Hoe bedank je iedereen na je huwelijksdag?

Na je huwelijksdag en je eventuele aansluitende huwelijksreis, is het tijd om weer even tot rust te komen en de huwelijksdag af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een fotoboek, maar ook aan het bedanken van je gasten en iedereen die verder een steentje heeft bijgedragen aan jullie droomdag.

Hoe kan je leveranciers bedanken? Hoe bedank je de getuigen en hoe je vrienden die hebben geholpen met het decoreren van de feestlocatie? We hebben een aantal ideeën verzameld.

Gasten

De gasten die voor jullie zijn langsgekomen heb je misschien op de dag zelf al bedankt met een kleine herinnering. Toch is het nog heel leuk (en veelvoorkomend) om iedereen nog een keertje te bedanken voor hun komst. Dit kun je perfect doen met het versturen van een kaartje.

Je kunt hiervoor kaartjes vinden in alle kaartenwinkels, maar misschien nog leuker is om een kaart je versturen met jullie als bruidspaar op de foto. Of wellicht hebben jullie een groepsfoto gemaakt waar ook alle gasten ook staan. Zo maak je van een kaart een leuke herinnering. Bij Greetz kun je leuke bedankkaartjes vinden.

Leveranciers en andere ingehuurde specialisten

Veel mensen speelden op jullie trouwdag een helpende rol. Denk aan de bloemist die jullie trouwboeket heeft gemaakt, de fotograaf, de visagist, de BABS en de kapper. Ondanks dat zij al een gage hebben ontvangen hebben voor hun hulp, is het natuurlijk wel zo attent om ook hun nog even te bedanken.

Stuur bijvoorbeeld je bloemist een kaart met een foto van het bruidsboeket en de kapper een kaart met foto ingezoomd op het bruidskapsel. Een originele manier om je dank uit te spreken.

Natuurlijk kun je ook gewoon een cadeautje geven waar iets minder werk in gaat zitten, zoals een flesje wijn of een doosje heerlijke bonbons. Uiteraard leuk om deze persoonlijk te overhandigen.

Een andere (en gratis) manier om hun te bedanken is door een positieve review op hun website te achter te laten. Een kleine moeite maar voor ondernemers wel heel belangrijk om nieuwe klanten te krijgen. Wie weet help je er zelf ook nog een ander aanstaand bruidspaar mee.

De ceremoniemeesters en andere vrienden die geholpen hebben

Het bijhouden van het draaiboek, het ontvangen van de gasten en aansturen van personeel bij de verschillende contactpersonen. Het zijn slechts enkele taken van de ceremoniemeesters. Voor hun een net zo inspannende dag als voor jullie. Dat vraagt om een mooi cadeau. Neem de ceremoniemeesters mee uit eten om samen de dag te herbeleven onder het genot van een wijntje. Misschien in het restaurant waar jullie ook hebben gegeten op de trouwdag?

Zijn er nog meer vrienden bij die hebben geholpen met het ophangen van de slingers, het opblazen van de ballonnen of het op een andere manier in goede banen leiden van de trouwdag? Dan kun je natuurlijk ook thuis een etentje organiseren. Gezellig om met de hele vriendengroep na te genieten van jullie dag en hun de gelegenheid te geven om een toast uit te brengen op jullie geluk!

Het is het leukst om dit in te plannen op het moment dat jullie het fotoboek binnen hebben, zodat iedereen deze gelijk kan bekijken.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker