Omgaan met je verwachtingen na de bruiloft

De bruiloft is een tijd waar je al jaren op gewacht hebt. Nu ben je eenmaal getrouwd en heb je de verwachting dat alles goed zal zijn. Geen ruzies, eeuwige romantiek en spanning en natuurlijk heel veel lol. Voor een groot deel komen deze verwachtingen uit maar helaas is het leven nu eenmaal niet altijd even geweldig. Hoe ga je nu om met die hoge verwachtingen die niet altijd uitkomen? Dit zijn een aantal tips.

Je eigen leven

Nu je verbonden bent met je partner betekent het niet automatisch dat jullie alles samen moeten gaan doen. Je hebt nog zat vrienden die jouw partner misschien helemaal niet aardig vindt of soms gewoon behoefte om zonder je partner te zijn. Het kan soms lastig zijn om hier de juiste balans in te vinden. Zorg er daarom voor dat jullie elkaar niet verwijten wanneer jullie een dag of avond bij jullie vrienden zijn. Probeer zo min mogelijk negatief te praten over de vrienden van je partner, jullie zijn nu eenmaal andere mensen. Dit is logisch, accepteer het dat je partner niet alles doet wat jij leuk vindt. Anders zal je partner zich opgesloten en niet geaccepteerd voelen. Wanneer dit andersom is kun je hierover met je partner praten.

Huishouden

Ook nu je getrouwd bent moet het huishouden gedaan worden. De tijd dat de man ging werken en de vrouw het huishouden deed ligt gelukkig al ver achter ons. Nu is het de kunst om ook hier de goede balans in te vinden. Toen je nog alleen woonde maakte het niet uit dat je drie weken dezelfde handdoek gebruikte en je eens in de week de afwas deed. Wanneer je samen woont kan dit echter voor heel veel irritaties en ruzies zorgen. Dit advies is dan ook vrij simpel: ruim alles achter je op. Wanneer je partner vaak schoonmaakt, neem deze taak dan eens over en doe je best om het huis schoon te houden. Voor het betalen van de boodschappen geldt: afspraken maken over de kosten. Wanneer de een meer inkomen heeft dan de ander kun je dit eerlijk verdelen. Belangrijk is wel dat je dit bespreekt en eerlijke afspraken maakt.

Jullie seksleven

De verwachtingen op dit gebied liggen vaak ontzettend hoog. Iedere dag seks waar en wanneer je maar wilt. Dat is toch wel de droom van veel getrouwde stelletjes. Helaas ligt het vaak iets gecompliceerder. Wanneer je partner werkende is, is de kans groot dat hij/zij vermoeid is aan het einde van de dag en het er simpelweg niet meer van komt. Zie dit niet als een teleurstelling maar als iets normaals. Wanneer je geïrriteerd reageert wordt geen van beide gelukkig en wordt het een vervelend onderwerp in plaats van een fijn onderwerp. Probeer elkaar daarom te leren kennen en te weten op welke dagen of moment het wel kan. Doe extra je best voor de ander wanneer je weet dat het soms wat meer moeite kost. De allerbelangrijkste tip hierbij is: houd het positief. Wanneer je seks gaat zien als iets verplichts of negatiefs verpest je het binnen no-time.Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires/bruidsboeketten in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker