Hoe kies je passende accessoires bij je trouwjurk?

Het uitzoeken van je trouwjurk is een bijzonder moment. Meestal heb je wel een beeld van het type jurk wat je zoekt. Trouwjurken kunnen eenvoudig zijn, modieus, classy, en geheel eigentijds; er zijn vele soorten stijlen. Heb jij een jurk gevonden die bij je past, dan kun je het plaatje compleet maken door er mooie, passende accessoires bij te combineren.

Je trouwjurk afronden met accessoires

Heb je eenmaal je droom trouwjurk gevonden, dan kun je door middel van accessoires het beeld kloppend maken zoals jij het voor ogen hebt. Trouwjurk accessoires kunnen het beeld van de trouwjurk versterken, maar ook matigen of afzwakken. Is de trouwjurk bijvoorbeeld opvallend voorzien van broderie, en overige details, dan kun je ervoor kiezen om de accessoires ingetogen te houden. Is het omgekeerde het geval en heb je juist voor een eenvoudige, gladde trouwjurk gekozen, dan kun je deze prachtig accentueren met accessoires.

Bruidshandschoenen

Lange bruidshandschoenen kunnen fabuleus matchen bij je outfit. Deze handschoenen zijn in uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor kanten handschoenen die alleen tot aan het begin van je handen bedekken, tot aan heuse witte, lange handschoenen. Bruidshandschoenen moeten echt bij je passen. Zo kunnen ze wel eens als too much worden gezien, zeker wanneer het kant betreft. Bij een eenvoudige trouwjurk daarentegen kunnen ze voor een verbluffend effect zorgen!

Bruidssluier, een must?

Bruidssluiers staan van oudsher symbool voor de bruid. Deze eeuwenoude traditie kom je in praktisch iedere cultuur tegen, meestal met de achterliggende gedachte om de bruid te beschermen en de aanstaande echtgenoot de eerste te laten zijn die de bruid mag aanschouwen. Tegenwoordig komt het binnen moderne huwelijken niet vaak meer voor dat de vrouw ook haar gezicht bedekt met een sluier. De moderne sluier wordt gedragen met een diadeem die schuin bovenop het hoofd bevestigd kan worden, maar ook halverwege de achterzijde van het hoofd. De sluier bruid symboliseert nog steeds sterk het fenomeen bruid. Als bruid kun je er echter ook voor kiezen om gewoon geen sluier te dragen. Past deze vorm niet bij jou, voel je dan niet bezwaard om het dragen van een sluier achterwege te laten. Kies voor een ander mooi accessoire, zoals een tule accent aan een schouder zijde bijvoorbeeld.

Sieraden

Sieraden ronden jouw look als bruid werkelijk af tot in de finesses. Super stijlvol zijn sieraden met mooie ronde (kunst) parels. Je draagt ze als speld in je haar, als ketting rond je hals, of als mooie armband. Draag jij een clutch (envelop tas) bij je tijdens je bruiloft? Ook deze mogen stijlvol shinen met parels!

Schoenen

Bruidsschoenen mogen écht shinen. Je koopt ze meestal in glanzend wit, of off white, al dan niet met strass of gewoon van goed leder. Besef je wel dat je de hele dag zult lopen op deze schoenen. Ben jij geen hakken-mens, laat je dan niet verleiden om op je trouwdag hakken te dragen; het kan immers doodvermoeiend worden. Koop je bruidsschoenen nooit enigszins krap, want het zou zonde zijn als jij gedurende de dag met blaren rondloopt en pijnlijke voeten een herinnering aan je bruiloft opleveren. Bruidsschoenen moeten echt passen als gegoten, zodat jij op jullie mooiste dag daar geen omkijken naar hebt!
Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker