Wat kost een trouwring?

Wanneer je gaat trouwen zijn er twee dingen die je niet kan missen, namelijk twee mooie trouwringen. Deze ringen kosten vaak behoorlijk wat geld, omdat ze van goede kwaliteit moeten zijn en je er je hele leven mee wilt doen. De kosten van deze ringen verschillen heel erg per koppel. Het ene koppel houdt het bescheiden, het andere koppel pakt flink uit. Om je een beter beeld te geven van de kosten van een trouwring worden hier een aantal punten onder elkaar gezet waar je op moet letten bij het uitkiezen van de ringen.

Materialen

Ook binnen trouwringen kun je flink variëren. Er zijn een hoop materialen waar trouwringen van gemaakt worden. De kosten van de ringen is zeer sterk afhankelijk van de materialen.

Zilver

Een zilveren trouwring is een betaalbare ring, omdat zilver niet zo exclusief is als goud of andere materialen. Wel is zilver redelijk kwetsbaar en kan de kleur snel vervagen. Niet zo handig wanneer je er je hele leven mee wil doen. Een goede verzorging is dus noodzakelijk.

Staal

Staal is een hele goedkope oplossing wanneer je weinig te besteden hebt. Het grote nadeel van staal is dat dit niet versteld kan worden. Wanneer je dus aankomt of afvalt is dit heel jammer. Staal kan wel een goede oplossing zijn wanneer je niet veel waarde hecht en een ring meer voor de vorm bij elkaar omdoet.

Bicolor

Dit is vaak een wat duurdere ring omdat er, zoals de naam al zegt, meerdere kleuren in verwerkt zijn. Dit betekent ook vaak dat er meer materialen in verwerkt zijn. Dit maakt de ring meteen wat minder tijdloos omdat bijvoorbeeld roségoud op dit moment erg in de mode is.

Witgoud

Dit materiaal wordt het meeste gebruikt voor trouwringen. Dit komt omdat het materiaal goed tegen een stootje kan. Daarnaast is de kleur ook heel mooi. Wel is dit materiaal wat duurder dan bijvoorbeeld zilver of staal.

Platina

Een platina trouwring is echt het beste dat je kunt krijgen. Wanneer je een groot budget hebt en een unieke trouwring wil is platina een perfecte uitkomst. De kleur en het materiaal zijn prachtig.

Graveren

Veel koppels laten de naam en datum in de ring graveren. Dit zit ook vaak bij de prijs inbegrepen en kost dan ook niet zoveel geld. Dit is zeker een aanrader om je ring persoonlijker en specialer te maken.

Bewerken van de ring

In je levensloop zal je jouw trouwring een aantal keer moeten bewerken. Misschien omdat hij niet goed meer om je vinger past of omdat hij beschadigd is. Per materiaal verschilt dit ook in de kosten. Informeer dus voor je het materiaal kiest goed wat de onderhoudskosten zijn.

De totale kosten

Zoals je net gelezen hebt kunnen de kosten van een trouwring behoorlijk verschillen. Maar gemiddeld besteden Nederlandse koppels zo’n 1500 euro aan het kopen van een set trouwringen.Gerelateerde producten

Bekijk alle sieraden in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker