Het uitzoeken en boeken van de huwelijksreis

Na de voorbereidingen van de grote dag willen jullie niets liever dan een welverdiende vakantie samen. De honeymoon vindt meestal plaats na de huwelijksdag en is één van de belangrijkste gewoontes rondom het huwelijk. De huwelijksreis is niet zomaar een vakantie en daarom leggen we in dit artikel uit hoe je deze het beste kan uitzoeken en boeken.

 Voor de huwelijksreis zijn jullie op zoek naar een romantische bestemming waar rust centraal staat. Heerlijk bijkomen tijdens een strandvakantie en misschien wel het ontdekken van nieuwe culturen en activiteiten. Om een bestemming te bepalen, moeten jullie eerst bepalen wat voor soort vakantie jullie willen. Wanneer dit is besloten, komt het uitkiezen van de bestemming aan bod.

Bestemming

De bestemming is afhankelijk van de soort vakantie. De meeste stellen zoeken de rust op en kiezen voor minder toeristische bestemmingen tijdens de huwelijksreis. Jullie kunnen er ook voor kiezen om meerdere plaatsen te bezoeken of om een wereldreis te maken. Jullie keuze is onder meer afhankelijk van het budget, maar tegenwoordig zijn er ook veel wereldreizen te boeken met een beperkt budget.

Bij het boeken van de huwelijksreis kan het verstandig zijn om een reisbureau in te schakelen. Deze reis is belangrijker voor jullie dan normale reizen en deskundig advies kan daarom handig zijn. Om een handje te helpen bij het vinden van de bestemming, hebben we de populairste bestemmingen voor honeymoons op een rijtje gezet.

Populairste bestemmingen huwelijksreis:

  • Bali
  • Malediven
  • Italië
  • Griekenland
  • Mauritius
  • Maleisie
  • Thailand
  • Seychellen
  • Curaçao
  • Zuid-Afrika

Zoals je ziet bevinden de meeste bestemmingen zich buiten Europa en gaat het om rustgevende vakanties. Wanneer jullie een bestemming op het oog hebben, is het verstandig om een lange tijd het aanbod voor deze bestemming in de gaten te houden. Wanneer je dan een goede aanbieding voorbij ziet komen, kan je meteen boeken.

Soort reis

Het is goed om al ruim van tevoren te beginnen met het boeken van de huwelijksreis. Het plannen van deze reis doe je tegelijkertijd met de voorbereidingen van de grote dag. Door hier een paar maanden overheen te laten gaan weet je wat gemiddeld de prijs is van een bepaalde bestemming en hotel en kan je boeken wanneer het goedkoper is of er een aanbieding voorbijkomt.

Voor de meeste bestemmingen wordt er gekozen voor een vliegreis omdat het vaak om verre bestemmingen gaat. Je kan er ook voor kiezen om met de auto naar Griekenland of bijvoorbeeld Italië te gaan. Deze overwegingen zijn belangrijk als je van plan bent om het budget van de huwelijksreis te beperken zodat jullie een groter feest kunnen organiseren.

Gespecialiseerde reisbureaus

Veel stellen gaan naast een rondreis voor een cruise. Hier krijgen jullie het ultieme romantische gevoel en komen jullie in aanmerking met meerdere culturen en plaatsen. Bovendien is een cruise vaak ontspannend en zijn er allerlei verwenmogelijkheden op deze luxe boten. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat je dan adviseren door een gespecialiseerd reisbureau op het gebied van huwelijksreizen.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan hier de 10 mooiste bestemmingen voor een huwelijksreis. Wil je besparen op de honeymoon? Bekijk dan dit artikel over een budget huwelijksreis. Besparen kan ook door de honeymoon thuis te organiseren. Daar lees je hier meer over. 

 






Bekijk alle uitnodigingen-kaarten in de trouwshop