De vier grootste fouten bij een huwelijksaanzoek

Door de jaren heen is er veel veranderd op het gebied van het huwelijksaanzoek. Vroeger ging de man op zijn knieën en gingen jullie samen een verbintenis aan. Tegenwoordig draait het bij het aanzoek niet alleen meer om de aanstaande bruid- en bruidegom. Door de veranderingen in de maatschappij wordt het aanzoek ook belangrijk voor de buitenwereld en ligt er veel druk op. Wat zijn nu de grootste fouten bij het doen van een huwelijksaanzoek?

Natuurlijk wil je een onvergetelijk aanzoek doen. Je wil een cliché voorkomen en denkt er niet aan om een aanzoek te doen onder de Eiffeltoren. Wat je idee ook is, het is belangrijk om je eigen veiligheid en die van je partner niet in gevaar te brengen. Je moet er niet aan denken dat er op dat moment iets vervelends gebeurd. Als je een aanzoek wil doen op een bijzondere reislocatie, bedenk dan hoe veilig de situatie is.

De ring verstoppen

Tegenwoordig worden huwelijksaanzoeken op de meest originele manieren gedaan. Bijvoorbeeld door de ring te verstoppen op een bepaalde plek of in het eten. Dit klinkt leuk, maar het kan ook vervelende situaties met zich meebrengen. Misschien wordt de ring niet opgemerkt. Ga dus niet voor een plek waarbij je partner de ring misschien niet weet te vinden. Dit voorkomt beschadigingen of het inslikken van de ring.

Een openbaar aanzoek

Wanneer je niet zeker weet of je partner ‘ja’ zal zeggen, is het niet verstandig om het aanzoek in het openbaar te doen. Misschien hebben jullie al lang en breed besproken dat jullie graag willen trouwen en op welke manier. In dat geval is het veilig om een aanzoek in het openbaar te plannen. Wanneer je het niet zeker weet, kan je een vervelende situatie beter vermijden.

Dezelfde ring

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar doe nooit een aanzoek met een ring die je al eerder hebt gebruikt. Bijvoorbeeld bij een aanzoek in het verleden waarbij je bent afgewezen. Het lijkt alsof je weinig moeite wil doen en is respectloos naar je partner toe. Daarnaast heb je het één en ander uit te leggen wanneer je partner hier achter komt. Doe dus de moeite om een nieuwe ring te kopen die past bij jouw partner.

Meningen

Daarnaast is het goed om je niet te veel af te laten leiden door de mening van anderen. Wanneer zij weten dat je een voorstel gaat doen, hebben zij hier vast ideeën over. Misschien denken ze dat je het beter op een andere manier kan doen. Sta open voor andere ideeën, maar doe het aanzoek op een manier die bij jou en je partner past. Bedenk wat bij jullie past als koppel en ga niet uit van de mening van anderen.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker