Favoriet

Nep bloemen of echte bloemen? De voor- en nadelen

Het kiezen van zowel nep bloemen (ofwel kunstbloemen) als echte bloemen heeft voor- en nadelen. Een bloemist zal je natuurlijk altijd aanraden om echte bloemen te nemen, maar je hoeft hier niet altijd naar te luisteren. Het kiezen van nep bloemen heeft namelijk ook grote voordelen. In dit artikel worden alle voor- en nadelen opgesomd.

Voordelen echte bloemen

Het is vaak mooier

Echte bloemen zijn nou eenmaal mooier dan nep bloemen. Dit is dan ook meteen het allergrootste voordeel van echte bloemen. Ben jij echt dol op bloemen, rijke, warme kleuren en kun je er geen genoeg van krijgen, dan is het aan te raden om echte bloemen te nemen. Als liefhebber zie je het namelijk vrij snel.

Het ruikt lekker

Echte bloemen ruiken gewoon superlekker. Het is heel fijn om een bepaalde geur te ruiken die jou de rest van je leven doet denken aan je bruiloft. In dit geval zijn echte bloemen dus erg belangrijk voor de herinnering, maar ook voor de belevenis op de dag zelf.

Past goed bij het seizoen

Bloemen van het seizoen passen goed bij de bruiloft. Het eten dat je serveert past hier waarschijnlijk ook goed bij het uiterlijk van je bruiloft en dat geldt dus ook voor de bloemen. Mooie zomerse bloemen of juist betoverende herfstige bloemen. Het maakt je bruiloft helemaal af.

Nadelen echte bloemen

Allergieën

Of je er zelf last van hebt of juist een van je gasten, allergieën zijn ontzettend vervelend. Veel mensen hebben hier last van en het zorgt voor traanogen en een hoop gesnotter. Dat is echt niet leuk op je eigen bruiloft. Hebben jullie zelf of jullie gasten dus een allergie? Dan kun je beter voor nep bloemen gaan.

Ze zijn vaak duurder

Het kopen van echte bloemen kost meer geld dan het kopen van nep bloemen. Een bruid die weinig budget heeft kan dus beter gaan voor nepbloemen. Zeker wanneer je een bloemist inhuurt kunnen de kosten flink oplopen.

Vlekken op je jurk

Jouw prachtige witte jurk kan helaas ook een slachtoffer worden van echte bloemen. Door het stuifmeel kunnen er vlekken op je jurk komen en die zijn er behoorlijk moeilijk uit te krijgen. Wanneer je goed oplet gebeurt dit natuurlijk niet, maar de mogelijkheid is er.

Voordelen nep bloemen

Alle bloemen in een seizoen

Wanneer je nep bloemen koopt kun je eigenlijk alle bloemen kiezen. Je hoeft namelijk totaal geen rekening te houden welk seizoen het is. Hoewel hierboven staat dat het juist erg leuk is om bloemen bij het seizoen te kopen, kun je hiermee ook lekker variëren en zit je nergens aan vast.

Goedkoper

Nep bloemen zijn vaak een stuk goedkoper dan echte bloemen. Ze zijn daarnaast nog eens goedkoper wanneer je ze in een grote partij opkoopt (iets wat je waarschijnlijk wel doet voor een bruiloft), hiermee kun je dus flink besparen. Je kunt ook kijken naar bedrijven die nepbloemen verhuren.

Je kunt ze achteraf bewaren of verkopen

Echte bloemen kun je natuurlijk drogen, maar zo mooi als ze toen waren zullen ze niet worden. Een groot voordeel van nep bloemen is dat je ze altijd kan bewaren. Mocht je niet weten wat je met zoveel nep bloemen kunt en je hebt ze niet gehuurd maar gekocht? Dan kan je ze altijd nog verkopen.

Nadelen nep bloemen

Bij goede kwaliteit alsnog duur

Wanneer je echte goede nep bloemen wil die net echt lijken, dan scheelt het vaak niet eens zoveel in de kosten met echte bloemen. Dit is jammer, maar ook begrijpelijk. De bloemen zijn dan zo gedetailleerd dat het net lijkt alsof ze echt zijn.

Ze zijn minder mooi

Nep bloemen zijn nou eenmaal minder mooi. Zelfs wanneer je bloemen zoals bij het vorige puntje bestelt kan je alsnog zien dat ze niet echt zijn. Dit is voor veel mensen ook de grootste reden om geen nep bloemen te kopen.

Denk aan de duurzaamheid

Net als bij echte bloemen, hebben ook nep bloem vaak te maken met een slechte duurzaamheid. Wanneer je niet onderzoekt waar jouw bloemen vandaan komen, loop je risico dat ze onder barre omstandigheden gemaakt zijn. Controleer dus altijd waar jouw bloemen vandaan komen.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop