Vogels op je bruiloft

Dieren kunnen een ontzettend leuke toevoeging zijn voor jouw droombruiloft. Denk maar eens aan de traditionele witte duiven, maar ook aan indrukwekkende roofvogels of bijzondere uilen. Wij hebben de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet, maar vertellen je ook graag hoe je op een verantwoorde manier deze vogels inzet op je bruiloft.

Love bird wedding

Ben je helemaal gek op vogels? Dan is het misschien leuk om je bruiloft in te richten volgens het lovebird thema. Stel alles in het teken van de vogels! Denk bijvoorbeeld aan de stationery en aankleding en laat de ringen aanvliegen door vogels. Als vermaak kan je een professional inhuren die een spetterende show geeft met roofvogels. Zo weet je zeker dat je een spetterende indruk achter laat op de gasten. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden en laat je inspireren.

Vogels bruiloft

Wil je vogels op de bruiloft maar liever geen love bird thema? Denk dan ook eens aan een Middeleeuws thema met roofvogels of ga voor een echte fantasy bruiloft. Liever geen thema? Dan zijn er genoeg leuke manieren waarop je deze dieren in kan zetten. Bekijk eerst welke soort vogels je in zou willen zetten en op welke manier. Kijk daarbij ook naar het welzijn van het dier en ga altijd voor een echte professional ook al biedt een amateur het misschien goedkoper aan.

Trouwreportage

De trouwreportage is uiteindelijk een mooie herinnering van de grote dag. Deze reportage wordt helemaal bijzonder wanneer je de vogels hier deel van laat uitmaken. Iemand die zijn vogels ter beschikking stelt, biedt deze optie soms aan. Je kan er vaak voor kiezen om je eigen fotograaf de foto’s te laten maken. Zorg ervoor dat jullie echt de tijd kunnen nemen voor dit moment. Vogels kunnen erg onvoorspelbaar zijn. Daarnaast kan je kiezen voor actieve of passieve foto’s. Bij een passieve fotoshoot zitten de vogels bijvoorbeeld op je schouder en bij een passieve foto’s vliegen zij naar je toe, van je af of tussen jullie door.

Vogelshow

Wil je dat de vogels voor vermaak zorgen op de bruiloft? Dan is een vliegdemonstratie de ideale manier. Laat je van tevoren goed informeren over de demonstratie. Gaat dit op een verantwoorde, veilige manier? Ook leuk: sommige trainers van roofvogels bieden een leuke extra’s aan. De gasten kunnen bijvoorbeeld de uilen naar zich toe roepen en opvangen op een handschoen. Wil je er ook nog eens een leerzame dag van maken? Ga dan voor een echte kenner die leuke verhalen en weetjes kan vertellen tijdens de demonstratie.

Welkom

Wie geen vliegdemonstratie wil, kan er ook voor kiezen om vogels in te zetten om de gasten welkom te heten. Een ervaren valkenier kan bij de ingang van de ceremoniezaal een of twee vogels op de hand bij de ingang plaatsen. Je kan er ook voor kiezen om geen vliegdemonstratie te geven, maar de vogels te tonen door een display te plaatsen. De vogels blijven daardoor op de achtergrond en zullen de interesse wekken van de gasten, maar spelen niet de hoofdrol.

Trouwringen aanvliegen

Naast demonstraties en workshops is het ook leuk om vogels in te zetten om de trouwringen te laten aanvliegen. Dit kan niet alleen bij een buitenceremonie maar ook bij een binnenceremonie. Je kan zelf de roofvogel of uil opvangen en iedereen heeft de tijd om dit moment vast te leggen op de camera. Het is goed om ook hier voor een echte professionele valkenier te gaan. Ga van tevoren in gesprek met elkaar en oefen ook van tevoren met het opvangen van de vogel zodat er niets mis kan gaan. Op de dag zelf zullen zij aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.  

Bruidsduiven

De witte duif staat symbool voor vrede, liefde en zuiverheid. Daarnaast staan zij voor geluk, trouw en vrijheid. Niet voor niets zien we deze vogel dan ook vaak voorbijkomen op bruiloften. De meeste bruidsparen gaan voor het loslaten van zeven duiven omdat dit het getal van oneindigheid is en staat voor geluk. Je kan ervoor kiezen om de duiven uit de hand los te laten, maar ook uit een mand.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie voor de organisatie van de bruiloft? Op ons online trouwblog vind je alles over trouwen en de organisatie van de bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke foto-ideeën voor de bruiloft? Kijk ook eens naar het artikel over de leukste cadeaus om te vragen of geven als huwelijkscadeau.






Bekijk alle decoraties in de trouwshop