wat?

Bij een traditionele bruiloft is het vaak makkelijk: de vader van de bruid betaalt dit, de moeder van de bruidegom betaalt dat. Wanneer je met iemand van hetzelfde geslacht gaat trouwen kan het soms wat ingewikkeld worden wat betreft de rolverdeling. Hier komen dan ook veel vragen uit voort, dus wat meer duidelijkheid mag zeker wel!

Veel mensen vragen zich af of er een etiquette is wat zij kunnen volgen. Traditioneel betaald de vader van de bruid de receptie en de familie van de bruidegom de bloemen. Maar dat gaat bij een gay wedding natuurlijk niet werken.

Tegenwoordig betalen veel koppels hun eigen feest, met hier en daar een beetje hulp van de familie. Zelfs de meest traditionele koppels kijken niet meer zo nauw naar de verdeling. Mocht je dit toch willen doen dan is er wel een geschikt oplossing te bedenken. Zo kun je samen kijken naar de inkomsten van jullie ouders of familieleden. Ga eens met hen rond de tafel zitten en bespreek de rolverdeling, wat vinden zij zelf het fijnst?

Schrijf ook duidelijk op wat je zelf wil gaan betalen op de bruiloft, en neem dit ook mee in de beslissing. Je kan er ook voor kiezen om dit bedrag door drieën te delen. Dan is het alsnog erg eerlijk verdeeld voor jullie zelf en voor jullie familie. Door tweeën delen is ook een optie, wanneer jullie ouders graag willen betalen voor de bruiloft. Je kan zo eventueel ook nog voor de traditionele aanpak kiezen, maar dan beslissen welke ouder welk gedeelte op zich kan nemen. Bijvoorbeeld wanneer de inkomsten van jullie ouders erg verschillen is dit een geschikte oplossing.

Wat het ook mag worden, wees eerlijk en open naar de familie toe. Wanneer je dit in gezamenlijk overleg beslist is de kans het kleinst dat er onenigheid ontstaat. Zo kunnen jullie samen gelukkig het huwelijksbootje instappen, zonder al te veel na te hoeven denken.

Lees meer over de voorbereidingen voor het homohuwelijk.






Bekijk alle homohuwelijk in de trouwshop