Zo bereid je je voor op je trouwdag of op een trouwfeest

(CC BY 2.0) by petramafalda

Er zijn enkele gelegenheden waarvan je er in je leven weinig meemaakt. Kerstmis staat elk jaar weer voor de deur en je verjaardag (mits niet geboren op schrikkeldag) eveneens, maar je trouwdag hoort toch een stuk exclusiever te zijn. En ook een trouwfeest bezoek je niet al te vaak. Kortom, op die momenten wil je er tiptop uit zien.

Zeg nou zelf, wanneer voel je je feestelijker: als je een nieuw pak of een galajurk draagt, of met een slobberige trainingsbroek aan en de vlekken van de lasagne van gisteravond nog op je t-shirt? Precies. Kleren maken de man (en de vrouw) en kleren maken ook de gelegenheid.

Als je kiest voor kleren met een bepaalde uitstraling, dan is het alsof je automatisch een wens uit laat komen. Feestelijke kleding zorgen voor een feestgevoel, zoals plechtige kleding zorgt voor een gewijde sfeer. Daarom dragen mensen op een bruiloft in regel hele andere kleding dan in pakweg een rechtbank.

"Eye was just having fun" (CC BY 2.0) by lizzardo

En zoals zo vaak, gaat het vooral om de details. Een mooi pak uitkiezen of een schitterende jurk is best makkelijk. Daarna gaat het om de finishing touch, om het uitzoeken van accessoires die bij het hoofdingrediënt passen. Zoals de juiste contactlenzen, want ook als je gewend bent om dagelijks een bril te dragen, zijn lenzen op een trouwdag toch comfortabeler. Je gaat vast veel gasten kussen, waardoor het montuur in de weg kan zitten, het is warm, waardoor de brilglazen beslaan, en op foto's is een deel van je gezicht bedekt. Bovendien kan je met gekleurde lenzen een sprankelende tint aanbrengen

Voor dames is de clutch niet te missen. Een clutch is een klein tasje, want je wil natuurlijk niet de hele avond een oversized schooltas met je mee zeulen. Het verschil tussen een clutch en een avondtasje is dat de clutch geen schouderband heeft. Je houdt hem dus constant in de hand, waardoor hij des te meer op zal vallen. Een clutch met een effen kleur is een aanvulling op het patroon van je bovenkleding, maar je kan ook kiezen voor een fel contrasterend printje. En, niet onhandig, in de clutch passen precies de items waar je niet zonder kan, zoals je mobieltje, sleutels, wat geld of kauwgom.

"Dylan&Ivet-trouwdag - 1" (CC BY 2.0) by aslashans2008

Ben je uitgeroepen tot ceremoniemeester of ben je op een andere manier betrokken bij de organisatie van het feest, maak dan een checklist aan met onmisbare items. Je droomt natuurlijk dat alles op de grote dag op rolletjes loopt, maar er kan altijd iets kleins misgaan. Neem daarom zaken mee als een schaar, een setje met naald en draad, pleisters (voor onstuimige kinderen), pennen voor het gastenboek, aspirientjes voor gasten die het zwaar hebben en natuurlijk voldoende tissues. Het is natuurlijk ontroerend als de bruid, bruidegom, hun ouders of wie dan ook in huilen uitbarsten, maar uiteindelijk moeten die tranen wel weer van hun gezicht af.

Met deze kleine voorbereidingen kan het niet meer misgaan. Dus maak je lijstjes, sla de items in, ga lenzen bestellen en verheug je op een onvergetelijke dag.












Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker