Destination wedding in Barcelona: jouw gids voor een droombruiloft

Niets is veelzijdiger dan een bruiloft in het Catalaanse Barcelona. Met je voetjes in het zand, wandelend over de Ramblas of een spetterend feest op één van de betoverende binnenplaatsen in het centrum. Geniet van een betoverende sfeer en spreek het ‘ja-woord’ tegen elkaar uit op de plek waar jullie je goed bij voelen. Is Barcelona helemaal jouw ding? Wij vertellen je graag meer over trouwen in deze Spaanse stad.

Trouwen in het buitenland

Wil je trouwen in het buitenland? Dan is het allereerst belangrijk om na te gaan of dit voor jullie mogelijk is. Zorg dat je de juiste documenten bij de hand hebt en weet wat er geregeld moet worden. We helpen je graag een handje op weg in ons artikel ‘trouwen in het buitenland’. Je weet zo welke voor- en nadelen er zijn van trouwen in het buitenland en waar je rekening mee moet houden.

Sightseeing

Besloten dat de droomdag in Barcelona gaat plaatsvinden? Maak het dan extra bijzonder door de stad een belangrijke hoofdrol te laten spelen op de dag. Wat dacht je van een Spaans thema? Of een korte sightseeing tour met het gezelschap? Bewonder bijvoorbeeld de betoverende gebouwen en de imposante tuin van de beroemde architect Gaudi of trek naar het hoger gelegen Montjuïc en geniet van het uitzicht over de stad.

Trouwlocatie

Kortom: er is genoeg te beleven in Barcelona, maar waar gaat de huwelijksvoltrekking plaatsvinden? Vanuit Nederland reis je gemakkelijk en goedkoop af naar deze stad, maar vervolgens moet je de gasten wel kunnen huisvesten in een hotel. Het is daarom gemakkelijk als je een trouwlocatie kunt vinden waar je ook kan overnachten. Je kan er echter ook voor kiezen om de trouwlocatie vlakbij het hotel te laten plaatsvinden. Wat je ook kiest: we hebben de vijf beste trouwlocaties voor je op een rijtje gezet.

Vijf beste trouwlocaties in Barcelona

La Baronia

La Baronia is een elegant, historisch kasteel op zo’n 40 minuten rijden van het centrum. Je hebt hier een betoverend uitzicht op het naastgelegen Sant Felui de Codines en de skyline van Barcelona. Het kasteel beschikt over een typische Spaanse tuin met zwembad. Je kan hier zo’n 400 gasten huisvesten.

Hotel Miramar Barcelona

Houd je van klassiek en elegant? Dan ben je aan het juiste adres bij hotel Miramar Barcelona op de helling van de Montjuic. De buitenlocatie beschikt over een prachtige natuur, maar het hotel heeft ook verschillende ruimtes voor een sfeervol feest. Je kan hier zo’n 250 gasten kwijt. Het fijne hier is, dat je gelijk heel het gezelschap in het hotel kan laten overnachten.

 

Sant Marcal Castle

Op zo’n 20 minuten rijden van het centrum ligt het imposante Sant Marcel Castle. Of je nou binnen of buiten wil trouwen: op deze locatie kan het allemaal. Wat dacht je van een uitgebreid diner met uitzicht op het kasteel? Het kasteel beschikt over authentieke ruimtes en Spaanse tuinen in een prachtige omgeving.

Casa Batlló

Casa Batlló is nog zo’n locatie waar onze mond van open valt. Dit iconische gebouw van Gaudi is een toeristische trekpleister en dat is niet voor niets. Het museum is normaal gesproken open voor publiek, maar je kan hier ook trouwen. Houd er echter wel rekening mee dat de prijs aardig kan oplopen, maar dan heb je ook wat!

Xalet de Montjuic

We hadden het al eerder over het prachtige uitzicht vanuit Montjuic. Wat we er niet bij hebben gezegd, is dat je in dit park ook kan trouwen! Geniet van het panoramische uitzicht op Barcelona terwijl jullie het ja-woord tegen elkaar uitspreken. Bij Xalet de Montjuic kan je een Mediterraanse diner laten verzorgen tot zo’n 300 gasten.

Huwelijksvoltrekking

Nu je een idee hebt van de mogelijkheden aan trouwlocaties, is het ook belangrijk om naar de voltrekking te kijken. Alleen katholieke ceremonies zijn hier wettelijk erkend. Dat houdt in dat jullie katholiek moeten zijn om in de kerk te trouwen. Hier geldt dus hetzelfde als in Nederland. Protestantse ceremonies worden niet erkend.

Kerken

Je hoeft geen inwoner van Spanje te zijn om je in Barcelona te laten trouwen. Daarnaast is het ook mogelijk om een Engelstalige priester te vragen voor de ceremonie. De kerken waar je kan trouwen in Barcelona zijn de Santa Maria del Mar, de Barcelona Cathedral en de Sant Pau del Camp.

Santa Maria del Mar

De Santa Maria del Mar is één van de weinige kerken waar je kan trouwen in Barcelona. Je kan hier ook om een Engelstalige priester vragen. Je vindt de kerk aan de Placa Santa Maria. Het ligt in de sfeervolle wijk El Born en het is een van de mooiste Gotische kerken van Spanje.

Barcelona Cathedral

De Barcelona Cathedral ligt aan een levendig en gezellig plein. Deze basiliek is eveneens in Gotische stijl gebouwd en ligt aan de Placa de la Seu. De kerk is goed onderhouden en de glas-in-lood ramen zullen je betoveren. Normaal gesproken is de kathedraal open voor publiek, maar je kan hier ook je bruiloft in privésfeer houden.

Sant pau del Camp

Sant pau del Camp is de oudste kerk in de Catalaanse stad. De kerk is erg geschikt voor wie in een intieme sfeer wil trouwen. Het Romeinse gebouw heeft een flinke bogengalerij en beschikt over een klein klooster. De zuilen en bogen zijn versierd met ornamenten. De plek is populair onder stellen die in alle rust, privacy en in eenvoud willen trouwen doordat het een minder toeristische bestemming is. Je vindt de kerk aan de Carrer de Sant Pau.

Inspiratie

Meer weten over de organisatie van de bruiloft? Houd dan onze pagina met artikelen over trouwen voor de laatste nieuwtjes en beste checklists. Wanneer je in Barcelona gaat trouwen, kan het handig zijn om onze tips te lezen over trouwen met een hittegolf. Op zoek naar een andere buitenlandse bestemming? Bekijk dan onze artikelen over andere bestemmingen zoals trouwen op Aruba, in Noorwegen of Zuid-Afrika






Bekijk alle uitnodigingen-kaarten in de trouwshop