Hoe vermijd je het Bridezilla-fenomeen?

Dat een bruiloft organiseren niet gemakkelijk is, weten we inmiddels allemaal wel. Het kan zelfs erg moeilijk en druk zijn. Echter is de één net iets sneller gestrest om de dag perfect te laten verlopen dan de ander. En dat kan vervelende gevolgen hebben, met name voor de omgeving van de zogenaamde Bridezilla. Daarom deze blog om te voorkomen dat jij door jouw omgeving niet gemeden wordt. Want een Bridezilla; daar heeft niemand zin in. 

1. Plannen - plannen - plannen 

Een goede planning is de beste manier om niet in de stress te schieten. Neem rustig de tijd om te ontdekken wat jij allemaal nodig vindt voor je bruiloft. Van locatie tot aan een band en van eten tot aan de jurk; er zit nu eenmaal veel tijd in. Daarnaast komt er veel meer bij kijken dan de meeste mensen vooraf denken. Neem wat inspiratie op bij trouwmagazines, zodat je weet wat er allemaal nodig is bij een bruiloft en maak dan samen met je partner een ruime planning. Er zijn altijd punten die niet geheel volgens de planning gaan, dus zorg ervoor dat je voor de dag zelf nog een paar weken over hebt voor eventuele uitloop. 

2. Kijk stiekem af bij anderen

Toegegeven, de meeste bruiloften lijken best op elkaar. En dat is logisch, want het draait natuurlijk allemaal om hetzelfde. Schroom daarom niet om af en toe stiekem af te kijken bij je vrienden die net getrouwd zijn of bij een film. Ervaringsdeskundigen zijn degene die het best weten wat er nodig is en daarom ideaal voor jou!

3. Vraag om hulp 

Een bruiloft plan je niet in je eentje. Vraag gerust je vrienden en familie om hulp. Zij vinden het waarschijnlijk alleen maar leuk om te helpen. Je moeder is een goede keus. Zij heeft waarschijnlijk al eerder in jouw schoenen gestaan en weet daarom hoe stressvol het kan zijn. Daarnaast vindt zij het alleen maar leuk om een steentje bij te dragen. Voor haar is dit namelijk net zo speciaal als voor jou. 

4. Beloon jezelf na een dag plannen 

Een bruiloft plannen is ook werken en werken moet beloond worden. Ga samen met je verloofde na een dag werken iets leuks doen of ga een lekker hapje eten. Zo houd je, ondanks al het gedoe, de romantiek staande.

5. Bedenk waar het uiteindelijk om draait

Natuurlijk is het leuk om een grootste bruiloft te hebben met alles erop en eraan, maar vergeet niet dat het belangrijkste is dat jij en je geliefde een mooie dag hebben. Je hoeft niet tientallen entertainers, bands en fotografen te hebben om te vieren dat jij en je partner nu officieel getrouwd zijn.  Een kleine bruiloft is in sommige gevallen juist een stuk intiemer. 

Kortom; volg deze tips en vermijd het bridezilla-fenomeen! Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/pinatas in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker