Kun je aan je gasten vragen of zij geen spijkerbroek willen dragen?

Je bruiloft wordt, als het goed is, het geweldigste feest van je hele leven. Wanneer je dat weet ben je waarschijnlijk al voorzichtig bezig met het plannen van hoe dit feest er dan uit komt te zien.

Je kijkt naar de kleuren, deze moeten uiteraard perfect bij elkaar passen. Ook kijk je naar de decoratie, die moet ook passen bij de rest. Tot slot kijk je natuurlijk ook nog naar de outfits van je gasten. Heel veel invloed kun je hier helaas niet op hebben, aangezien je enkel en alleen maar een dresscode kan geven. Zomaar neerzetten dat ze geen jeans mogen dragen kan beledigend zijn voor je gasten, je bent immers geen exclusieve club, maar je geeft een bruiloft. Wat kun je in deze situatie dan wel doen? Dit zijn een aantal tips.

Spoor je gasten aan zich feestelijk te kleden

Kies goed wat voor dresscode je wil opleggen voor je bruiloft. Er zijn vast wel thema’s te bedenken bij jouw bruiloft waarbij jeans uitgesloten zijn. Ga voor semi-formeel of juist heel feestelijk. De kans is dan heel klein dat er alsnog gasten met een spijkerbroek binnenkomen. Denk dus even goed na wel thema goed bij jou past, maar dan zonder jeans.

Wees specifiek

Vind je een dresscode iets te vaag? Wees dan specifiek. Zeg tegen de vrouwen dat ze jurken moeten dragen en dat de mannen khaki's met blazers kunnen dragen. Mocht je vinden dat dit iets too much is? Dan kun je het ook als voorbeeld geven. Je zet de gasten dan al in een bepaalde denkwijze en daar zitten geen spijkerbroeken bij. Je kan het ook nog op de locatie gooien, dat zij bijvoorbeeld graag zien dat je een bepaald kledingstuk draagt. Je kan ook zeggen dat je dit zelf gewoon mooi vindt voor op de familiefoto.

Maak je niet te druk

De laatste tip is voor wanneer de bovenstaande tips niet werkten. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er alsnog iemand in een spijkerbroek naar je bruiloft komt. Probeer je hier niet te druk om te maken, het kan gebeuren. Helaas, maar de gast heeft wel de moeite genomen om naar je toe te komen. Misschien is het wel fantastisch gecombineerd met een gave blazer. Bedank de gast vriendelijk voor het komen en laat het los, geniet van je eigen bruiloft.

Zo krijg je de perfecte rolverdeling bij het plannen van je huwelijk.







Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker