Destination wedding op Ibiza: jouw gids voor een droombruiloft

Helemaal tot jezelf komen tijdens een bruiloft op het hippe Ibiza? Geniet van de bohemian sfeer, ga los op de muziek in een ontspannen omgeving. We kunnen ons bijna niet voorstellen wat er leuker is dan trouwen op dit prachtige eiland. Wanneer je gaat trouwen op Ibiza, weet je zeker dat het een groot spektakel wordt. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je wil trouwen op dit Spaanse eiland. In deze special vertellen we je daar alles over en nemen we je mee naar de bijzonderste plekjes op het eiland.

Trouwen in het buitenland

Wil je een echte droombruiloft op Ibiza? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je gaat trouwen in het buitenland, komt hier meer papierwerk bij kijken en moet je beschikken over de juiste documenten. Allereerst moet je nagaan of het voor jullie wel mogelijk is om te trouwen op de plaats van bestemming. Houd rekening met de plaatselijke wetten en regels en de eisen van de Nederlandse overheid.

Het kan zomaar zijn dat je gaat trouwen op Ibiza en het huwelijk vervolgens niet rechtsgeldig is voor de Nederlandse staat. Het is daarom goed om je van tevoren in te lezen en je goed te laten informeren over deze regels. Om zeker te weten dat je niets over het hoofd ziet, hebben we speciaal voor jou een handige checklist opgesteld die je helpt in deze zoektocht. In ons artikel ‘trouwen in het buitenland’ vind je deze handige checklist. Na het lezen van het artikel weet je alles over de voor- en nadelen van trouwen in het buitenland en welke voorbereidingen je moet treffen.

Sightseeing

Wanneer je de voor- en nadelen van trouwen in het buitenland tegen elkaar hebt afgewogen, is het tijd om concrete plannen te maken. Hak de knoop door en ga voor een droombruiloft op Ibiza. Maak de huwelijksdag extra bijzonder door het eiland een belangrijk onderdeel te laten spelen in het festijn. Ga bijvoorbeeld voor een bohemian thema bruiloft of een sightseeing tour met het gezelschap over het eiland. Wandel door pittoreske wandelgebieden, bezoek de parelwitte stranden en laat je betoveren door de sfeervolle wijk Dalt Vila. Of wat dacht je van een leuke avond uit in een van de vele bars en discotheken?

Op zoek naar een leuke uitje voor het hele gezelschap? Ga dan voor een leuke boottocht. Vaar helemaal rondom het eiland en geniet van een zonovergoten dag en het uitzicht. Een van de populairste tochten vaart niet alleen om het eiland, maar brengt je ook naar het eiland Formentera waar je heerlijk kan picknicken en zwemmen. Vervolgens vaar je naar het eilandje Es Vedra om de beroemde zonsondergang te bekijken. Het is een ervaring voor het hele gezelschap waar nog lang over gesproken zal worden!

Trouwlocatie

Je weet inmiddels dat Ibiza ontzettend veel te bieden heeft om jouw droombruiloft waar te maken. Naast de mooie plekjes en leuke uitjes zijn er ontzettend veel locaties waar je op een mooie manier het ‘ja-woord’ tegen elkaar kan uitspreken. Toch kan het lastig zijn om een geschikte trouwlocatie op afstand te vinden en vaak zie je door de bomen het bos niet meer. De mogelijkheden zijn immers eindeloos: van trouwen met de voetjes in het zand tot trouwen op schitterende Mediterrane locaties in Spaanse sferen.

Maar hoe weet je welke trouwlocatie geschikt is? Hoe zorg je dat de communicatie goed verloopt en alles in goede banen wordt geleid? Om het je gemakkelijk te maken hebben we de beste trouwlocaties voor je op een rijtje gezet. Deze locaties hebben veel ervaring met het organiseren van (internationale) bruiloften en zorgen ervoor dat je aan niets tekort komt. Je komt hier niet voor onverwachte verassingen te staan.

De beste trouwlocaties van Ibiza

Pura Vida Ibiza

In Ibiza kun je er bijna niet omheen: trouwen op het strand. Er zijn ontzettend veel beachclubs, maar onze persoonlijke favoriet is Pura Vida. Je trouwt hier pal aan het strand op een charmante, kleine locatie. Vooral voor internationale bruiloften is deze beachclub een aanrader. De lokale weddingplanner helpt je namelijk bij alle details wat je een hoop gedoe scheelt. Denk maar eens aan de bruidsmake-up, de uitnodigingen, transfers, de overnachting en de dj. Wat je ook nodig hebt: Pura Vida zorgt ervoor en maakt dit alles tot een onvergetelijke dag. Een kijkje in de keuken nemen? Bekijk dan de betoverende foto’s van echtparen die je voor gingen in de happy couples galery.

Cotton Beach Club

Misschien een beetje over de top, maar dat mag wel op zo’n bijzondere dag: de Cotton Beach Club. Je geniet hier niet alleen van een betoverend panoramisch uitzicht op het dak van deze club, maar hebt ook de luxe om te genieten op een privéstrand. De persoonlijke weddingplanner staat op ieder moment van de dag voor je klaar en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. De uitzonderlijke service, het voortreffelijke eten en de spectaculaire omgeving zorgen dat je deze dag nooit meer vergeet. Wil je het feest groots organiseren? Ook dan kan je hier terecht. Je kan hier feesten organiseren tot wel 400 personen. Liever intiem? Je kan hier al terecht voor een bruiloft met minimaal drie gasten.

Atzaro

Op zoek naar een betoverende Spaanse tuin om te trouwen? Dan ben je bij Atzaro aan het juiste adres. In deze tuin vind je verschillende geheime hoekjes die je zullen verassen en de tuin is gevuld met exotische aroma’s. Ideaal voor stellen die de natuur een belangrijke rol willen laten spelen op deze dag. Daarnaast geniet je ook nog eens van een voortreffelijke service. Ook handig: je kan hier ook overnachten met het hele gezelschap waardoor jullie je niet hoeven te verplaatsen naar de volgende locatie. Bijkomen na de bijzondere dag? Geniet dan van de voortreffelijke spa en wellness in het complex

De sfeer van Atzaro proeven? Bekijk dan dit filmpje en je ziet meteen wat deze locatie zo bijzonder maakt:

Andere toplocaties in Ibiza

Naast onze favorieten zijn er tal van locaties die je een onvergetelijke dag kunnen bezorgen. Misschien wil je wel helemaal niet trouwen aan het strand, maar juist in het binnenland van het adembenemende Ibiza of op een bijzondere locatie op het water.  Bij onderstaande locaties moet je zeker eens informeren:

  • Can Gall: trouwen in het binnenland van Ibiza. Waan je in een paradijs in de prachtige groene tuinen met fruitbomen, privézwembad en ’s avonds kan iedereen hier lekker blijven slapen. Ideaal!
  • Amante: op het strand, maar net even anders. Tussen de steile rotsen en het weelderig groen vind je het exclusieve privéstrand van Amante beachclub. 
  • Boats Ibiza: altijd al willen trouwen op het water? Dit is je kans! Samen met je gasten stap je op het houten zeilschip en vieren jullie het leven. 
  • Casa India: op zoek naar een luxe boetiekvilla? Zoek niet verder. Casa India is de ultieme luxe locatie waar je jullie aan niets ontbreekt. Handig: je kan hier ook overnachten. 
  • Can Domingo: genieten van een betoverend uitzicht? Dat doe je bij Can Domingo door het uitzicht op de groene heuvel. Geniet van de betoverende sfeer in deze weelderige tuin en laat je verassen.

Kerkelijke bruiloft

Net als de rest van Spanje, kent Ibiza een rijke historie binnen het katholicisme. Het is dan ook de perfecte locatie voor een katholieke huwelijksceremonie. Wie wil trouwen in de kerk, komt op Ibiza niets tekort. Ga voor een pittoresk kerkje in een klein gehuchtje of ga voor een spectaculaire kerk op een hoge rots. Wat je ook wil: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Populaire kerken

De meest populaire kerk is misschien wel Es Cubells. Deze kerk ligt op een hoge rots en biedt een fantastisch uitzicht over de zee. Of wat dacht je van San José? Deze kerk ligt aan een groot, sfeervol plein en is prachtig authentiek gedecoreerd. Op zoek naar een landelijk gelegen kerk? Ga dan voor San Carlos. Deze kerk is een echte eyecatcher en maakt de huwelijksvoltrekking compleet. In de bekendste kerken heb je vaak de keuze uit een Engels sprekende priester.

Weddingplanner              

Wil je niets aan het toeval overlaten? Dan is het goed om een weddingplanner in de hand te nemen. Wanneer je gaat trouwen in het buitenland, weet je vaak niet alles over de locatie. Het is vaak lastig om te communiceren met de locatie en de leveranciers en je weet de weg niet op Ibiza. Een weddingplanner kan je daarbij helpen. Neem een professional in de hand die ervaring heeft met het eiland en die je op weg kan helpen.

Zo’n weddingplanner hoeft helemaal niet duur te zijn en kan je juist helpen om het budget te bewaken. Het zorgt daarnaast voor een hoop zorgen minder. Er zijn zowel Nederlandse als Spaanse weddingplanners die van trouwen op Ibiza hun specialiteit hebben gemaakt. Ga echter na of de weddingplanner daadwerkelijk ervaring heeft met het organiseren van bruiloften op Ibiza en vraag voorbeelden op. Zo weet je zeker dat je met een professional te maken hebt en hoef je je geen zorgen te maken.

Budget

Wanneer je gaat trouwen in het buitenland, kan dit soms aardig oplopen in de kosten. Het is goed om van tevoren te bepalen of je een grote of intieme bruiloft wil organiseren. De meeste stellen kiezen voor een intieme setting wanneer zij in het buitenland trouwen. Op die manier bespaar je op de kosten en heb je de mensen die je het meest dierbaar zijn toch om je heen. Je viert de dag met de mensen die voor jou belangrijk zijn en gaat niet voor gasten die erbij zijn ‘omdat het nou eenmaal zo hoort’.

Dat is ook nergens voor nodig: voel je niet verplicht om een grote bruiloft te organiseren. Het is jullie dag en iedereen zal begrijpen dat een bruiloft in het buitenland aardig wat vraagt van de portemonnee. Het is goed om van tevoren het budget te bepalen en met een weddingplanner te overleggen of jullie een realistisch beeld hebben. Reserveer ongeveer twintig procent van het budget voor onvoorziene kosten zodat je altijd over genoeg reserves beschikt.

Bruiloftsgasten

Ibiza is een fijn en bereikbaar eiland voor het hele gezelschap. Vanuit Nederland vertrekken er meerdere vluchten per dag naar het eiland en in enkele uren ben je op het eiland. Het is echter goed om je gasten ruim van tevoren te informeren over jullie plannen om in het buitenland te trouwen. Zij kunnen er zo rekening mee houden en de datum vrijhouden. Daarnaast kunnen zij de juiste voorbereidingen treffen.

Wanneer je wil trouwen op Ibiza, is het goed om samen te bepalen of jullie de kosten van het ticket voor de bruiloftsgasten voor jullie rekening nemen of niet. De tickets voor het gezelschap kunnen aardig in de kosten lopen. Vooral in het hoogseizoen zijn de prijzen soms onbetaalbaar. Je kan er ook voor kiezen om de kosten te splitsen en slechts een deel van het ticket te vergoeden. Geef iedere gast een bepaald budget voor het ticket. Je kan immers niet van je gasten verwachten dat zij hier allemaal geld voor apart kunnen zetten.

Cadeaus

Na de ceremonie neem je als pasgetrouwd stel de cadeaus in ontvangst. Het is een feestelijk moment en je kan niet wachten om de cadeaus uit te pakken. Wanneer jullie in het buitenland trouwen, zorgen de cadeaus echter voor extra bagage bij de gasten en vervolgens bij jullie. Er wordt flink wat afgesjouwd met de cadeaus om deze op de plek van bestemming te krijgen. Het is goed om hier afspraken over te maken. Vermeld op de uitnodiging dat de gasten het cadeau niet mee hoeven te nemen naar de bestemming.

Je kan het jezelf en de gasten nog gemakkelijker maken door een kadolijst aan te maken op onze website. Zet de producten die jullie graag willen op deze lijst. Je ontvangt op deze manier geen ongewenste cadeaus en de gasten weten zeker dat zij er goed aan doen. Gasten volgen simpelweg de link naar de kadolijst en maken het bedrag over voor een bepaald cadeau, handig!

Inspiratie

Weet je nog niet zeker of je wil trouwen op Ibiza? Misschien past een andere buitenlandse locatie beter bij jullie. In ons online trouwmagazine vind je een aantal fijne specials van bijzondere bestemmingen. Wat dacht je van deze handige checklist voor een droombruiloft in Rome? Of wil je alles weten over trouwen in het Caribisch gebied? Houd ons trouwblog in de gaten en blijf op de hoogte van de laatste weetjes, checklists en tips. 






Bekijk alle uitnodigingen-kaarten in de trouwshop