De voorbereidingen van een gay marriage

Hebben je partner en jij hetzelfde geslacht? Dan gaat dat toch net iets anders dan bij heterokoppels. In Nederland is het gelukkig al een aantal jaar toegestaan om met een partner van hetzelfde geslacht te trouwen. Waar moet je rekening mee houden? Dit zijn de belangrijkste punten.

Check de bestemming van de huwelijksreis

Helaas is het niet in ieder land zo geregeld als in Nederland en zal je rekening moeten houden met de wetten die daar gelden. Controleer dus voor je op huwelijksreis gaat hoe het zit met de homorechten van dat land. Zo voorkom je een hoop narigheid en kunnen jullie toch nog genieten van de locatie en van elkaar.

Maak je eigen regels

Alle websites staan vol met tips voor heterokoppels. Dat is leuk en aardig, maar voor jullie misschien niet allemaal even handig. Daarom is deze tip heel belangrijk: maak je eigen regels. Denk niet aan ‘hoe het zou moeten’ want wanneer jij je hier niet bij op je gemak voelt is dit niet prettig. Maak daarom jullie eigen regels of spreek eens met andere gay koppels over hoe zij het deden.

Een goede weddingplanner

Vind je het moeilijk om je eigen regels te bedenken? Dan is het misschien een goed idee om een weddingplanner in te huren. Het kost wat extra, maar het zal het geld in dat geval zeker waard zijn. Het is dan wel belangrijk dat je een weddingplanner kiest die ervaring heeft met gay marriages of er in ieder geval veel vanaf weet.

Mix it up!

Wie zegt dat de bruidsmeisjes alleen meisjes mogen zijn? En de best man alleen een man? En moet je vader jou weggeven? Ook hierbij geldt: vul het in zoals jullie willen. Een traditionele bruiloft gaat het niet worden, dus richt het helemaal in zoals je zelf wil.  

Houd rekening met tegenstanders

Hoe triest het ook is, er zijn nog altijd tegenstanders van het homohuwelijk. Zo kun je te maken krijgen met zogenoemde ‘weigerambtenaren’ of met verhuurders die niet vriendelijk zullen doen. Het beste wat je dan kunt doen is een ander uitkiezen. Steek geen energie in deze mensen en het is voor jou ook leuker wanneer je samenwerkt met iemand die honderd procent achter jullie huwelijk staat.

Vier alsnog een vrijgezellenfeest

Veel gaykoppels vieren geen vrijgezellenfeest omdat zij dezelfde vriendengroep hebben. Toch is het wel heel leuk om dit te doen. Maak dus eens scheiding in jullie vriendengroep en ga nog een keer het vrijgezellen bestaan vieren.

Denk op tijd na over de outfit

Een bruidsjurk en een pak, zoals het traditioneel bedoeld is, is bijvoorbeeld een optie. Toch ligt het net weer even wat ingewikkelder wanneer jij en je partner van hetzelfde geslacht zijn. Veel gaykoppels vinden dit namelijk het allermoeilijkst aan het plannen van de bruiloft. Wil je niet aan elkaar laten zien wat je aan gaat doen? Laat het dan aan de weddingplanner of de ceremoniemeester zien. Hij of zij kan dan vertellen of het een goed plan is.

Struin het internet af

Naast deze tips kun je het beste rondkijken op het internet. Wanneer je inspiratie wil opdoen of voorbeelden wil bekijken van andere gay marriages wees je er dan bewust van dat veel mensen jou voorgingen. Het internet staat er vol mee, maak daar gebruik van.

Hier kun je meer lezen over het homohuwelijk.Gerelateerde producten

Bekijk alle homohuwelijk in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker