10 Nederlandse trouwlocaties aan het water

Trouwen in een waterrijke omgeving? Nederland kent tientallen pareltjes van plekken waar dat mogelijk is. Laat je betoveren door deze natuurrijke, rustige plekken. Liever letterlijk met elkaar in het huwelijksbootje stappen? Ook dan zijn er een paar mooie hotspots die je niet mag missen. We hebben de top tien Nederlandse trouwlocaties aan het water voor je op een rijtje gezet.

Raderboot Kapitein Anna

Wie letterlijk in het huwelijksbootje wil stappen, kan terecht bij Raderboot Kapitein Anna. De thuisbasis van deze boot is onze prachtige hoofdstad Amsterdam. De boot is een officiële trouwlocatie en staat garant voor een memorabele dag. Op deze boot worden regelmatig prachtige feesten en trouwerijen georganiseerd. Tegenwoordig fungeert de boot niet meer als veerboot, maar dat was anders in de periode van 1911 tot 1948. In deze periode heeft de boot gevaren op het traject Schoonhoven- Rotterdam.

Overigens is het nog wel mogelijk om erop uit te trekken met de boot. Dus wanneer jullie een heerlijke vaartocht met het gezelschap willen maken, is dat mogelijk. Wat dacht je van een tochtje over het IJsselmeer? Tijdens de tocht kunnen jullie samen met de gasten op het dek van de boot dansen en genieten van de zonsondergang vanaf het water. Eenmaal terug in de NDSM-pier kan het dak eraf tijdens de feestavond. De boot beschikt ook over een hotel en restaurant. Dat alles geheel in jaren ’20 stijl.

De boot is ideaal als je de gehele bruiloft op een trouwlocatie wil laten plaatsvinden. Je hoeft niet bang te zijn dat het hele gezelschap niet op de boot past. De raderboot heeft een capaciteit van 300 receptiegasten en beschikt over twee sfeervolle zalen genaamd de Radersalon en de Panoramasalon. Na een feestelijke afsluiting kunnen jullie samen met de gasten overnachten in het hotel. De volgende dag praten jullie lekker na onder het genot van een ontbijtje.

De Steinsetuin

Midden in de landelijke omgeving van het Groene Hart vind je de Steinsetuin. Deze prachtige monumentale boerderij wordt omgeven door weilanden en talrijke bloemen. De officiële trouwlocatie beschikt over twee sfeervolle zalen en een prachtig buitengebied. De locatie is daardoor heel geschikt voor een buitentrouwerij. Je vindt hier namelijk riante terrassen en een hebt een prachtig uitzicht over de weilanden. Wat dacht je van een themabruiloft in landelijke sferen?

Bij mooi weer kunnen jullie elkaar het ja-woord geven bij het prieel. Wanneer het weer niet tegen zit, is een trouwceremonie in de trouwzaal mogelijk. Deze zaal wordt voor jullie gedecoreerd en is voorzien van authentieke trouwbankjes. Een onvergetelijk trouwshoot? Dat wordt het zeker wanneer de fotograaf een paar prachtige plaatjes schiet in de bloemen pluktuin op het terrein. 

Landgoed Duin en Kruidberg

Wanneer je landgoed Duin en Kruidberg nadert, kom je terecht in een oase van rust. Dit landgoed wordt omgeven door weelderige waterpartijen en ligt tussen de eeuwenoude bomen. Je verwacht het bijna niet op steenworp afstand van Amsterdam! Deze officiële trouwlocatie leent zich uitstekend om elkaar het ja-woord te geven. Dat doen jullie een authentieke stijlkamer, maar bij mooi weer is dit ook buiten mogelijk. In dat geval trouwen jullie bij het prieel en worden jullie omgeven door een betoverend landschap.

