Wat kun je doen tegen slaapproblemen door stress?

Iedereen die stress heeft, ervaart wel eens slaapproblemen. Die stress kan veroorzaakt zijn door allerlei zaken: stress op het werk, stress in de relatie, en natuurlijk ook weddingplanningstress. De onderstaande tips zijn bruikbaar voor iedereen met slaapproblemen.

Herken jij dit? Hoe moe je aan het einde van de dag ook bent, je hoofd zit zo vol dat slapen niet lukt. Dit kan heel vervelend zijn aangezien je de volgende dag weer allerlei verplichtingen hebt. Belangrijk om te weten is dat je er niet alleen voor staat, er zijn meer vrouwen die er last van hebben. Deze tips helpen jou bij een goede nachtrust.

Ogen openhouden

Het klinkt misschien heel gek, maar wanneer jij in bed ligt en je daagt jezelf uit om je ogen open te houden, dan zal je binnen no-time moe zijn. Na een lange tijd naar het plafond gestaard te hebben zonder te knipperen, voel je de drang om je ogen dicht te doen. Je wordt vervolgens erg slaperig en voor je het weet is het weer een frisse morgen.

Verbouw de slaapkamer

Gebruik jij je kamer niet alleen voor slapen maar ook andere dingen (seks niet meegerekend)? Haal dan je bureau weg en laat je telefoon in de woonkamer liggen. Zo wordt het makkelijker om de slaapkamer te associëren met rust en slapen.  Zorg er ook voor dat je slaapkamer rustige kleuren en printen heeft en je de kamer goed kunt verduisteren.

Schrijf het van je af

Wanneer je echt niet kunt slapen en je hoofd vol zit met dingen die je nog moet doen, schrijf het van je af. Maak een checklist en een planning. Zo heb je even rust en kun je alles op een rijtje zetten. Schrijf het dan wel op papier en gebruik hiervoor niet je laptop. Schrijf het ook op bij een dimlichtje in plaats van de grote lamp.

Maak een wandeling

Is het midden in de nacht en kun je weer niet slapen? Dan is in bed liggen en aftellen over hoeveel uur je er weer uit moet geen goed idee. Hier raak je namelijk ook erg gefrustreerd van. Ga buiten een wandelingetje maken. Misschien krijg je hier juist meer energie van, het kan ook zijn dat je er juist moe van wordt. Het is aan jou om het eens uit te proberen.

Doe ademhalingsoefeningen

Om je hersenen en je lichaam te ontspannen kun je ademhalingsoefeningen doen. Adem vijf seconden in, houd je adem vijf seconden vast en adem weer vijf seconden uit. Een andere techniek is twee keer zo lang uitademen dan inademenen, bijvoorbeeld: adem vijf seconden in en tien seconden uit. Dit helpt heel goed bij ontspanning. Zet hierbij een rustgevende playlist op met natuurgeluiden of meditatiemuziek. Voor je het weet lig jij heerlijk te slapen.

Bovenstaande is natuurlijk geen doktersadvies, bij aanhoudende slaapproblemen kan het verstandig zijn een arts te raadpleden.

Maak jij je veel druk om de grote bedragen bij het plannen van je bruiloft? Zo kun je goedkoop en mooi trouwen.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker