De etiquette voor het verlovingsfeest

Niet alleen de bruiloft is een leuk moment voor een feestje, ook de verloving kan een mooi moment zijn om te gaan feesten. Net als bij het trouwfeest zijn aan het verlovingsfeest een aantal regels verbonden waar je zeker even rekening mee moet houden.

Vergeet niet dat er nog een bruiloft aankomt.

Hoe tof je verlovingsfeest ook gaat worden, je moet er rekening mee blijven houden dat er ook nog een bruiloft op de planning staat. Maak het dus bijzonder, maar niet te speciaal, anders is het op de bruiloft zelf alweer gewoon geworden. Ook vliegt het budget er waarschijnlijk zo doorheen wanneer een knalfeest wil gaan geven.

Geef jezelf de tijd om het te laten bezinken

Plan het verlovingsfeest niet meteen de eerste maand van de verloving in. Jullie moeten jezelf de tijd gunnen om de verloving even te laten bezinken. Je familie en de familie van je partner moeten hier ook respect voor hebben en jullie tijd geven. Plan dus niet meteen een familieweekend in, maar geniet samen even van de roze wolk.

Maak de cadeaus pas na het feest open

Veel gasten vinden het niet de normale gang van zaken om een cadeau mee te nemen naar een verlovingsfeest. Dit terwijl andere gasten juist weer flink uit willen pakken met de cadeaus. Om beide partijen niet ongemakkelijk te laten voelen is het een goed plan om de cadeaus voor of na het feest open te maken. Zo zal niemand zich bezwaard voelen.

Luister naar de wensen van je familie

Het verlovingsfeest is bedoeld om bruggen te bouwen tussen jouw familie en die van je partner. Luister daarom goed naar hun wensen. Hoe willen zij dit het liefst doen? Met een groot feest of liever onder het genot van een wijntje en een goede maaltijd? Luister naar de wensen van je familie, zo weet je zeker dat het doel bereikt zal worden, namelijk één grote familie worden.

De gastenlijst van je bruiloft

De gastenlijst van je bruiloft moet eigenlijk af zijn wanneer je het verlovingsfeest gaat geven. Het is namelijk heel vreemd wanneer je mensen uitnodigt op je verlovingsfeest, maar niet op je bruiloft. Kijk daarom welke mensen er sowieso op de bruiloft mogen komen en bekijk ook hoe groot je bruiloft gaat worden. Ga je een enorm feest geven? Dan kun je best wat meer uitpakken met je verlovingsfeest dan wanneer je het klein wilt houden.

Wanneer je verloofd bent staat je hele leven op zijn kop. Zo verandert jouw leven.






Bekijk alle decoraties in de trouwshop