Welk soort trouwpak past bij mij?

Sommige bruidegoms in spe moeten nog even aan de gedachte wennen dat zij straks in een heus trouwpak 'voor het altaar' staan, want help: wat als je nooit pakken draagt? Waar begin je dan met je keuze, en hoe zorg je ervoor dat je geen mismatch krijgt en de plank volledig misslaat? Juist heren die zichzelf nooit in het pak hijsen zijn bang voor een kantoor-look. Hoe zorg je ervoor dat je authentiek jezelf blijft in een pak, kortom, wat is er verkrijgbaar en welke trouwpakken staan echt bij jou?

Trouwpak uitzoeken, hoe maak je de juiste keuze?

Trouwkostuums zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar, van klassiek beschaafd tot uitbundig modern. Vaak heb je zelf al best een gevoel waar het heen moet. Om het jezelf heel makkelijk te maken kun je online voorbeelden voor jezelf opslaan op Pinterest. Download even de Pinterest-button. Is dat gebeurd, dan kun je voortaan iedere foto direct opslaan in je map met 1 muisklik. Lieverlee ontstaat er een beeld van hetgeen jij mooi vindt.

Heb jij een minder gangbaar postuur, doordat je bijvoorbeeld nogal gespierd bent, erg lang, of juist klein van gestalte, dan kun je ook jouw trouwpak op maat laten maken. Dit is overigens iets waar veel mannen voor kiezen. Een maatpak zit letterlijk als gegoten. Hiermee sta je direct al 1-0 voor (en voor de prijs hoef je het niet te laten).

Laten we snel kijken naar de meest voorkomende trouwpakken van dit moment!

Klassiek trouwpak

Dit type trouwpak is veelvoorkomend en vormt echt een veilige keuze. Het klassieke trouwpak kent een traditionele snit, vaak met een enkele of dubbele rij knopen en een klassieke revers, of de modernere upright revers. Het pak is meestal gemaakt van een donkere kleur zoals donkerblauw, donkergrijs, of donkergroen en bestaat uit een fijne stof van bijvoorbeeld een polyester-wol, of zijde blend.

Smoking trouwpak

Hier moet je echt van houden. Een smoking kent een enigszins glamour-chique uitstraling. Past dit bij jou? Het smoking pak is geschikt voor formele bruiloften en wordt meestal 's avonds gedragen. Hij bestaat standaard uit een zwarte jas met satijnen revers, een wit overhemd, een zwarte strik met zwarte pantalon.

Jacquet

Een jacquet is niet zomaar de eerste de beste keuze. Nu ga je echt op chic. Het jacquet bestaat uit een zwart of grijze jas met lange panden, een grijze of gestreepte broek, een wit of lichtblauw overhemd, een grijze of zilveren stropdas en een grijze of zilveren hoed. Overigens is het de bedoeling dat mannelijke naasten ook voor het jacquet kiezen, dit is echt zoals het heurt. Hetzij in een iets andere uitvoering dan de bruidegom, die zich wel dient te onderscheiden uiteraard.

Informeel trouwpak

Een informeel trouwpak past het beste bij het voorjaar en de zomer. Doordat het informele trouwpak uit wat meer luchtige én lichte stoffen bestaat is het perfect geschikt voor wat warmere temperaturen. Het fijne is dat een informeel trouwpak ook perfect past bij een deels outdoor bruiloft! Dit type trouwpak bestaat vaak uit een lichte stof als een linnen- of katoenblend (met kunststof). Je matcht het met een licht overhemd en een casual stropdas of vlinderdas. Kleuren zoals beige, crème en lichtblauw zijn populaire opties voor wat meer informele trouwpakken.

Heb jij voor jezelf al een idee waar het heen moet? Neem een kijkje op LUTZ, voor de nodige inspiratie!
Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker