Voorkom 5 veelgemaakte fouten op jouw trouwkaart

Jullie mogen de trouwkaarten gaan versturen! De bruiloft is op dit moment in grote lijnen geregeld. Waarschijnlijk is jullie oog al op een mooie kaart gevallen of heb je een heel Pinterestbord vol voorbeelden verzameld. In dit artikel geeft Kaartje2go, expert op het gebied van (trouw)kaarten, je vijf tips om de meest voorkomende fouten te vermijden. Zo kan jij de perfecte trouwkaart versturen!

1. De juiste datum

‘Natuurlijk plaats ik de juiste datum op de kaart!’, zal je nu denken. Toch is het niet zo simpel als het lijkt. Juist bij deze overduidelijke punten worden de foutjes wel eens over het hoofd gezien. Af en toe komt het voor dat er een voorbeelddatum op de kaart blijft staan of dat er per ongeluk een uitroepteken in plaats van een één is getypt. Deze afgang willen wij je natuurlijk besparen!

Afgelopen week hebben wij een trouwkaart aangepast omdat een trouwlocatie dubbel geboekt stond. Dit stel was gedwongen van locatie te veranderen. Daar moet je toch niet aan denken!? Gelukkig konden wij het adres nog aanpassen en zijn de kaarten, met de juiste informatie, de deur uit gegaan. Zorg dus eerst dat je alles helemaal zeker weet en de kaarten niet te vroeg verstuurt.

 

2. Spellingsfouten

Jullie hebben de kaart ondertussen zo vaak bekeken dat jullie de tekst wel kunnen dromen. Toch is het verstandig om nog even een laatste spellingscheck uit te voeren. Hebben jullie al de hele avond aan de kaart gewerkt, dan kun je de fouten waarschijnlijk niet meer zien. Leg het werk daarom even weg tot de volgende dag. Het kan zijn dat je nog een fout in het adres van de trouwlocatie ontdekt of dat de laatste letter van een woord mist. Door het vele hertypen kan er zo een fout in de tekst geslopen zijn, dit wil je niet achteraf van de gasten horen.

3. Tekst te dicht op de rand

Net zoals de pasvorm van jouw jurk, is de pasvorm van de tekst op de kaart ook erg belangrijk. Probeer niet teveel tekst op één pagina te plaatsen. Naast dat dit er rommelig uit kan zien, bestaat er ook de kans dat een deel van de tekst afgesneden wordt. Elke drukker werkt met een bepaalde snijmarge zodat de afwijking van 1 of 2 mm van de snijmachine gecompenseerd kan worden. Wanneer de tekst te dicht op de rand staat, bestaat er een kans dat de helft van de letters wordt afgesneden.

4. Onduidelijk lettertype

Nu de tekst helemaal naar wens is, kun je aan de opmaak beginnen. Elegante letters met grote lussen sieren vaak een trouwkaart. Ze zijn een prachtig middel om de stijl van de kaart naar een hoger niveau te tillen. Er schuilt echter ook een gevaar in deze sierlijke letters. De elegante lettertypen komen namelijk het beste tot hun recht wanneer ze iets groter zijn dan de standaard lettergrootte 11 of 12. Door alle mooie lussen kunnen een aantal letters niet goed te lezen zijn op deze grootte. Het komt ook voor dat letters te dun zijn of dat ze door de tekstkleur onleesbaar zijn. Om de leesbaarheid goed te beoordelen is het van belang om eerst een proefdruk van jouw trouwkaart te bestellen voordat je de grote bestelling plaatst.

5. Wazige foto’s

Om jouw trouwkaart extra persoonlijk te maken, kun je een foto toevoegen. Plaats een romantische of grappige foto van jullie samen op deze speciale kaart. Let goed op de kwaliteit van de foto die je wilt gebruiken. Wanneer de foto op de computer al niet scherp lijkt, dan zal dat op de kaart ook niet het geval zijn. Als de afbeeldingen erg klein zijn en uit veel verschillende kleuren bestaan, dan kan dit niet altijd goed afgedrukt worden. Fouten met het contrast komen ook geregeld voor, de foto’s kunnen te licht of te donker zijn. In alle gevallen is het verstandig om bij jouw kaartaanbieder advies te vragen over de kwaliteit van jouw foto.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker