Voorkom sleur in je relatie

Wanneer je pas getrouwd bent moet je alles nog van elkaar ontdekken. Dan is er zeker geen sprake van sleur in je relatie. Alles is nieuw en alles aan elkaar is even mooi en fijn om te ontdekken. Als je pas verliefd bent kun je je ogen niet van elkaar afhouden, praat je samen over je wensen, je dromen en je verlangens. Wanneer je wat langer samen bent zul je merken dat de nieuwsgierigheid naar elkaar minder wordt. Je weet hoe je partner over bepaalde zaken denkt, wat de ander lekker vindt en wat je van elkaar kunt verwachten. Als de wittebroodsweken een tijdje voorbij zijn dan wordt jullie leven langzaamaan routine. Dan kan het voorkomen dat je ineens het ‘is dit alles’ gevoel krijgt. Het is zeker niet zo dat je niet meer van je partner houdt, maar het lijkt dat er iets mist.

Regelmaat en sleur zijn niet hetzelfde

Regelmaat in je leven is belangrijk. Je gaat op tijd naar je werk, doet de boodschappen, kookt en slaapt op bepaalde tijden. Zeker als er kinderen zijn zul je merken dat regelmaat heel belangrijk is. Maar regelmaat is niet hetzelfde als sleur. Bedenk dat sleur één van de belangrijkste oorzaken is van echtscheiding. Sleur in een relatie is te voorkomen door patronen te doorbreken. Ook het stellen van doelen is belangrijk in een relatie. Maak samen plannen voor een dagje uit of een mooie reis. Doe eens iets nieuws of opwindends. Begin met het opschrijven van dingen die je leuk vindt om samen te doen en kijk hoe je dat kunt uitvoeren. Zorg ervoor dat je minimaal anderhalf tot twee uur per week samen iets gaat doen. Zo leer je elkaar ook op een ander vlak kennen.

Doe naast iets leuks ook iets spannends

Je kunt samen leuke dingen ondernemen, maar je kunt ook iets spannends gaan doen. Doe samen inspiratie op om jullie seksleven opwindender te laten worden. Ook hier kun je, ieder voor zich of samen, een lijstje samenstellen van dingen die je op seksueel gebied spannend vindt. Denk hierbij aan mooie lingerie, films of seks speeltjes zoals vibrators. Probeer eens uit of je elkaar kunt verleiden en hoe de ander daarop reageert. Zo leer je ook elkaars seksuele gevoelens en voorkeuren kennen. Dat maakt ook jullie seksleven een stuk spannender. Door samen op een andere manier meer tijd door te brengen en op gezette tijden weer iets anders uit te proberen, wordt een relatie geen sleur. Het belangrijkste is dat jullie je wensen en verlangens met elkaar deelt en dat je elkaar op dit gebied ook blijft respecteren.

Elke relatie heeft meerdere fases

Uit onderzoek blijkt dat elke relatie fases doormaakt. Het is helemaal niet raar als jullie relatie nu anders is als toen je elkaar net leerde kennen of toen je pas getrouwd was. Wanneer er een kindje bijkomt maakt je relatie weer een andere fase door. Tijdens al deze fases is het contact tussen partners anders. In de beginfase wordt alles nog samengedaan. Ben je al wat langer samen en weet je wat je te wachten staat dan kan de sleur toestaan. Zorg dat je samen met je partner die sleur kunt tegengaan. Dat kun je het beste doen door zomaar iets te doen waar je partner op dat moment niet op rekent of door samen plannen te maken!
Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker