Trouwen? Zo kies je de geschikte (en budgetproof) taart!

Als je gaat trouwen komt hier al snel veel bij kijken. Misschien was je voornemen om het klein te houden, maar al snel merk je dat er steeds meer dingen bij zullen komen. Flink wat regelwerk en ook aardig wat kosten dus. Er zijn echter ook genoeg dingen waar je op kunt besparen. Bijvoorbeeld op de bruidstaart. Dit betekent zeker niet dat je helemaal geen taart in huis haalt. Een bruidstaart hoort er gewoon bij. Wel kan je het zo duur en extravagant maken als je zelf wilt. Benieuwd hoe je dit aanpakt? In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

Kies voor verschillende soorten lage taarten

Het is meestal enorm prijzig om een gelaagde taart te laten maken. De verschillende lagen, de decoraties: het is allemaal even duur. Je kunt enorm veel geld besparen door simpelweg een aantal lekkere lage taarten te kopen. Dit kan ook gewoon een slagroomtaart of een appeltaart zijn. Misschien niet zo extravagant, maar wel net zo lekker. Je kunt er eventueel voor kiezen om er zelf nog een topper op te plaatsen om het nét wat specialer te maken. Groot voordeel is dat je dergelijke taarten ook nog eens overal en voor elk budget kunt krijgen, waardoor je een stuk goedkoper uit zult zijn. Taarten bestellen en je bent klaar!

Zelf maken

Misschien zit je niet te wachten op nog wat meer stress op (of net voor) de grote dag. Maar er zijn ook genoeg mensen die heel veel rust en voldoening halen uit het bakken. In dat geval is het natuurlijk fantastisch om de taart gewoon zelf te maken. Wie weet vind je het wel heerlijk om creatief te zijn en heb je standaard al een groot deel van de ingrediënten in huis liggen. Dan is het zonde om dit uit te besteden. Bovendien kan je van tevoren al heel veel werk doen, zodat er op de dag zelf nog weinig nodig is. Wil je het toch niet zelf doen, maar wel besparen? Kijk dan of je eventueel iemand binnen je directe omgeving de kneepjes van het vak kunt leren.

Kies cupcakes

Is jullie bruiloft niet zo traditioneel of vind je het eigenlijk wel leuk om eens iets anders dan een bruidstaart te doen? Kies dan voor cupcakes. Deze zijn niet alleen heerlijk en vallen bij vrijwel iedereen in de smaak, maar doorgaans ook een stuk goedkoper dan een gelaagde taart. Voor een grote bruidstaart moet je per persoon toch al snel zeven euro rekenen, terwijl je voor een cupcake meestal ruim minder dan de helft kwijt bent.

Er is tegenwoordig ook een geheel nieuwe trend vanuit Amerika overgewaaid: de zogenaamde Sweets-tafel. Een tafel vol zoete lekkernijen. Dit kan werkelijk van alles zijn. Van cupcakes tot macarons en zelfs luxe koeken. Op die manier kan je de tafel geheel naar eigen wens inrichten en het zo duur maken als je zelf wilt.












Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker