Hoe geef je een verlovingsring?

Je gaat hem of haar ten huwelijk vragen. Je hebt een mooie ring, maar hoe ga je die verpakken… of misschien wel verstoppen? TopTrouwen.nl geeft je tips voor het verzorgen van een speciaal moment bij het aanzoek.

Het is een prachtig begin van de aanloop naar jullie huwelijk. Die ene vraag: ‘wil je met me trouwen?’, blijft je nog lang bij. Wanneer jullie bekendmaken dat jullie gaan trouwen, zal iedereen vragen hoe en waar je bent gevraagd. Zorg dus dat je er een onvergetelijk moment van maakt.

Ingrediënten voor een perfect aanzoek:

  • 1 welwillende partner, oftewel de liefde van je leven
  • Veel moed
  • 1 mooie verlovingsring
  • 1 speciale of bijzondere locatie

Doe een aanzoek op de manier die het beste bij jullie past. Zorg dat jullie je allebei gemakkelijk voelen. Als je weet dat je partner niet van veel poes pas houdt, laat haar dan bijvoorbeeld niet omroepen in de stationshal!

Hoe geef je nu die ring bij het aanzoek? TopTrouwen.nl geeft je verschillende originele tips.

Aan een fles wijn

Ga samen naar dat leuke restaurantje waar jullie geregeld komen. Of waar jullie elkaar hebben leren kennen. Laat van te voren een mooi etiket afdrukken op een fles wijn, met hierop jullie mooiste herinneringen of ‘de vraag’. Hang hieraan een doosje met de ringen. Zou je partner het snel doorhebben als ‘ie op tafel staat?

Ring in een bloem

Misschien een beetje cliché, maar de meeste vrouwen houden van bloemen. Niets is romantischer dan een mooie grote roos, toch? Maak de ring hieraan vast, of schuif hem om de bloem heen. Zorg dat je de ring goed vastmaakt of op het laatste moment eromheen schuift. Je wil de ring niet kwijtraken, natuurlijk!

Huisdier

Is je vriend/vriendin een echte dierenliefhebber? Laat jullie huisdier de verlovingsring brengen. Een lintje om de nek, of een lintje om het pootje. Het kan allemaal. Laat bijvoorbeeld jullie hond een pootje geven aan zijn baasje/bazinnetje met de ring eraan vast, en ga ondertussen zelf op je knieën.

Speurtocht langs bijzondere plekken

Laat de aankomende bruid of bruidegom plekken afgaan die voor jullie bijzonder zijn in een speurtochtvorm. Zorg dat hij of zij op iedere plek een kleinigheidje vindt. Bijvoorbeeld op de eerste plek waar jullie elkaar hebben ontmoet een ingelijste foto. Op de tweede plek een gedichtje en op de laatste plek de ring. Check wel goed van te voren waar je de ring kunt verstoppen.

In haar sieraden box

Laat haar de ring zelf vinden als ze haar sieraden omdoet. Des te groter de verassing! Zorg wel dat je in de buurt bent om het aanzoek te doen.

Ring omdoen in zijn/haar slaap

Lief he? Als hij of zij slaapt… Pak de hand van de geliefde en schuif voorzichtig de ring om zijn of haar vinger. Kus haar goedemorgen en verzorg een heerlijk champagne ontbijt. Heel intiem en een echte surprise. Bij deze methode moet je natuurlijk wel 1000 procent zeker dat je partner volmondig ja zou zeggen bij bewustzijn!

Herinneringen lint

Hang een mooi wit lint door jullie woning. Van de slaapkamer door de woonkamer en weer terug. Blinddoek hem of haar en laat je geliefde beginnen bij de eerste foto van jullie samen. Ga zo verschillende herinneringen af en plaats als laatste de ring aan het koord. Gegarandeerd dat hij of zij volmondig ja zegt!

Het nepcadeau

Een doos, in een doos, in een doos. Verrassing… een cadeau. Zomaar!
Pak verschillende grote dozen in met pakpapier en stapel ze in elkaar. Natuurlijk is het kleinste doosje de ring.

De metaaldetector

Huur een metaaldetector en verstop de ring bijvoorbeeld in de achtertuin, of op een bijzondere plek. Tip: Doe dit niet te lang van te voren, misschien is er dan een andere gelukszoeker die de ring vindt. Laat je geliefde zelf op zoek gaan naar de ring door bijvoorbeeld aanwijzingen te geven op papier of stuur hem of haar een SMS/WhatsApp met aanwijzingen. Als je partner de ring heeft gevonden kom jij aan en doe je super romantisch het aanzoek.

Sportief aanzoek

Zijn jullie sportief? 
Ga parachutespringen en geef de ring net nadat jullie geland zijn.
Zijn jullie zeilers: doe de ring om een klein harpje en doe het aanzoek op het water, met een lekker flesje wijn, een zachte bries en een warm zonnetje. 
Houden jullie meer van duiken? Doe het aanzoek dan onder water…belangrijke tip hierbij: als je de ring onder water wil geven, doe de ring dan niet in een standaard doosje! Door de druk van het water op diepte, krijg je het doosje niet meer open! Voorkom dus gepriegel onder water en doe de ring in een zakje of anders een poreus doosje, een klein gaatje is al genoeg.

Succes en natuurlijk veel plezier.

Kijk ook in onze bedrijvengids voor adresjes voor jullie trouw- en verlovingsringen.Gerelateerde producten

Bekijk alle sieraden in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker