De tijdlijn voor een bruiloft receptie

0:00 - Allereerst: een drankje

Yes! Jullie zijn getrouwd. Geweldig. Nu is het voor jullie tijd om samen met de fotograaf foto’s te gaan maken voor het feest begint. In de tussentijd gaan de gasten alvast naar de feestlocatie waar de receptie zal worden gehouden. Hier kunnen zij genieten van een heerlijk drankje en een hapje. Over het algemeen begint dit uurtje direct na de plechtigheid, maar het kan zo zijn dat de feestlocatie ergens anders is, dan begint het een half uurtje later. Een goede manier om de gasten warm te maken voor het feest is door lekkere cocktails te laten serveren. Zo zijn ze even bezig en hebben jij en je partner rustig de tijd om mooie plaatjes te schieten. Wanneer je op de feestlocatie aankomt, moet je wel even je gasten begroeten. Ze zijn waarschijnlijk net zo enthousiast als jij!

1:00 - Jullie arriveren en de openingsdans

Het uurtje is voorbij en jullie komen binnen wandelen, de grote entree. De planner heeft ervoor gezorgd dat alle stoelen naar jullie gericht staan en nu is het tijd voor jou om te gaan stralen. Allereerst zullen jullie ouders worden geïntroduceerd en nu komen jullie voor het eerst als man en vrouw in contact met jullie familie en vrienden. Een heel bijzonder moment voor velen, dus geniet er lekker van. Dan is het tijd voor de grote openingsdans. De spotlight is op jullie gericht. Maar je kan er ook voor kiezen om eerst wat te eten en te drinken en daarna pas de dansvloer op te gaan. Het is helemaal aan jullie.

1:15 - Proost!

Na de openingsdans heb je de kans om een korte speech te houden en iedereen te bedanken voor hun komst. Dit is het moment waarop iedereen nog een beetje helder is en je nog goed serieus kunt praten tegen je gasten. Vervolgens is het tijd om te toasten, vaak brengt een familielid of goede vriend(in) de toast uit. Probeer ervoor te zorgen dat iedereen nog een beetje rustig op de stoelen blijft zitten voor het diner dat later zal volgen.

1:30 - Food!

Eindelijk lekker eten, waarschijnlijk heb je de afgelopen dagen geen hap door je keel gekregen van de spanning. Maar nu gaat het hopelijk weer lukken. De DJ speelt wat fijne muziek terwijl jij de tijd kan nemen om met de gasten te kletsen. Of je nu een diner of hapjes hebt, in beide gevallen heb je ruim de tijd om even een persoonlijk gesprek te voeren met de gasten, maar vergeet niet te eten.

2:45  - De bruidstaart aansnijden

Na het maakt het personeel de thee en koffie klaar. Een mooi moment om de bruidstaart aan te gaan snijden dus! Pas hier wel een beetje mee op, veel mensen zien het eten van de taart als een signaal van het einde van het feest. Doe dit dus nooit te vroeg.

3:45 - Tijd om te feesten

Met een gevulde maag kunnen jij en je partner er weer helemaal tegenaan. Tijd voor een dansje. De tafels worden leeggehaald en de gasten zullen er toch aan moeten gaan geloven, de dansvloer! Sleep ze mee en laat de muziek iets harder zetten. Ben je nog op zoek naar een lekker nummertje? Kijk dan eens in deze playlist! Het feest zal regelmatig even stoppen wanneer je het boeket in het publiek gaat gooien of tijdens andere verrassingen. Zorg er trouwens wel voor dat je twee boeketten laat maken, zodat jij je eigen boeket kunt bewaren!

4:45 - De laatste dans

Kies een mooi lied voor je laatste dans. Het feest is hierna echt afgelopen dus kies een nummer wat een echte indruk achterlaat bij de gasten. Kies iets vrolijks en dansbaars, dan is de kans het grootst dat de gasten nog een keertje mee dansen.

5:00 - Het einde

Nu is het feest echt afgelopen, het is tijd om iedereen gedag te zeggen. Iedereen die nog aanwezig is gaat buiten staan en laat jullie nog een maal stralen. Nu is het voor jullie tijd om samen naar buiten te lopen terwijl de gasten rozenblaadjes of andere (lieve) dingen naar jullie gooien.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu





Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account





Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker