Tips voor kinderen op je bruiloft

De tijd dat we massaal voor ons 25e, zonder kinderen, in het huwelijksbootje stapten is al lang voorbij. Omdat een trouwdag niet alleen voor de grote, maar zeker ook voor de kleine gasten een feestje moet zijn, hebben we hier wat tips.

Corsages

Kinderen en verse bloemen…geen goede combinatie. Ze rennen, springen en dansen er op los, de kans is dus groot dat de bloemen halverwege de dag er al verlept bij hangen. En zo’n speldje op een jurkje is natuurlijk ook geen prettig idee. Maak dus zelf leuke kindercorsages, bijvoorbeeld van vilt. Of bestel klant-en-klare corsages.

Accessoires

Kleine meisjes krijgen vast de mooiste jurk aan, maar het prinsesje wil natuurlijk ook een glinsterend sieraad op de grote dag. Gelukkig hoef je niet meer naar een traditionele bruidsboetiek met oudere dames en kleine kopjes koffie….. op internet is genoeg te vinden!

Kijk bijvoorbeeld ook eens bij KAYA sieraden.nl, daar hebben ze een grote collectie kinderarmbandjes van zoetwaterpareltjes met rozenkwarts en écht kristal. Van babyarmbandjes tot kinderarmbandjes voor 15 jaar, alle bruidsmeisjes kunnen hetzelfde armbandje aan! En voor de mama voor het bruidsmeisje is er ook hetzelfde armbandje beschikbaar. Voor alle kleine meisjes die op mama willen lijken op de grote dag, hoe lief is dat?!

Fotosessie?

Natuurlijk wil je rustig je bruidsfoto’s maken, maar de kinderen dan? Geef ze een fotografie opdracht met een stapel wegwerpcamera’s. Maak vooraf een lijstje met allemaal onderwerpen die de kinderen moeten fotograferen. Bijvoorbeeld hoge hakken, mooie sieraden, gekleurde jurken, mensen die lachen, enz. De foto’s zullen vast niet allemaal haarscherp zijn, maar de kinderen zijn lekker zoet en je hebt gelijk extra foto’s van de bruiloft!

Kindertraktaties

Kinderen zijn gek op traktaties, je kan ze hier letterlijk even zoet mee houden. Je zou bijvoorbeeld een poffertjeskraam, ijscoman of een suikerspinmachine kunnen laten komen. Dat is dan gelijk een leuke vorm van entertainment. De minder spectaculair snoepzak doet het natuurlijk ook heel goed.

Nanny

Een klassieker die niet in dit lijstje mag ontbreken is de Nanny. Een kinderhoekje met 2 oppas meisje  die bijvoorbeeld knutselen of cupcakes maken. Je kan ze ook mooie decoraties laten maken voor de aankleding van de kindertafel tijden het diner. Je zal het niet geloven, maar ook een leeshoek met prentenboeken en stripboeken is een succes. Zo rusten ze gelijk even uit ;-)

Aparte slaapruimte voor de allerkleinsten

Voor de allerkleinsten is een bruiloft een lange dag met veel indrukken. Van al deze prikkels worden ze natuurlijk snel moe.  Het is fijn om dan een aparte ruimte te hebben waar je een paar campingbedjes kunt neerzetten, zodat de allerkleinsten tussendoor lekker kunnen slapen. Babyfoons erbij en papa en mama kunnen rustig genieten van de dag.

Eten

De kinderen kunnen prima ook prima mee eten. Het leukste is als er ook voor de kinderen meerdere gangen worden geserveerd met kleine vrolijke kinderhapjes. Wat dacht je van een paar stukjes meloen aan een prikkertje als voorgerecht? De kinderen voelen zich er dan helemaal bij horen.Gerelateerde producten

Bekijk alle guestbooks in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker