Ideetjes voor originele ringkussen alternatieven

Gewoonlijk kiezen bruidsparen voor een ringkussentje om te zorgen dat de trouwringen heelhuids aankomen bij de ceremonie. Willen jullie niet voor het standaard ringkussentje gaan? Wij geven je tips en inspiratie voor verschillende originele manieren om je ringen te verpakken. De alternatieven zijn niet allemaal even moeilijk, dus doe eens creatief en maak zelf een origineel ringkussen!

Het schatkistje

Treasure, that is what you are! Jullie ringen zijn kostbaar, maar jullie liefde voor elkaar helemaal. Daarom stappen jullie met elkaar het huwelijksbootje in. Een mooi symbolisch idee met een vintage randje. Zet er jullie initialen in of Mr. & Mrs en de nieuwe achternaam. Super romantisch!
by Mya | HappyWedd
by Mya | HappyWedd

De boomstam

Egdy, maar stijlvol: de boomstam. Boor er gat in en leg daar de ringen in. Ga hiervoor samen zelf naar het bos en kies een mooie stronk uit. Harstikke simpel om zelf te maken!
by Mya | HappyWedd
by Mya | HappyWedd

De schelp

Zijn jullie echte strand liefhebbers? Kies dan voor een prachtige schelp. Let op dat je de ringen wel goed vastmaakt. Bijvoorbeeld met behulp van een klein gaatje door de bodem en een lint.
Credit: Lynn Morris Photo & Design Co
Credit: Lynn Morris Photo & Design Co

Het hoefijzer

Ben je helemaal gek van paarden? Of vind je het een mooi symbolisch gebaar voor geluk. Kies voor het hoefijzer. Op internet kom je makkelijk aan een adresje waar je er een kunt kopen. Lintje eraan en klaar!
Credit: Heartifactsgallery @ Etsy
Credit: Heartifactsgallery @ Etsy

Mini-kist

Je moet er van houden, maar de symboliek hierachter is prachtig. Letterlijk: tot de dood ons scheidt. Een mini-doodskistje: trouwen met een duister randje.
Via Weddingpins.net
Via Weddingpins.net

Ringkussentjes van bloemen

Hiervoor kun je hulp vragen aan je bloemist, of zelf knutselen. Haal een paar bossen mooie bloemen en steek deze in een stuk oase. Zorg dat ook de onderkant mooi bedekt is zodat het echt lijkt op een zacht kussentje.
Foto: Francoise Weeks
Foto: Francoise Weeks

De ringpompoen

Trouwen jullie in de herfst? Een pompoen is een hartstikke makkelijk zelf te maken ringkussen.
Foto: Simply Chic
Foto: Simply Chic

Coconut

Voor een echt exotisch tintje aan jullie bruiloft: de kokosnoot. Bedek de bovenkant met mos en klaar ben je. Let wel op: je mag niet overal mos weghalen in een bos, dus lees je van te voren goed in waar je mos kunt verkrijgen.
Foto: A Handcrafted Wedding
Foto: A Handcrafted Wedding

De wilgentenen

Het is al een pareltje op zich: het bosje wilgentenen. Gewoon bij de bloemist verkrijgbaar. Neem meteen wat leuke bloemen mee om de takjes op te fleuren. Bij elkaar binden, lintjes eraan en klaar.
Foto: A Handcrafted Wedding
Foto: A Handcrafted Wedding

Het koffiekopje

Een origineel idee: het koffiekopje. Met of zonder schoteltje, dat maakt niet zo veel uit. Kies een leuk kopje uit in de kleur van jullie bruiloft. Een klein kussentje of een vulling erin en een lintje eraan: trouwtijd! Wil je toch een echt ringkussen maken? Ga eens langs op de stoffenmarkt bij jou in de buurt. Naai 3 kanten aan elkaar en vul het kussentje met vulstof of dons. Beetje aankleden met bloemen, organza en lint en je hebt een prachtig DIY ringkussen. Maar er zijn ook al een heleboel mooie ringkussentjes te vinden in onze trouwshop.
AinoHandMade @ Etsy
AinoHandMade @ Etsy


Gerelateerde producten

Bekijk alle ringkussens in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker