Bruiloftstradities over de hele wereld

Als je denkt dat er alleen in Nederland veel tradities zijn, heb je het mis. Over de hele wereld zijn de meest gekke en mooie bruiloftstradities te vinden. Dit zijn een aantal van de meest bijzondere tradities van over de hele wereld.

Bomen planten

In Tjsechië planten vrienden en familie van de bruid een boom om de bruid te eren. Volgens de traditie zou de bruid net zolang leven als de boom.

Bruiloftskrant

In Duitsland maakt de familie van het kersverse koppel een krant met daarin alles over de bruiloft. Hoe gaaf?! Hij staat bomvol met foto’s van het koppel, maar ook met verhalen over het koppel en over de bruiloft. Tijdens de bruiloft wordt de krant verkocht en het geld gaat meestal naar de huwelijksreis.

Bruiloftscontract

Een prachtige herinnering aan het bruidspaar: het huwelijkscontract. Volgens de Joden is het huwelijkscontract ideaal om in je huis op te hangen. Zo word je er altijd aan herinnert welke voorwaarden jullie opstelden op de huwelijksdag.

Bak met stenen

Oké echt mooi klinkt het niet, maar dat is het zeker wel. In Australië zoeken de gasten een steen uit en die houden ze op de bruiloft bij. Aan het einde van de dag stoppen ze deze in een bak en deze bak komt bij het bruidspaar thuis te staan. Dit herinnert hen aan de steun van familie en vrienden.

Twee bruidsboeketten

In Mexico draagt de bruid niet één maar twee bruidsboeketten. Eén voor haarzelf, en een voor de maagd Maria. Mocht ze niet gelovig zijn, dan draagt ze het boeket voor het langst getrouwde koppel dat ze kent.

Duiven vrijlaten

In de Filipijnen worden duiven vrijgelaten op de bruiloft. Dit staat symbool voor het geluk en vrede tijdens het huwelijk.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker