Bang dat je familie/gasten je voor schut zetten op je bruiloft? Dit kun je doen!

Veel koppels zijn bang dat er iets vervelends zal gebeuren op de bruiloft, de familie of andere gasten doen vaak gekke dingen die van grappig tot heel vervelend kunnen uitlopen. De één kan hier goed mee omgaan, de ander heeft er juist veel moeite mee. Hoe dan ook is het fijn om te weten wat je hiermee aan moet. Met deze tips hoef jij je geen zorgen te maken over gênante gebeurtenissen op de bruiloft.

Stap 1: Bedenk wat het probleem is

Ga eerst na wat nu precies het probleem is. Overmatig alcohol gebruik van je oom? Of seksistische opmerkingen en schuine grappen waar je een hekel aan hebt? Wat het probleem ook is, zet neer waar je het meest bang voor bent. Dit geeft orde in je hoofd en je voorkomt zo ook dat je het gaat overdenken. Het is zoals het is, niet erger maar ook niet minder erg. Nu heb je het probleem duidelijk.

Stap 2: Praat erover met iemand die je vertrouwt

Is er iemand in je familie die je kunt vertrouwen? Praat er dan over met hem of haar. Deze persoon heeft het vast ook al meer dan eens meegemaakt en snapt jouw zorgen heel goed. Het is dan fijn om gerustgesteld te worden en samen na te denken over een eventuele oplossing. Ook weet je nu dat je er niet alleen voor staat.

Stap 3: Kijk eerst hoe je het kan voorkomen

Is er iets dat jij zelf kan doen om het probleem te voorkomen of te beperken? Kun je bijvoorbeeld familieleden ver bij elkaar vandaan houden of een alcohollimiet opstellen (bijvoorbeeld door drankmuntjes uit te delen)? Voor veel problemen is eenvoudig een oplossing te bedenken, praat er ook over met die persoon die je vertrouwt. Zo kom je samen tot meer inzichten.

Stap 4: Praat met de persoon in kwestie

Een van de belangrijkste tips is om te praten met de persoon in kwestie. Wanneer je echt bang bent dat je dag verpest gaat worden kun je een gesprek aangaan. Doe dit wel altijd met een goede bui en op een aardige manier, anders loop je het risico dat er een ruzie ontstaat. Het kan namelijk aanvoelen als een aanval. Veel personen komen er na dit gesprek pas achter hoe hinderlijk hun gedrag is en zijn dan zeker bereid om zich aan te passen voor jou.

Stap 5: Heroverweeg je uitnodiging

Mocht het gesprek niet goed lopen en blijkt hieruit dat de persoon geen respect heeft voor je wensen? Overweeg dan of je dit familielid wel echt wil uitnodigen. Je hebt er alle recht toe om de uitnodiging te laten vervallen wanneer de gast zich niet aan jouw regels wil aanpassen.


Gerelateerde producten

Bekijk alle plaatskaartjes in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker