Trouwen als je zwanger bent: zo doe je dat

Zwanger zijn en trouwen gaan prima samen. Wel moet je er rekening mee houden dat er een hoop dingen anders gaan dan wanneer je niet zwanger bent. Er gebeurt namelijk erg veel in je lichaam en in je leven. Het hebben van een baby in je buik kan het plannen van een bruiloft flink bemoeilijken, maar met deze tips kun je hier prima mee omgaan.

Het plannen van de trouwdag

Wanneer je graag wil trouwen voor het kindje geboren wordt moet je goed inplannen welke dag jullie kunnen trouwen. Ongeveer in het midden van de zwangerschap is het beste moment voor een bruiloft. Dit komt omdat jij je dan het beste zal voelen. Zo heb je na drie maanden minder last van misselijkheid en na zeven maanden begint je buik ook heel groot te worden. Dit kan het zwaar maken om de hele dag te feesten maar ook om een geschikt trouwjurk te vinden.

Het vinden van een trouwjurk

Veel vrouwen willen trouwen wanneer ze zwanger zijn, dus aan jurken geen tekort. Wel moet je niet te ver van tevoren je droomjurk passen, want je lichaam verandert ontzettend snel. Ook is het belangrijk om dit te vermelden wanneer je gaat passen, veel bruidszaken kunnen namelijk heel makkelijk de jurk aanpassen. Verder moet je gaan nadenken of je de buik wil wegwerken of er juist mee wil pronken.

De dag zelf

Op de dag zelf is het heel belangrijk dat je voldoende rust neemt en je ervan bewust bent dat je vaak even moet gaan zitten. Je lichaam is namelijk heel druk bezig om alles te veranderen en daardoor heb je nou eenmaal minder energie voor andere dingen. Een feest inplannen tot diep in de nacht is dan waarschijnlijk geen goed idee.

Het eten en drinken

Wanneer je zwanger bent mag je een aantal dingen niet eten en drinken. Vermeld bij de cateringbedrijven dan ook altijd dat je zwanger bent. Zij kunnen hier dan rekening mee houden. Een goed plan is om een lijst uit te printen met dingen die je allemaal niet mag eten en drinken en deze aan het bedrijf te geven.

Geen hoge hakken

Tenzij je een echte pro bent, is het niet aan te raden om hoge hakken te dragen op je bruiloft. Tijdens de zwangerschap zwellen je voeten en enkels namelijk flink op. Wanneer je de hele dag op hoge hakken staat, is dit niet vol te houden. Er zijn gelukkig heel veel fashionable schoenen zonder hak.







Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker