Wat kost een trouwfotograaf?

Wanneer je een planning aan het maken bent voor je bruiloft is het fijn om alvast te checken hoeveel alles gaat kosten. In dit artikel wordt er ingegaan op de totale kosten van een trouwfotograaf. Een trouwfotograaf is de hele dag aanwezig om jullie op jullie mooist vast te leggen en dat is een hoop waard.

Wel of geen fotograaf?

Dit is een moeilijke vraag waar veel koppels over twijfelen. Aan de ene kant kun je vragen of gasten foto’s van jullie nemen, deze zullen er ook mooi uitzien. Wanneer je echter al veel geld besteed hebt om je bruiloft zo mooi mogelijk te maken kan het behoorlijk zonde zijn wanneer je geen professionele foto’s hebt laten maken. Al is het alleen maar om je prachtige jurk te laten zien. Het is een keuze die je zelf zal moeten maken, maar het is aan te raden om te investeren in een goede trouwfotograaf. De trouwfotograaf is gespecialiseerd in het herkennen van de mooiste momenten en deze op dusdanige wijze vast te leggen dat jullie er jullie leven lang plezier van zullen hebben.

Hoe krijg je de foto’s?

Fotografen gaan allemaal anders om met het aanleveren van de foto’s. Ook dit heeft invloed op de extra kosten die je moet betalen. De ene fotograaf kan ze gratis op een online medium plaatsen en bij de andere fotograaf zal je een SD-kaart, USB-stick of zelf een CD’tje moeten kopen. Sommige fotografen vragen wat je zelf het fijnst vindt.

Trouwalbums

Trouwalbums kosten veel geld. Ongeveer 200 euro voor een album, maar dit kan ook veel duurder zijn. Wanneer je zelf een trouwalbum maakt is dit vele malen goedkoper. Dit is dan ook aan te raden wanneer je een beetje wil besparen. Wanneer je het liever aan de fotograaf overlaat kun je het beste vragen of de fotograaf je enkele voorbeelden kan laten zien van eerdere albums die gemaakt zijn

Totaalpakket

Ook kun je ervoor kiezen om per uur te betalen. Dit kan dan ongeveer 100 tot 200 euro per uur kosten. Een voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld alleen een photoshoot doet en de rest van de foto’s zelf regelt. Wanneer je de hele dag foto’s wil laten maken kun je het beste voor een totaalpakket je gaan. Je bent dan uiteindelijk goedkoper uit dan wanneer je per uur betaald. Wil je liever per uur gefotografeerd worden? Houd dan rekening met het feit dat veel fotografen niet voor een uurtje langskomen.

Onverwachte kosten

Ook aan bruidsfotografen zitten onverwachte kosten verbonden. Zo moet je in veel gevallen nog reiskostenvergoedingen betalen, maar ook het eten en drinken van de fotograaf moet verzorgd zijn. Al met al kun je hiervoor alsnog een paar honderd euro kwijt zijn.

Totale kosten

Wanneer je alle kosten bij elkaar optelt kun je uitkomen tussen de 1500 of 3000 euro. Wanneer je een hele bekende fotograaf uitkiest liggen deze kosten uiteraard nog vele malen hoger. Reken dus vooraf alles goed door!Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker