Vijf fantastische locaties voor een winterbruiloft

De eerste sneeuwvlokjes vallen naar beneden en de warme truien mogen weer uit de kast. Winter: het is niet het favoriete seizoen van iedereen. Een ding is zeker, dit seizoen is een ontzettende romantische periode om elkaar het ja-woord te geven. Willen jullie een winterse bruiloft? Wij hebben onze vijf favoriete trouwlocaties voor een winterbruiloft voor je op een rijtje gezet.

Landgoed Duin en Kruidberg

Landgoed Duin en Kruidberg in het Noord-Hollandse Santpoort is een echte favoriet door de vele winterse mogelijkheden. Het een authentieke, veelzijdige locaties die prachtig oogt in het winterse seizoen. Stel je eens voor: een knisperend haardvuur, buiten sneeuwt het en extra kaarsen zorgen voor licht en warmte in de betoverende ambiance van dit landgoed.

De organisatie heeft veel ervaring met het organiseren van winterse bruiloften. Zij kleden het landgoed al deels aan met decoraties die passen bij het seizoen. Wil je ook een bijpassende bloemendecoratie? Denk dan eens aan witte of bonte bloemen in combinatie met geurige dennentakken. De organisatie kan je hier alles over vertellen.

Bij aankomst worden de gasten ontvangen met een warm glas thee of koffie. De avondgasten nemen een glühweintje in ontvangst. Wat betreft het diner staat de keukenbrigade voor jullie klaar om een echte winterse maaltijd op tafel te toveren. Denk maar eens aan een lekkere erwtensoep, goed gevulde stoofpot of wildgerechten.

In de prachtige omgeving van het landgoed kunnen jullie een mooie fotoshoot plannen voor het trouwalbum. Na de bruiloft nog even nagenieten? Maak er dan samen met het gezelschap een sfeervol winterweekend van en overnacht in het landgoed. De locatie beschikt over 75 kamers.

Kasteeldomein Chateau Thermes de Cugnon

Trouwen bij kasteeldomein Chateau Thermes de Cugnon is sowieso een feestje. In de winter is deze trouwlocatie in Belgisch Luxemburg extra bijzonder. Geniet van een winters weddingweekend en huur het kasteel exclusief af tot een maximum van 50 gasten. Het hele weekend kunnen jullie vertoeven in de twee salons, een prachtige eetzaal en een professionele keuken.

Je kan bij dit kasteeldomein niet alleen genieten voor de open haard. Bekijk het prachtige uitzicht over de parktuin of maak zelf een lange wandeling door de omgeving. Maar liefst 1,5 hectare behoort tot het landgoed. Je kan hier dus lang genoeg een frisse neus ophalen. Na terugkomst kan je genieten in het overdekte, verwarmde zwembad, in één van de twee sauna’s of even badderen in één van de twee jacuzzi’s. Is dat even genieten.

Kasteel Duurstede

Een echte prinsessenbruiloft met de winter als decor? Ga dan voor een bruiloft bij kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede. Deze trouwlocatie ligt op een historisch kasteeleiland. Het kasteel heeft verschillende zalen met een rustiek en stijlvol interieur. Arriveer per arrenslee en laat je verwelkomen door de gasten in een winters tafereel. Vuurkorven en fakkels zorgen voor warmte en sfeer.

Eenmaal aangekomen in het kasteel horen jullie rustige, winterse muziek. De ruimtes zijn gedoceerd in winterse stijl. Even later snijden jullie de ijsbruidstaart aan en proost iedereen op het huwelijk met een glas prosecco. Tijdens de fotoshoot zorgt de ondergaande zon voor een prachtig tafereel. Rond etenstijd wordt er een buffet met echte wintergerechten geserveerd. Natuurlijk is er ook even de tijd om een glaasje glühwein of chocomel met slagroom te halen.  

Parkhotel de Wiemsel

In het Overijsselse Ootmarsum ligt parkhotel de Wiemsel. Deze trouwlocatie heeft alle ingrediënten om een bruiloft tot een sprookje te maken. Het winterseizoen komt hier helemaal tot recht door de prachtige natuurlijke omgeving. Je kan hier genieten van een kleinschalige of grootse bruiloft en een professionele weddingplanner staat tot jullie beschikking. De weddingplanner denkt graag met jullie mee om het winterse thema volledig door te voeren.

Je geniet bij parkhotel de Wiemsel van alle rust en privacy samen met jullie gasten. Na de feestelijke dag kunnen jullie samen met het gezelschap een nachtje blijven slapen. Zo kan je er een echt winterwonderweekend van maken met de belangrijkste mensen in jullie leven. Maak samen een wandeling door het parklandschap of geniet van een warm glaasje glühwein in het karakteristieke hotel. 

Landgoed Artihove Vidaa

Landgoed Artihove Vidaa in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek is één van die locaties die in ieder seizoen prachtig tot zijn recht komt. Het pittoreske landgoed is een officiële trouwlocatie en beschikt over prachtige plekken om elkaar het ja-woord te geven. Ieder onderdeel van de bruiloft verassen jullie de gasten weer met een nieuwe sfeer door de verschillende plekjes op het trouweiland.

Ga voor een intieme, knusse ceremonie in de Mongoolse ger en ontvang de gasten in de sfeervolle huiskamer. Daar brandt de open haard en genieten de gasten van een lekker warm drankje. Wanneer iedereen trek krijgt, steekt de cateraar de barbecue aan. De barbecue? Jazeker, op het landgoed kunnen jullie heerlijk smullen tijdens een sfeervolle winterbarbecue met alle gasten.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen over trouwen? In ons online trouwmagazine vind je niet alleen de leukste, mooiste en beste trouwlocaties, maar ook artikelen bomvol inspiratie. 






Bekijk alle decoraties in de trouwshop