Originele trouwlocaties: trouwen doe je in deze attractieparken

Altijd al willen trouwen op een originele plek? Wij kunnen ons haast geen vrolijkere plek bedenken om elkaar het jawoord te geven als een pretpark of dierentuin. Maar op welke plekken mag er zo’n bijzonder ceremonie plaatsvinden en wat zijn de echte hotspots van Nederland? Wij hebben de meest originele pretparken en dierentuinen om te trouwen voor jullie op een rijtje gezet.

Attractiepark Toverland

Of je nou een echte pretparkfan bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige locatie: attractiepark Toverland vormt het ideale decor voor jullie droombruiloft. Toverland Events heeft ontzettend veel ervaring in het organiseren van evenementen zoals bruiloften. Zij doen er alles aan om jullie dag tot in de puntjes te verzorgen en er een unieke dag voor het gehele gezelschap van te maken.

Uiteraard is attractiepark Toverland een officiële trouwlocatie in van de gemeente Horst aan de Maas. Jullie mogen elkaar het jawoord geven in de romantische en oosterse zaal ‘Mystique’. Uiteraard kunnen jullie na de ceremonie met het gehele gezelschap door het park wandelen en uitsluitend het feest vieren in het park. Dineren? Ook op het gebied van eten zijn er tal van mogelijkheden bij pretpark Toverland.

Van der Valk Avifauna

Van der Valk Avifauna is bij uitstek een bijzondere en exotische locatie om te trouwen. Borrel tussen de flamingo’s of laat de trouwringen aanvliegen door de ara’s. Dit viersterrenhotel beschikt over een restaurant, rondvaartboten, een partycentrum, een vogelpark en een grote speeltuin! Kortom: hier komen de gasten echt niets tekort. Ook voor de kleintjes is er uiteraard vermaak.

Wil je de bruiloft groots vieren? Maak je geen zorgen. Bij Avifauna kunnen maar liefst 1000 gasten terecht! In het partycentrum ‘Casa Havana’ hebben jullie een prachtig uitzicht over de grote vijver en aan de andere kan de flamingo’s. Liever een intieme bruiloft? Deze locatie is ook ideaal voor kleine gezelschappen vanaf 20 personen.

Wie nog meer dynamiek aan de bruiloft wil toevoegen, kan een van de drie partyschepen huren voor een verfrissende rondvaart. Aan boord kunnen zo’n 150 gasten en uiteraard kunnen jullie ook genieten van de culinaire kunsten van Van der Valk op één van de boten. Na de boottocht kunnen jullie een bezoek brengen aan het vogelpark en genieten van spectaculaire vogeldemonstraties.

Snowplanet

Snowplanet noemt zichzelf ook wel ‘de coolste trouwlocatie nabij Amsterdam’. Dat is niet voor niets: niet alleen kun je hier een prachtige winterbruiloft in stijl organiseren, maar het is ook nog eens ontzettend origineel om elkaar hier het jawoord te geven. Bij Snowplanet zijn er ontzettend veel mogelijkheden om jullie dag naar wens in te richten.

Niet alleen is het mogelijk om hier de ceremonie te laten plaatsvinden, maar je kan hier ook toasten, dineren en feesten op één locatie. Geniet van een intieme locatie in een sfeervolle ambiance en ga voor een chique champagnetoast of een informele proost op het huwelijk. Met het hele gezelschap dineren? Ga voor een winterse barbecue of een walking dinner. Trouwen is hier voor zowel grote als kleine gezelschappen mogelijk.

Club de Pier

Club de Pier is een attractie op zichzelf. Deze unieke locatie in Nederland ligt boven zee en beschikt over een groot zonneterras. Geniet van het uitzicht op zee, het strand en bewonder de boulevard en het Kurhaus vanaf de Pier. Helemaal bijzonder aan deze locatie is dat jullie gratis een duo sprong van de Bungee Jump mogen ervaren. Willen jullie de gasten ook meenemen in deze belevenis? Ook op dat gebied zijn er genoeg mogelijkheden.

De organisatie heeft ontzettend veel ervaring met trouwen boven de golven van de Noordzee. Zij zullen jullie deskundig begeleiden en alles tot in de puntjes verzorgen voor jullie droomdag. Denk daarbij niet alleen aan een mooie locatie om elkaar het jawoord te geven, maar ook een culinaire belevenis en de juiste faciliteiten. Trouwen is hier mogelijk vanaf 20 tot zo’n 400 gasten.

Dierenpark Amersfoort

Op zoek naar een bijzondere sfeer voor jullie droombruiloft? Dan zit je bij dierenpark Amersfoort goed. Tussen ruim 1500 dieren beleven jullie gegarandeerd een onvergetelijke dag. Geef elkaar het jawoord in het Paleis van Koning Darius in het hart van de Stad der Oudheid terwijl de tijgers, jakhalzen en gieren toekijken. Brandende kaarsjes en uitgestrooide rozenblaadjes maken de bijzondere locatie compleet.

Uiteraard genieten jullie na de ceremonie van de bruidstaart en een bruidsreportage die een blijvende herinnering zal achterlaten. Vervolgens nemen een aantal ‘verhalenvertellers’ de gasten mee voor een inspirerende rondleiding langs de dieren. De feestelijke dag wordt na de rondleiding voortgezet in een van de thematisch ingerichte feestzalen. Hier kunnen jullie genieten van de receptie, een uitgebreid diner of een spetterende feestavond.

Mondo Verde Landgraaf

Mondo Verde Landgraaf is een onvergetelijke trouwlocatie. Deze officiële trouwlocatie van de gemeente Landgraaf en de Euregio. Jullie kunnen overal in het park trouwen. Ga voor een ceremonie beschut in de sfeervolle villa in het Moorse Alhambra of buiten op de meest idyllische plekken. In Monde Verde kunnen jullie vervolgens gaan voor een smakelijke lunch, feestelijke receptie, uitgebreid diner of spetterend avondfeest.

Het is ook mogelijk om hier een bijzondere themabruiloft te organiseren. Wat dacht je van een Venetiaans maskerade-bal in de sfeervolle Italiaanse villa of een feest in de sfeer van 100-en-één-nacht in het indrukwekkende Moorse Alhambra? De organisatie heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften en maakt een plan voor jullie op maat.

Daarnaast zijn zij ook bekend met het organiseren van een culinaire belevenis voor bruiloften. Geniet van een spectaculaire bruidstaart, een lekkere bbq of een chic diner. Voor ieder budget is er wel wat wils. Ook op het gebied van entertainment zijn er voldoende mogelijkheden.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie? In ons online trouwmagazine vind je alles over betoverende trouwlocaties in verschillende steden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kastelen als trouwlocatie of de mooiste trouwlocaties van Nederland? Ook vind je hier tips en tricks voor de organisatie en inspirerende artikelen met voorbeelden. Bekijk bijvoorbeeld dit artikel over blikjes achter de auto en leuke alternatieven.






Bekijk alle decoraties in de trouwshop