Favoriet

6 tips voor het kiezen van dé trouwring

Een mooie trouwring vinden is vaak niet het probleem. Er zijn talloze mooie trouwringen te vinden, maar op het moment dat je een keuze moet maken ga je je afvragen: welke trouwring past het beste bij jou? Daarom hebben wij in dit artikel 6 tips voor het kiezen van de perfecte ring op een rijtje gezet. Lees verder.

Je trouwring draag je de rest van je leven iedere dag, daarom snappen wij dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken. De ring moet natuurlijk wel perfect zijn, goed passen en symbool staan voor jullie liefde. Hopelijk kunnen onze 6 tips je helpen met het maken van een beslissing.

1.Goede voorbereiding

Het uitzoeken van een trouwring begint met keuzes maken en oriënteren. De trouwringen moeten niet alleen nu, maar ook bij jullie 50-jarig jubileum bij jullie passen. Een trouwring staat symbool voor jullie liefde en de bijzondere momenten samen. Voordat je een juwelier gaat bezoeken is het verstandig om eerst te overleggen wat jullie voorkeuren en wensen zijn. Kijk ook gerust eens rond op het internet naar mooie trouwringen.

2.Matchende trouwringen

Ga je voor matchende trouwringen die je kan kopen in een set? Of ga je op zoek naar verschillende trouwringen die passen bij de persoon die hem moet dragen? Tegenwoordig kijken de meeste koppels welke trouwring het beste past bij het karakter, de levenswijze en het karakter van hun partner.

Identieke of matchende ringen zijn dus minder populair, maar het kan goed zijn dat je dat graag wilt als symbool dat jullie ook bij elkaar passen. Kiezen jullie voor een set? Of voor unieke trouwringen die écht bij jullie passen? Maak een keuze.. moeilijk!

3.Kies een materiaal

Trouwringen zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende soorten en designs, je kan ook nog eens kiezen uit vele uiteenlopende materialen. Van goud of platina tot palladium of zilver. Stuk voor stuk mooie en duurzame materialen. Maar ieder materiaal heeft een eigen kleur en uitstraling, welke past het beste bij jou?

4.Bepaal het budget

Misschien niet het romantische onderdeel bij het kiezen van een trouwring, maar wel van belang. De mogelijkheden voor een trouwring zijn eindeloos, maar dat is het budget natuurlijk niet altijd. De prijzen voor een ring lopen behoorlijk uiteen. Denk daarom goed na wat jullie maximale budget is voor een trouwring.

5.Gravures kiezen

Inmiddels ben je er bijna uit welke trouwringen bij jullie zouden kunnen passen en wat het budget hiervoor is. Maar dan is de gravure er nog. De naam en trouwdatum als gravure is traditioneel, maar het kan zijn dat je wat anders wilt. De mogelijkheden zijn hiervoor eindeloos. De ruimte is natuurlijk enigszins beperkt. Maar als je een koosnaampje, stopwoordje of quote wilt laten graveren is dat vaak mogelijk. Dit maakt de trouwringen nog eens extra persoonlijk.

6.Neem de tijd

Een trouwring is voor de rest van je leven, neem daarom de tijd. Ga ruim op tijd op zoek naar dé perfecte trouwringen en neem ook de tijd bij het maken van een beslissing. Denken jullie de perfecte trouwringen gevonden te hebben? Slaap er nog een nachtje over. Zijn jullie daarna nog steeds overtuigd? En staan jullie nog steeds 100% achter jullie keuze? Dan heb je de perfecte trouwringen gevonden.

Beginnen met oriënteren? Op 123gold.nl vind je een ruim assortiment aan trouwringen.

Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde productenBekijk alle sieraden in de trouwshop