Het landschap kenmerkt zich door de Engelse landschapsstijl. Het gebied is daardoor ideaal voor een bruidsreportage. Heb je na al deze bezigheden honger gekregen, maak je dan vooral niet druk. De keukenbrigade van Duin en Kruidberg weet van aanpakken. Zij kunnen met veel liefde een onvergetelijk diner verzorgen voor alle gasten. Na het uitbuiken is het tijd voor een spetterend feestje in het souterrain van het landhuis. Na zo’n dag zijn jullie vast moe. Maak de dag compleet en overnacht in de bruidssuite.

Restaurant Havenrijk

Restaurant Havenrijk is Uitgeest is een unieke trouwlocatie aan het water. Jullie genieten samen met het hele gezelschap van een boottocht over het water na een ceremonie in de openlucht. Die ceremonie bij het trouwprieel, maar bij slecht weer kan het ook binnen. De locatie beschikt over een benedenverdieping en bovenzaal. Samen hebben deze zalen een capaciteit van 250 gasten.

In de omgeving van restaurant Havenrijk is overigens genoeg te doen. Wanneer jullie liever een andere activiteit op het water willen, is dat ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan zeilen of kanovaren. Het arrangement voor jullie bruiloft wordt helemaal op maat gemaakt en naar wens ingericht.

Eet en Bierlokaal de Molen

Echt bourgondisch genieten? Dat doe je bij Eet en Bierlokaal de Molen. Vier hier de dag van je leven en ontdek de gerestaureerde historische korenmolen ‘De Arkduif’. Dit object komt uit 1697 en staat in een prachtige omgeving. Je geniet hier van het uitzicht over de Oude Rijn en kijkt uit over het Groene Hart.

In de molen zelf vind je drie sfeervolle ruimtes om de gasten te ontvangen. Trouwen doe je in de Bovenkamer en dineren in de Huiskamer. Het Proeflokaal leent zich uitstekend voor een gemoedelijke receptie of een spetterend avondfeest. Mooi weer? Dan is het ook goed vertoeven om het uitnodigende terras.

Zoals je van de naam mag verwachten, kom je qua eten en drinken niets tekort op deze locatie. De keuken kan goed uit de voeten met verschillende smaakvariaties op basis van de bierkaart. Je gasten krijgen dus gegarandeerd een verrassend gerecht voorgeschoteld.

Strandpaviljoen Zoomers

Zomer of winter? Bij strandpaviljoen Zoomers maakt het niet uit in welk seizoen je wil trouwen. Op deze locatie kun je het hele jaar door trouwen aan het water. Wat dacht je van een winterse strandbruiloft of een intieme Ibiza wedding? Alles is hier mogelijk. Het strandpaviljoen ligt in Castricum aan Zee en beschikt over een uniek uitzicht vanuit de Beach Lounge.

De locatie zelf is ingericht met moderne, warme tinten en beschikt over een sfeervolle aankleding. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tafelhaarden. Op deze trouwlocatie hangt een ongedwongen sfeer en is vrijwel alles mogelijk. Trouw bijvoorbeeld in het strandpaviljoen of juist met de voetjes in het zand. Geniet samen met het gezelschap van een glas champagne aan de waterlijn of bewonder de ondergaande zon en geniet van een verfrissende zeebries.

Naast de ceremonie kan je hier ook terecht voor andere onderdelen van de bruiloft. Op die manier is het mogelijk om de gehele bruiloft op één locatie te organiseren. Wat betreft het diner zijn er verschillende mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een intiem diner of juist een ongedwongen BBQ? De koks van het paviljoen werken met verse, eerlijke en pure producten.

Trouwschip Bounty

Niet trouwen aan het water maar juist op het water? Geef elkaar het ja-woord op het romantisch ingerichte huwelijkschip Bounty. Het zeilschip is een officiële trouwlocatie van de gemeenten Asterdam, Almere, Volendam, Hoorn en Lelystad. De thuisbasis van het schip is de Bataviahaven in Lelystad. Jullie kunnen de dag van A tot Z op het schip organiseren en genieten van een gastvrije, gemoedelijke sfeer.

Bij Bounty weten ze als geen ander hoe ze een feestje moeten organiseren. De organisatie heeft veel ervaring met de planning en maakt van iedere bruiloft een unieke belevenis. De bemanning van het schip staat bekend als gastvrij. Dat vind ook een recensent op TopTrouwen.nl. ‘Wat een prachtig schip, en wat een lieve mensen. Een ceremonie op open water, wat wil je nog meer. Deze toplocatie maakte van onze bruiloft niet alleen voor ons maar ook voor elke gast een geweldig dagje uit. Heerlijk eten en drinken en het zonnetje erbij. Het had niet mooier kunnen zijn.’

Bij mooi weer kunnen jullie elkaar het ja-woord geven op het dek. Wanneer het weer tegenzit, is er binnen voldoende plek voor de gasten. Op het schip kunnen ongeveer 160 gasten terecht die stuk voor stuk van een culinaire maaltijd voorzien kunnen worden.

Beachclub Sunrise

Geef elkaar het jawoord met de voetjes in het zand bij Beachclub Sunrise in het Brabantse Best. Op deze locatie is zoveel mogelijk dat het bijna moeilijk wordt om een keuze te maken. Denk bijvoorbeeld aan een ceremonie op het ponton of een spetterend feest in de Buddha Lounge. Met de Loveboat kunnen jullie vervolgens het terrein verlaten en de gasten uitzwaaien. Of arriveren jullie juist liever per boot?

De trouwlocatie organiseert ieder jaar een open dag. Tijdens deze dag is het mogelijk om meer te weten te komen. Je kan verschillende bedrijven spreken en de mogelijkheden ontdekken rondom decoratie, muziek, entertainment en eventuele andere huwelijksvoorbereidingen. De locatie werkt samen met verschillende partijen en weet de weg in de industrie. Je kan daardoor alles met een gerust hart uit handen geven.

Kasteel Radboud

Altijd al willen trouwen als een prinses? Dat kan in het 13-eeuwse kasteel Radboud in Medemblik. Dit plaatje aan het water is een van de mooiste kastelen in Nederland. Door de multifunctionele ruimtes is de plek ideaal om elkaar het jawoord te geven. Jullie kunnen de hele dag van A tot Z hier organiseren. Heerlijk, want op zo’n mooie locatie wil je toch niet meer weg?

De locatie leent zich ook uitstekend voor een Middeleeuws thema. Je hebt hier namelijk ook de mogelijkheid om een valkenier te laten komen. Verras de gasten en geniet van een spetterende show. Daarnaast beschikt het kasteel over een museum dat geheel in het teken staat van het dagelijks leven tijdens de Middeleeuwen.

Het kasteel maakt gebruik van een vaste cateraar die alles naar wens zal invullen. Dat kan een intiem diner zijn, maar ook een uitgebreid buffet. Toptrouwen zegt een reviewer over deze locatie: ‘wij vonden het top. Alles perfect geregeld ook de catering van Mirjam Harding. Een mooie locatie en ook de kasteelvrouw Jannie was op en top.’

Sportlandgoed

Wil je een unieke bruiloft? Ga dan voor een trouwerij op het Sportlandgoed aan het Zwartemeer in Drenthe. Pal aan het water geven jullie elkaar het jawoord. Jullie kunnen er voor kiezen om de gehele bruiloft buiten te laten plaatsvinden. Samen met de gasten genieten jullie van een zonovergoten dag. Het is zelfs mogelijk om bij lekker weer even af te koelen in het water.

Bij slecht weer is het ook mogelijk om binnen te trouwen. De locatie beschikt over verschillende, multifunctionele zalen. Op die manier geven jullie de gasten iedere keer weer een andere sfeer mee. Geniet van een intiem diner of uitgebreid buffet in de ene zaal en vertrek naar de feestzaal om de dag af te sluiten.

Inspiratie

In ons online trouwmagazine vind je niet alleen artikelen over de mooiste, beste en gaafste trouwlocaties, maar ook inspirerende artikelen en checklists om je bruiloft tot in de puntjes te organiseren.






Bekijk alle decoraties in de trouwshop