Hoe blijft een bruiloft leuk voor kinderen?

Een bruiloft is best een vermoeiende dag. Voor jou en je partner, maar ook voor de kinderen die naar jouw speciale dag komen. Zij worden geacht tijdens de ceremonie rustig en stil te zijn, tijdens de receptie zich goed te gedragen en het vol te houden tot het eind. Maar dat is niet voor ieder kind even makkelijk. Daarom een rijtje met tips om het ook voor kinderen leuk te houden. Daar hebben namelijk niet alleen de kinderen profijt van, maar ook jij! 

1. Geef de kinderen een rol in de bruiloft

Een kind vindt niets spannender dan gezien worden. Dat is ook het geval bij een bruiloft. Hoewel jij natuurlijk de hoofdrol speelt die dag, is het een goed idee om de kinderen erbij te betrekken. Waarom geen rol als bloemenmeisje, of laat een van de kids de ringen brengen. Dat is voor hen leuk, maar voegt ook iets toe aan jouw bruiloft. 

2. Geef de kinderen een wegwerpcameraatje

Een nieuwe rol voor de kleine gasten, fotograaf! Geef ze allemaal een wegwerpcameraatje en laat ze de bruiloft om hun eigen manier vastleggen. Dat is erg budgetvriendelijk, leuk voor de kinderen en heerlijke herinneringen voor jou. Zeker weten dat je op die manier foto's terugkrijgt die jouw professionele fotograaf niet maakt? 

3. Een kinderliedje zo nu en dan 

Hoewel je waarschijnlijk geen behoefte hebt om urenlang kinderliedjes te luisteren, is het wel leuk om eens per uur een kinderhit te draaien. Op die hit kunnen zij helemaal losgaan en schroom niet om af en toe mee te dansen. Wellicht zit je daar vooraf niet zo op te wachten, maar de blije snoetjes op de gezichten zorgen ervoor dat ook jij geniet van K3. 

4. Laat de kids hun eigen diner versieren 

Kinderen hebben geen behoefte aan luxe en culinaire snacks. Een lekkere pannenkoek wordt veel meer gewaardeerd. Maak voor de kids een pannenkoekenbuffet waarbij ze zelf hun exemplaar kunnen versieren. Met stroop en poedersuiker natuurlijk, maar ook sprinkles, fruit en slagroom zijn erg effectief. Let op, het kan wel een flinke rotzooi worden! 

5. Een leuke speelplek 

Dit is een absolute must op iedere bruiloft. Er moet een speelplek zijn waar de kinderen gewoon helemaal kind kunnen zijn. Hij hoeft niet heel uitgebreid te zijn, want het mooie aan kinderen is dat ze al snel tevreden zijn. Een paar kleurplaten, knutselspullen en wat knuffels zijn al genoeg om de kinderen te vermaken. 

Bedenk vooraf dat het voor kinderen een intensieve dag is en dat je niet kunt verwachten dat ze altijd helemaal stil zijn. Maar maak je geen zorgen, want juist die kleine dingen maken de bruiloft lekker levend! Mocht je écht geen zin hebben in veel gedoe met de kinderen, dan kun je nog altijd een oppas inhuren die de kinderen blijft vermaken. Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/bellenblaas in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker