Bruiloft cadeaulijst: zo doe je het

Het geven van een cadeau op de bruiloft lijkt steeds belangrijker te worden. Vroeger was dit ook al ontzettend belangrijk, maar toen kwam dit meer omdat de bruid verkocht werd. Jaren later was het geven van een cadeau op de bruiloft nog steeds wel een ding, maar niet meer zo heftig als nu. Er zijn heel wat verschillende thema’s waarin je een bruidscadeau kan geven en veel koppels maken zelfs online een verlanglijstje aan. Wij leggen je alles uit over hoe dit werkt.

De voordelen van een cadeaulijst

Het maken van een verlanglijstje kent veel voordelen. Dit zijn de belangrijkste.

  • Je verdient veel geld van je bruiloft terug wanneer je een verlanglijstje maakt.
  • Het is heel handig omdat je zeker weet dat je krijgt wat je echt wil. Check doe goed welke spullen jij nodig hebt en maak hier een mooi lijstje van. De kans is namelijk erg groot dat je het krijgt.
  • Wanneer er gasten komen die je al een lange tijd niet gezien hebt maak je het hen erg makkelijk door een lijstje samen te stellen. Zij kennen jou niet goed meer en weten ook niet wat ze jou kunnen geven, met een lijstje is dit probleem opgelost. Zo weten zij wat ze kunnen kopen en weet jij dat je krijgt wat je echt wil.
  • Je voorkomt hiermee dat meerdere gasten hetzelfde kopen omdat zij doorgeven wat ze geven. Zo zien de gasten welke cadeaus al gekozen zijn en krijg je niet dubbel. Ideaal.
  • Het scheelt veel tijd voor de gasten. Veel gasten vinden het namelijk ontzettend lastig om een geschikt cadeau te vinden in de juiste prijsklasse. Met het verlanglijstje is dat probleem zo opgelost.
  • Het is een optie, gasten die iets anders willen geven of niet genoeg geld hebben kunnen ook een ander cadeau kopen. Dat is het mooie aan de cadeaulijst, ze zien welke stijl jullie hebben maar kunnen er alsnog hun eigen draai aan geven.

Huidige trends

Vind je het moeilijk om een geschikt lijstje te maken? Deze trends brengen je misschien op inspiratie.

  • Een goed doel steunen: wil je iets goeds doen voor de wereld? Zet er dan op welke goede doelen jij wel wil steunen. De gasten kunnen dan namens jou een donatie doen. Erg mooi en origineel.
  • Eten: dit is niet alleen heel leuk om te krijgen, ook is het voor de gasten heerlijk om dit cadeau te kopen. Vraag lekker eten, goede wijn of juist handige spullen voor in de keuken.
  • Lokaal cadeau: wil jij de lokale ondernemers steunen of ben je gewoon dol op jouw streek? Dan kun je vragen om een lokaal cadeau. Zet een aantal bedrijven die je interessant vindt op je verlanglijstje. Dit kan gaan van eten tot kleding tot een leuke activiteit.
  • Huwelijksreisgeld: Dit is het meest populaire cadeau onder koppels. Het is dan ook heel handig wanneer je aan het sparen bent voor je huwelijksreis. Het is misschien minder leuk om te geven, maar hier hebben jullie in ieder geval wel echt wat aan.
  • Een huis: Natuurlijk kun je ook geld vragen voor het huis dat jullie willen kopen. Je kan er ook voor kiezen om in dit thema te blijven door bijvoorbeeld meubilair of andere woonaccessoires te vragen.

Nog meer tips

Je moet uiteraard helemaal zelf weten hoe je jouw verlanglijstje in gaat vullen maar deze tips kunnen zeker van pas komen.

  • Begin op tijd met het plannen van je verlanglijstje. Praat er met elkaar over wat jullie willen gaan vragen en welk budget de richtlijn wordt.
  • Wanneer je het niet fijn vindt om geld te vragen aan je gasten, vraag dan cadeaubonnen. Dit is de meest geschikte oplossing.
  • Zorg ervoor dat alle gasten weten dat het optioneel is om mee te doen aan deze lijst. Laat hen niet verplicht voelen om hier iets van te kopen.
  • Zet ook wat dingen op de lijst in een lager budget. Niet alle gasten hebben evenveel te besteden en door ook goedkope dingen op de lijst te zetten laat je hen niet bezwaard voelen.
  • Zorg ervoor dat het verlanglijstje altijd up-to-date is. Zo voorkom je dubbele cadeaus en teleurgestelde gasten.
  • Kies niet uit te veel winkels. Dit kan zorgen voor verwarring bij de gasten. Er zijn genoeg winkels die heel veel verschillende dingen verkopen dus kies wijs.
  • Zet ook wat simpelere cadeaus op de lijst. Oudere gasten hebben misschien gene internet of geen verstand van technologische apparaten. Zet dus ook wat traditionele cadeaus op je verlanglijstje.
  • TIP: Gebruik de superhandige cadeaulijst van TopTrouwen. Je kunt hier zelf kado's aan toevoegen en al je gasten voor uitnodigen! En het is nog gratis ook.

Bedankjes

Geef na de bruiloft al je gasten een bedankje. Dat is wel zo lief wanneer ze jou mooie cadeaus hebben gegeven. Doe dit tot drie maanden na de bruiloft, anders wordt het wel erg laat. Het beste is om deze kaartjes met de hand te schrijven, dan komt het heel persoonlijk over.






Bekijk alle lint in de trouwshop