Wat staat er op het menu op de mooiste dag van jullie leven? Kiezen jullie bijvoorbeeld voor een formeel 3-gangen diner in een chique restaurant of voor een informele BBQ bij een strandtent? De keuze die jullie maken is afhankelijk van de sfeer, het budget en de tijdsplanning. Wij zetten de meest populaire gerechten voor je op een rij.
Populaire voorgerechten
- Soep
In veel gevallen wordt gekozen voor een rustieke tomatensoep. Omdat je meestal een groot aantal gasten van eten voorziet, is dit een veilige keuze omdat (bijna) iedereen deze soep wel lust.
- Carpaccio
Onmisbaar op de menukaart van ieder restaurant, dit klassiek Italiaanse gerecht. Carpaccio is dun gesneden rauw rundvlees, officieel geserveerd met een dressing van olijfolie. Tegenwoordig ook verkrijgbaar met verschillende smaken zoals truffel en pesto. Afgemaakt met pijnboompitjes, wat rucola sla en flakes van Parmezaanse kaas.
- De garnalencocktail
Een vaak gezien gerecht, op een bedje van knapperige sla met een authentieke roze Whiskysaus. Je kunt kiezen tussen kleine Hollandse garnalen of een wat grotere cocktailgarnaal uit bijvoorbeeld Noorwegen.
Populaire hoofdgerechten
- Biefstuk
In verschillende varianten te verkrijgen. Een stevige gemarmerde gegrilde entrecote, of gaan jullie toch liever een botermalse biefstuk gesneden van de runderhaas?
- Kabeljauw
Gebakken in de roomboter, vaak met een klassieke beurre blanc of Hollandaise saus geserveerd.
- Beenham
Een malse ham van het been van het varken, heerlijk zacht gegaard aan het bot. Waardoor het vlees een rustieke en intense smaak meekrijgt. Vaak wordt dit gerecht met een mosterd/honingjus geserveerd.
Populaire garnituren voor bij het hoofdgerecht:
- Hollandse frieten (van oma)
- Romige aardappelpuree
- Asperges, oftewel ‘het witte goud’. Op een prachtige lentedag of een zomerdag een passend groente garnituur.
Populaire desserts
- Chocolademousse
Een lekkere luchtige mousse van witte of donkere chocolade, daar wil je toch van blijven eten!
- Dame blanche
Een favoriet van veel mensen, de witte dame! Smakelijk vanille-ijs met warme chocoladesaus. Een genot in de mond!
- Bavarois
Een luchtige pudding in een mooie vorm. Te onderscheiden in twee soorten: melkbasis en vruchtenbasis.
Welk gerecht kan niet ontbreken in jouw bruidsmenu? Of heb jij een orginele variant op één van deze bovenstaande gerechten? Laat het hieronder weten!