De perfecte desserts voor jouw trouwfeest

Heb je een trouwfeest in het verschiet? Of help je een vriendin bij het plannen van haar trouwfeest? In dit artikel bespreken we enkele desserts, die perfect zijn voor een trouwfeest. Een kleine dosis inspiratie dus die je goed op weg kunnen helpen de perfecte zoetigheden voor de grote dag te vinden. 

1. De bruidstaart

 

De bruidstaart, een prachtig ogende taart met onmogelijk veel verdiepingen zodat elke gast er van kan smullen. Een droom toch? Een bruidstaart kost gemiddeld zo'n €7 per persoon en kan je helemaal laten aanpassen naar jouw wensen. Maak zeker een afspraak met verschillende patisserieën, zodat je verschillende versies kan proeven en samen met je toekomstige echtgenoot kan beslissen hoe jou bruidstaart eruit zal zien. Bak je graag, je kan zelfs je eigen bruidstaart maken. Je gasten zullen vast onder de indruk zijn.

2. Stel je eigen buffet samen

Is een bruidstaart niet helemaal voor jou en laat je liever je creativiteit los in het samenstellen van een heerlijk dessert buffet? Een handige en goede oplossing is desserts bestellen bij Deliveroo. Je hebt er toegang tot alle restaurants bij jou in de buurt en zo kan je de desserts bestellen die jij perfect vindt voor het buffet. Je kan deze ook aanvullen met enkele zelfgemaakte toetjes. Hieronder enkele ideeën voor het dessert buffet:

-  Kies verschillende taarten en presenteer deze op verschillende hoogtes. Dit geeft een interessant niveauverschil en oogt mooi. Elke gast vindt hiertussen wel een taart waar hij of zij zin in heeft en het geheel vraagt niet enorm veel werk. 

- Heb je het liever wat origineler? Wat dacht je van een mini wafelbar in je buffet. Je presenteert vers gebakken wafels en kommetjes fruit, slagroom, chocoladesaus en andere leuke toppings. De gasten nemen hun wafel en kiezen zelf wat ze erop doen.

- Ga voor een mix en match van verschillende desserts, zoals cupcakes, chocolade mousse, crême brulée, cheesecake, fruitsalades enzovoort. Je kunt ze volgens kleur presenteren. De tafel kan gedecoreerd worden met wat extra accessoires op de tafel om zo een feestelijk dessertbuffet te presenteren. 

En vergeet vooral niet dat de presentatie van desserts het geheel helemaal afmaakt. Je kan het dessert buffet dus  aankleden met mooie houders of de desserts decoreren met de gekozen kleuren van jouw trouwfeest! Zet ook wat extra bloemetjes op tafel om de tafel op te fleuren. 

3. All about ice: ijs dessert

​Met ijs kan je nooit iets mis doen. Je kan de volwassenen een prachtig gedecoreerd bord serveren met ijs en andere ingrediënten. Heerlijke ijs desserts vind je bijvoorbeeld bij vanEck. De kinderen kan je dolgelukkig maken met een simpel waterijsje! Happy kids = happy mums!

4. Koekjes


Why not? Een koekjesbuffet, aangevuld met de lekkerste chocolade. Denk maar aan prachtige borden geserveerd met macarons, cupcakes, mini donuts, praline's of XXL koek. Handig van kleine zoete hapjes, zoals koek, is dat de gasten hierna niet te vol zullen zitten voor het dansfeest. 

Begin je al helemaal weg te dromen? Wel, na inspiratie komt actie! Kies wat jij graag wilt en make it happen! Wij wensen je alvast een heel zoet feest toe.

 

 












Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker